619_cp O botosaneanca este obligata sa plateasca impozit pentru o masina pe care nu a avut-o niciodata


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-btonline 

Titlul corect:

Plateste impozit pe timpenie de 14 ani

Adina Dascalu, în vârsta de 74 de ani a aflat luna trecuta ca detine un autoturism Dacia despre care ea nu stie absolut nimic. Desi nu a vazut niciodata masina, femeia este obligata acum sa achite impozitul pe ultimii cinci ani. Masina figureaza pe numele femeii din 1992 iar pâna în 2006 a platit impozit fara sa stie.

Adina Dascalu nu a avut niciodata masina. Mai mult, nici ea si nici sotul ei nu au avut permis de conducere. Cu toate acestea, în evidentele Directiei de Taxe si Impozite Locale figureaza cu un autoturism înca din 1992. Pâna în 2006, femeia a platit taxele si impozitele locale fara sa se intereseze ceea ce plateste.

Din 2006, femeia nu a mai platit impozitul pe autoturism iar în luna martie Directia de Taxe si Impozite a solicitat poprirea pe pensie pentru o datorie de aproape 400 de lei, suma ce reprezinta impozitul pentru autoturismul Dacia. Femeia a primit somatii de plata dar stiind ca nu a avut niciodata un autoturism, a crezut ca este o greseala. Surpriza a venit luna trecuta când a primit pensia. Era cu 114 lei mai putin decât de obicei.

„Ar fi fost bine sa fi avut masina. Nu am avut nici carnet. Nicei eu si nici sotul meu. Baiatul a avut masina dar pe numele lui. Nu pe numele meu. Am aflat în momentul în care am luat pensia. Am vazut ca nu mi-au dat pensia întreaga. Am venit la Taxe si Impozite si mi-au spus: pentru masina doamna! Dar eu am masina? Mi-a spus ca acolo sunt trecuta cu masina. Nu am avut niciodata masina si de acum nici nu o sa mai am. Cum poate sa-mi opreasca mie asa ceva”, ne-a spus Adina Dascalu.

A mers la Directia de Taxe si Impozite Locale pentru a vedea care este problema dar cei de acolo nu au lamurit-o. „Mi-au spus ca daca platesc  400 de lei, îmi dau o adeverinta sa o duc la Casa de Pensii si nu îmi mai opreste. Acesti bani conteaza foarte mult pentru mine”, a mai spus femeia.

Reprezentantii Directiei de Taxe si Impozite Locale spun ca ei au preluat în 2002 toata baza de date de la Administratia Financiara si familia Dascalu figureaza cu un autoturism Dacia din 1992. Mai mult decât atât, în urma verificarilor s-a constatat ca aceasta familie a mai avut doua autoturisme Dacia în 1994 si 1995 despre care femeia nu are habar.

„Doamna Dascalu Adina figureaza în evidentele noastre fiscale cu o datorie la impozitul pe mijloacele de transport. I s-a facut somatie. Am asteptat ca doamna Dascalu Adina sa se prezinte la noi pentru clarificarea situatiei de neplat. Întrucât nu s-a facut nicio obiectie asupra somatiei noastre, în data de 28 martie s-a instituit o poprire pe pensie. Datoria este de sub 400 de lei. În anul 2006 avem ultima plata voluntara facuta de doamna Dascalu. Aceasta masina este înregistrata la noi înca din perioada când încasarea impozitelor si taxelor era facuta de Administratia Finantelor Publice. Noi nu ne puteam sesiza daca doamna are sau nu masina atâta timp cât nu a venit sa depuna vreo contestatie asupra unei somatii facuta de noi. Aceasta masina este înregistrata din 5 decembrie 1992 la noi în evidenta”, a spus Dumitru Neamtu, director adjunct al Directiei de Taxe si Impozite Locale.

Inapoi la insemnarea sursa   Incompetenta 
Home
                                  © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"