617_cp virstea tatalui


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-antena3 


"Studiu: Care sunt copiii care devin cei mai longevivi si care este importansa vârstei tatalui"

Paternitatea tardiva poate oferi câteva avantaje în domeniul longevitatii, afirma oamenii de stiinta americani într-un studiu potrivit caruia bebelusii ai caror tati au vârste înaintate par sa fie "programati" genetic pentru a trai mai mult, informeaza bbc.co.uk.
Structura genetica a spermei se modifica pe masura ce barbatii înainteaza în vârsta si genereaza un cod ADN care favorizeaza longevitatea - o trasatura transmisa bebelusilor lor.
Cercetatorii americani au descoperit aceasta legatura dupa ce au analizat structura ADN a unui esantion alcatuit din 1.779 de tineri adulti. Studiul lor a fost publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.
Oamenii de stiinta cunosc de ceva vreme faptul ca speranta de viata este asociata cu lungimea unor structuri - telomeri - care se afla la capetele cromozomilor ce alcatuiesc codul nostru genetic, ADN-ul. În general, un lungime mai mica a telomerilor echivaleaza cu o speranta de viata mai mica.
Semanând cu capacele din plastic de la capetele sireturilor unui pantof, telomerii protejeaza capetele cromozomilor de uzura. Dar, în cele mai multe celule, ei se scurteaza odata cu înaintarea în vârsta, pâna când celulele nu mai sunt capabile sa îi reproduca.
Oamenii de stiinta au descoperit însa faptul ca în celulele spermatice telomerii devin mai lungi odata cu înaintarea în vârsta.
Tinând cont de faptul ca barbatii îsi transmit ADN-ul copiilor lor prin sperma, acesti telomeri mai lungi pot fi mosteniti de generatia urmatoare.
Profesorul Dan Eisenberg si colegii sai de la departamentul de Antropologie de la Northwestern University au studiat felul în care sunt mosteniti telomerii pe un grup de tineri adulti din Filipine.
Telomerii, masurati din probele de sânge, erau mai lungi la voluntarii ai caror tati erau în vârsta atunci când ei s-au nascut. Lungimea telomerilor a fost si mai mare atunci când bunicul bebelusilor pe linie paterna era la rândul sau la o vârsta înaintata atunci când a devenit tata.
Desi paternitatea tardiva influenteaza riscul de avort spontan, oamenii de stiinta americani considera ca ea ar putea aduce beneficii pe termen lung pentru starea de sanatate.
Mostenirea pe cale genetica a unor telomeri mai lungi ar putea fi benefica pentru tesuturi si pentru functiile biologice care implica o crestere rapida a celulelor - precum cele din sistemul imunitar, intestine si piele.

Inapoi la insemnarea sursa   Intuitie 
Home
                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"