619-cp Daniel Chitoiu vs Rosia Montana


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-adevarul 


Recenta vizita a ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, la Rosia Montana s-a transformat într-un mega-scandal dupa ce demnitarul liberal a declarat ca este convins ca proiectul minier privat va demara pâna la sfârsitul anului. Ministrul Chitoiu a fost luat la întrebari de premierul Victor Ponta, care a dorit, potrivit unor surse guvernamentale, sa îl demita din functie.

Pentru a acoperi gafa ministrului, premierul Victor Ponta a acceptat explicatiile de-a dreptul hilare ale acestuia: faptul ca a uitat sa puna „NU“ în propozitia în care s-a referit la demararea proiectului pâna la sfârsitul anului 2012, precum si faptul ca s-ar fi referit la exploatarea miniera Cupru Min SA Abrud.

Înregistrarile audio si video ale declaratiei ministrului Daniel Chitoiu de la Rosia Montana demonstreaza clar ca demnitarul s-a referit la proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation si nu la Cupru Min.

Dialogul dintre jurnalisti si ministrul Economiei:

Ziarist: Ati afirmat domnule ministru ca pâna în iarna veti lua o decizie politica în ceea ce priveste proiectul Rosia Montana?

Daniel Chitoiu: Da, pe noi ne intereseaza sa dezvoltam aceasta regiune si sa ne asiguram ca investitiile de mediu care se vor face aici nu vor afecta generatiile viitoare si generatiile actuale. Deci noi trebuie sa ne luam toate masurile astfel încât investitorul sa asigure investitiile de mediu necesare exploatarii miniere de la Rosia Montana. Noi suntem un guvern pentru dezvoltarea mineritului eficient si, de asemenea, sa asiguram si conditiile de protectie pentru locuitorii din zonele de exploatare miniera.

Ziarist: În ce va priveste sunteti convins ca va porni acest proiect al Rosia Montana Gold Corporation sau...?

Daniel Chitoiu: Eu sunt convins ca acest proiect va demara în acest an. Împreuna cu doamna ministru Rovana Plumb, care, la dânsii este în momentul de fata problema de a acorda avizul de mediu si de a stabili garantiile pentru investitori care trebuie facute, trebuie investite în mediu, în aceasta zona.

Ziarist: Deci sunteti convins ca mineritul va continua în Apuseni si nu numai..?

Daniel Chitoiu: Si nu numai. Deci mineritul va continua în toata tara, dar vrem sa îl exploatam eficient nu sa vindem resursa pe bani putini si sa pagubim Statul Român si populatia României.

Ziarist: Un punct de vedere în ce priveste Cupru Min Abrud...

Daniel Chitoiu: La Cupru Min Abrud, la fel ca la Rosia Montana, asteptam avizul de mediu pentru exploatare si în momentul respectiv vom lua o decizie privind privatizarea, dar pâna la privatizare voi introduce managementul profesionist sa stopam scurgerea de bani de acolo pentru clientela politica pedelista.

Ziarist: Aveti dovezi în ceea ce priveste scurgerea aceasta de bani?

Daniel Chitoiu: Avem sesizari si, în momentul de fata, sunt declansate controlale acolo. În momentul în care avem rezultatele le vom comunica.

Afirmatiile ministrului au fost facute dupa ce acesta a participat la un miting electoral USL la Rosia Montana. La o zi dupa aceste declaratii, reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale care se opun proiectului minier au solicitat premierului Victor Ponta sa îl demita pe ministrul Daniel Chitoiu.

Nu i-a iesit „nu-ul“

„L-am întrebat pe domnul Chitoiu si mi-a spus ca a vrut sa spuna ca proiectul Rosia Montana nu se face anul acesta, dar nu i-a iesit nu-ul. Nu va puteti supara pe un politician pentru ca a uitat un «nu»“, a spus Victor Ponta marti seara la Gala Green Awards. Anterior, în aceeasi zi, Ponta a precizat ca ministrul Economiei i-a spus ca a vorbit despre Cupru Min. Acest ultim argument este folosit si în comunicatul de presa facut public miercuri de Ministerul Economiei.

„În cadrul întâlnirilor avute - cu ocazia deplasarii la Rosia Montana - sau a conferintei de presa sustinute, dl. Daniel Chitoiu NU a facut niciodata afirmatia conform careia proiectul de la Rosia Montana va demara în acest an. Declaratia prin care se asuma termenul de sfârsit de an 2012 s-a referit la preluarea societatii Cuprumin Abrud de Consiliul Judetean Alba, în cazul în care, dupa primirea avizului de mediu, nu se gaseste pâna la sfârsitul acestui an un investitor care sa reia exploatarea miniera“, se sustine în comunicatul ministerului.

Sunt oferite în continuare declaratii din conferinta de presa desfasurata de la Alba Iulia, dar sunt ignorate afirmatiile integrale de la Rosia Montana.


Inapoi la insemnarea sursa   Incompetenta 

Home
                                  © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"