624_cp_cinci judecatoare

 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gandul

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de judecatoarele Livia Stanciu (presedinta Curtii Supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Livia Stanciu este magistrat de 32 de ani si conduce Curtea Suprema din 2010. Judecatoarea Sofica Dumitrascu l-a achitat pe Nastase în dosarul Matusa Tamara si în 2006 l-a eliberat pe Omar Hayssam. Magistratul Maricela Cobzariu sustine în CV-ul oficial ca înainte sa devina judecator a lucrat ca redactor.

Completul care l-a condamnat pe Adrian Nastase în unanimitate a fost format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie. Procurorul de sedinta, adica reprezentantul DNA, a fost Elena Matiesescu. Adrian Nastase si ceilalti co-inculpati au fost aparati în instanta de o echipa de avocati formata din Lucian Bolcas, Ion Cazacu, Viorel Ros, Gabriela Ghita, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina si Gheorghita Mateut.

Judecatoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecata. Livia Stanciu este si presedinta Înaltei Curti de Casatie si Justitie din 2010. În perioada 2004-2010, a activat ca judecator al ICCJ la Sectia Penala pe care a si condus-o intre 2007-2008. În perioada 1994-2004, a fost judecator la Tribunalul Galati si la Curtea de Apel Galati. Timp de 14 ani, in perioada 1980 - 1994, Livia Stanciu a activat ca si procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Galati. Vezi aici CV-ul presedintelui ICCJ.

Presa a relatat ca Livia Stanciu a prezidat completul de judecata care a decis cercetarea în libertate a doi sefi de servicii secrete si a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutau.

Magistratul Maricela Cobzariu a fost promovata la Curtea Suprema în decembrie 2011, dupa ce anterior a activat ca judecator la Tribunalul Bacau. In CV-ul publicat pe site-ul http://www.membricsm.ro, in 2011 Maricela Cobzariu a precizat ca înainte sa fie judecator a muncit ca jurnalist. Magistratul Maricela Cobzariu a precizat ca a lucrat pentru Editura Bir-Contact si Nord Contact Roman SRL. În CV judecatoarea mai precizeaza ca a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu unde a obtinut o diploma universitara de jurist. Judecatoarea Cobzariu este si doctorand în Drept International Public la Institutul de Istorie, Stat si Drept al Academie de Stiinte a Moldovei. Vezi aici CV-ul judecatoarei Cobzariu.

Judecatoarea Sofica Dumitrascu a promovat la Curtea Suprema în 2009. Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care, în decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Nastase în dosarul Matusa Tamara. Dumitrascu este judecatoarea care, în 2006, l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat în final, în lipsa, la 20 de ani de detentie, pentru implicare în rapirea a trei reporteri la Bagdad.

Presa a relatat ca, în anul 2000, Sofica Dumitrascu a decis eliberarea din arest a kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. În urma scandalului iscat dupa decizie, Sofica Dumitrascu a parasit magistratura si, pâna în 2005, a activat ca avocat. Din 2005 pâna în 2009 a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Suprema în decembrie 2011. Anterior a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti, Judecatoria Sector 3 si Judecatoria Brasov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspectia Judiciara a CSM.

Judecatoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Suprema in 2011. Din 2009 pana în 2011, a activat ca judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a detinut si functia de inspector general in cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.

Inapoi la insemnarea sursa   Nastase 
Home
                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"