623_cp_Horia Roman Patapievici


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-infobrasov 

D.na FELICIA POPA, autoarea emisiunii "Dialog integral", galgaia de indignare, la sfarsitul saptamanii trecute, pe un post local Tv.! Si pe buna dreptate; caci dumneaei tocmai aflase ca HR Patapievici se exprimase , intr-o carte a lui - " Politice " -, total jignitor la adresa poporului roman, a istoriei sale, a folclorului sau nepretzuit! A imbracat un tricou pe care scria "Romania ridica-te!", ni l-a aratat si noua, telespectatorilor, sa fim martori, si i-a spus-o in direct si de la obraz lui Patapievici: "Esti un epigon nenorocit, Nu o sa te iert nici dincolo de viata!"
Brrr ! Sa fiu Patapievici, m-ar lua cu frig... Mai ales ca in studio mai era si dl.avocat Terta, care i-a indesat si dansul un ghiont: "cocosat intelectual, asta esti!"
Intr-un fel, dreptate aveau ambii interlocutori. Inclusiv cand l-au pomenit si pe tac-su: fost in razboi, spion sovietic acoperit in comandamentul german din Viena(!), intrat in Partidul Comunist Austriac, apoi transferat politic in PCR-ul lui Dej, bagat la puscarie de securitate, scos de KGB si pus Seful Trezoreriei BNR (!!)
Doar in Garzile Rosii din Spania n-a fost, alaturi de Walter Roman, si Leon Tismenesky (tatal intelectualului basist Vova Tismaneanu)...
Dar nu despre asta este vorba, ci de "amanuntul" ca acea cartzulie cu afirmatii infamante , semnata de Patapievici a aparut acu-s vreo 8 ani si de atunci a mai fost reeditata de vreo doua-trei ori!!
Adevarata nenorocire adusa tarii de dl. Patapievici este insa faptul ca de multi ani aflat in fruntea "Institutului Cultural Roman",a cheltuit peste 10 milioane de euro pe manifestari culturale, interne si internationale frecvent anonime, multe aproape private, pe publicarea in strainatate (pe bani f. multi ! ) doar a unei gasti culturale anti - romanesti, sprijinita de ancore politice; si ca de fapt, promovarea pentru cunoasterea Romaniei in strainatate, a fost mai de graba o "actiune" pe invers, cu paguboase consecinte! Pentru asta nu trebuie iertat.
Caci "epigon" vine din latinescul epigonus, care inseamna ...urmas. Fie el si nedemn! Dar ce ziceti de textul de mai jos, cu "evenimente" foarte recente!?
 
Nemtii au descoperit falsul: Horia Roman Patapievici nu e doctor! Ci impostor!!
Institutul pentru Studii Avansate – Wissenschaftskolleg zu Berlin - i-a retras titlul de „doctor” lui Horia Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Român.
Nemtii si-au dat seama ca titlul lui Patapeievici este un fals ordinar.
Cand HRP a primit, in falsh... titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara, a fost contestat de mai multi dascali si intelectuali din Timisoara.
Conform blogului www.roncea.ro, titlul de „doctor” i-a fost retras si lui Sorin Antohi, membru fondator GDS.
Cum se vede ,Nemtii nu glumesc! Institutul pentru Studii Avansate – Wissenschaftskolleg zu Berlin, unde Horia Roman Patapievici, membru al GDS si actual presedinte al ICR, plus Sorin Antohi, membru fondator al GDS,rentier ICR ( si informator dovedit al Securitatii, reclamat de laureata cu premiul Nobel Herta Muller !!) au beneficiat prin frauda de o bursa post-doctorala “Andrew W. Mellon Fellow”. Institutul le-a retras titlurile de doctori închipuiti de pe site-ul institutiei. Dr. Katharina Biegger, responsabila pentru admiterea bursierilor si secretara adjuncta a Institutului pentru Studii Avansate din Berlin, a confirmat pentru Roncea.ro ca "în cazul Patapievici s-au efectuat deja cuvenitele corecturi, urmând sa se realizeze si pentru Antohi, ceea ce s-a petrecut cu promptitudine”,
Nici pe site-ul Institutului Cultural Român, nici pe cel al Presedintiei României, HRP nu are trecut în CV titlul de doctor. Totusi, site-ul presedintiei confirma ca HRP a beneficat de o bursa abuziva la Berlin, în 2006, la care nu puteau participa cei ce nu aveau titlul de doctor. De asemenea www.roncea.ro a descoperit si ca fostul sau conducator de doctorat, profesorul Ilie Pârvu, confirma ca Patapievici nu si-a luat vreodata doctoratul. Acelasi blog sustine ca Bogdan Duca, fost coleg de doctorat la Universitatea din Bucuresti cu Patapievici, nu stie nimic despre finalizarea doctoratului de catre inca seful Institutului Cultural Român. „Prestigiosul Institut pentru Studii Avansate (Wissenschaftskolleg zu Berlin) a dat în vileag impostura lui Patapievici, care a beneficiat de o consistenta bursa de studii postdoctorale, desi nu are un titlu de doctor de cercetare. Ar fi numai hilar, de n-ar fi revoltator pâna la stele si îndarat: cel platit substantial spre a gestiona imaginea României în lume terfeleste prestigiul culturii, al stiintei, academismul românesc”, spunea profesorul universitar Viorica Balteanu, in ziua decernarii titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara.(Ovidiu Marascu)
Inapoi la insemnarea sursa   Falsuri 
Home

 

                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"