CTP: Adrian Nastase nu a suportat ideea umilintei de a fi îmbracat în uniforma de detinut


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-cotidianul 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la România TV, gestul lui Adrian Nastase de a încerca sa se sinucida, spunând ca fostul premier "nu a suportat ideea umilintei de a fi bagat în masina politiei si îmbracat în uniforma de detinut".

CTP a declarat ca, asa cum a spus si dupa decizia ICCJ de condamnare a lui Nastase, traieste "un sentiment  de irealitate acuta" si anume ca nu reuseste sa si-l imagineze pe Adrian Nastase "în zeghe".

"Se pare ca acest sentiment l-a încercat si pe Adrian Nastase. (...) Adrian Nastase, daca avea de gând sa se sinucida, daca si-ar fi  facut un proces  de constiinta, s-ar fi gândit si ar fi luat aceasta decizie, avea tot timpul sa o faca probabil ireparabil, înainte sa vina politistii. Dar pâna în ultima clipa, pâna i s-a pus mandatul în fata, nu a reusit sa cupleze la realitate ce se întâmpla. Cu toata maturitatea si experienta lui politica, probabil ca nu i-a venit sa creada "cu mine se întâmpla asta, cu mine fost premier, aproape preedinte, voi fi luat si pus în zeghe". (...) Apoi s-a produs socul. În clipa în care i s-a pus în fata mandatul, a realizat ca lucrurile chiar se întâmpla si ca va fi pus în acea zeghe, în foarte scurt timp", a spus jurnalistul.

"Adrian Nastase a fost premierul României. Prin gestul sau, el invalideaza sistemul de justitie din care face parte si sistemul penitenciar peste care a fost premier. Un om care a avut asemenea rerponsabilitati politice, dupa parerea mea, nu avea voie sa abdice, sa fuga, pentru ca este un mod de a evada ce a facut Nastase. A fugit de acest efectiv contact cu sistemul penitenciar.  Dânsul ar fi trebuit ca fost demnitar sa se supuna deciziei justitiei si sa intre în procedura. Mai ales ca aceasta condamnare, care înteleg ca se va reduce la 8 luni din cei 2 ani, nu reprezenta nici condamnare pe viata, era o condamnare de câteva luni. Ce l-a facut pe dl Nastase sa recurga la acest gest este sfera în care a trait de tânar, în care nu putea fi atins de nimeni. Atâtea decenii, dl Nastase a fost învatat sa traiasca într-o asemenea sfera si acum sticla, care parea incasabila a acestei sfere, s-a spart. Dl Nastase pur si simplu nu a suportat ideea umilintei de a fi el, Adrian Nastase, bagat în masina politiei si îmbracat în uniforma de detinut", a precizat CTP.

Inapoi la insemnarea sursa   Nastase 
Home

 

                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"