624_cp_dosarul_trofeul_calitatii


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gandul 

Adrian Nastase si ceilalti cinci inculpati din dosarul "Trofeul Calitatii" au aflati decizia finala a Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ) cu privire la condamnarile lor la închisoare.

Dupa trei ani si jumatate de judecata, aceasta este sentinta definitiva în dosar.

Cele cinci judecatoare din completul condus de sefa instantei supreme, Livia Stanciu, pot mentine pedeapsa sau pot dispune o pedeapsa cu suspendare. De asemenea, judecatoarele pot da curs cererii DNA de a suplimenta pedeapsa lui Adrian Nastase, pentru ca, asa cum a argumentat procurorul la instanta de recurs, pedeapsa ar fi "neîndestulatoare pentru îndreptarea inculpatului".

Pe 30 ianuarie 2012, fostul premier PSD Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de catre un complet de trei judecatori al instantei supreme, fiind acuzat ca si-a exercitat influenta de sef de partid pentru a obtine bani sau foloase în interes propriu, în legatura cu strângerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, când a candidat pentru Presedintie. Judecatorii nu au dispus si interzicerea drepturilor lui Nastase de a mai ocupa functii publice, lucru care s-ar putea schimba prin decizia completului de 5 judecatori de mâine.

În acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Constructii (ISC), a fost condamnata la sase ani de închisoare si cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsa la care i s-a aplicat un spor de un an.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marina si Bogdan Popovici au primit fiecare câte sase ani de închisoare, la care s-a aplicat un spor de un an.

Inapoi la insemnarea sursa   Nastase 
Home

 

                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"