615 cp ciracilor ex-ministrului


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-cotidianul.ro 


"Branconajul" ciracilor ex-ministrului Traian Igas din MAI

În temeiul art.112 alin. 1 din Constitutia României si art.162 din Regulamentul Senatului României, adresez domnului ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, prezenta interpelare:

Predecesorul dvs. Traian Igas („un tânar jurist, care stie legea”, conform caracterizarii elogioase facute la investirea sa în functie de catre tizul si protectorul sau Traian Basescu) a infestat inclusiv la vârf Ministerul Administratiei si Internelor dupa chipul si asemanarea sa, respectiv cu politisti analfabeti si incompetenti, fara scoala de politie si fara experienta manageriala, amici ai lumii interlope si „branconieri” ai limbii române si ai bunului simt.

Asa cum am aratat într-o serie de declaratii si interpelari, ex-ministrul Traian Igas a aradenizat Ministerul Administratiei si Internelor promovând o serie de politisti din judetul Arad, care si-au dovedit obedienta fata de PDL, îndeosebi fata de protectorii sai politici Gheorghe Falca (primarul municipiului Arad) si Gheorghe Seculici (presedintele PDL Arad). Astfel, Igas l-a promovat prim-adjunct al sau, cu rang de secretar de stat, pe chestorul Ioan Dascalu, care a fost coleg de generatie cu Gheorghe Falca la Institutul Politehnic din Timisoara, iar sotia sa a fost multi ani secretara liderului PDL Gheorghe Seculici (care a propulsat-o anul trecut si pe ea într-o functie de director la SC Termoelectrica SA). Cooptat în politie ca absolvent al Facultatii de Hidrotehnica, Dascalu a servit patria ca cioclu în Kosovo (unde s-a ocupat cu îngroparea mortilor sârbi si albanezi) apoi a fost promovat politic în functia de sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad (2005 -2006) si al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis (2006 -2007), dar a fost eliberat din aceste functii pe motive de autism. În luna martie a.c., chestorul Dascalu a fost eliberat din functia de sef al Departamentului de Ordine Publica de ministrul Gabriel Berca, dar ulterior a fost numit atasat de interne la Bruxelles.

Ex-ministrul Igas l-a promovat adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Române pe un alt fost sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad (în perioada 2008 – 2010), comisarul sef Alexandru Tanco, care este un protejat al secretarului general al PDL, Ioan Oltean, deputat de Bistrita – Nasaud (judet în care Tanco a activat pâna în 2008), si care este acuzat de numeroase abuzuri si acte de coruptie de fostii subalterni de la Arad. Ex-ministrul Igas l-a mai promovat pe colonelul Marcel Sorin Lucaciu, cu care se afla în relatii de nasie, în functia de sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta din functia de sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad. Pâna si în functia de sef al Centrului cultural al MAI a numit o politista de proximitate (si de promiscuitate) din Arad, pe subcomisarul Adina Mihailescu, care l-a înlocuit pe cunoscutul rapsod popular Gheorghe Turda, ce avea gradul de chestor. Marea calitate a acestei politiste era aceea de fiica a unui fost sef al Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, comisarul sef Constantin Maftei, care stia multe din trecutul de traficant de tigari si de valuta al ex-ministrului Igas. Pentru acest motiv, la predarea portofoliului, ex-ministrul Igas i-a adresat succesorului sau Gabriel Berca rugamintea de a o mentine în functie pe pupila sa aradeana.

Ex-ministrul Traian Igas a infestat cel mai grav serviciul secret al Ministerului Administratiei si Internelor, respectiv Directia Generala pentru Informatii si Protectie Interna (DGIPI). În 22 decembrie 2010 l-a numit sef al DGIPI pe comisarul Cristian Gheorghe Latcau, pâna atunci sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Salaj, care avea marele merit de a-i fi prieten din copilarie, tatii lor fiind originari din acelasi sat (Badon, judetul Salaj) si fiind colegi în militia comunista (subofiteri). Acest Latcau a absolvit un liceu industrial cu mare dificultate si a fost cel mai slab sergent angajat la unitatea Ministerului Apararii Nationale din Zalau. Dat afara din MApN, s-a angajat sofer, cu grad de subofiter, la Inspectoratul de Politie al Judetului Arad, unde a fost avansat ofiter, desi nu absolvise studii superioare la data respectiva. Politisti si cetateni din Zalau l-au acuzat pe Latcau ca ar fi traficat masini din strainatate si ca ar fi facut camatarie, precum si ca ar fi încasat taxe de protectie de la valutistii si camatarii din municipiul resedinta de judet. Latcau a fost acuzat si ca detine în Zalau o pensiune denumita „Monaco”, si o cafenea – pizzerie, denumita Pizza Caffe, dobândite din câstiguri ilicite, care sunt administrate de sotia sa Anca Mirela Latcau si pe care nu le-a consemnat în declaratia sa de avere. Este de retinut ca în prima parte a anului în care a fost numit în fruntea DGIPI, când ministru de interne era Vasile Blaga, comisarul Latcau a înaintat un raport prin care a solicitat functia de sef al SIPI Salaj, dar, în urma unei verificari efectuate de structura centrala a DGIPI, numirea sa a fost respinsa întrucât s-a constatat implicarea politistului în activitati de camatarie si de percepere de taxe de protectie. În cursul lunii martie a.c., comisarul sef Cristian Gheorghe Latcau a fost eliberat din functia de director general al DGIPI, dar a fost reinstalat sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Salaj, dupa ce a santajat conducerea ministerului solicitând restituirea banilor decartati la numirea în fruntea DGIPI.

În decembrie 2010, ex-ministrul Igas a promovat un alt politist aradean, pe comisarul Adrian Jurca, pâna atunci sef al biroului informatii din SIPI Arad, în functia de director general adjunct al DGIPI. Acest Jurca a fost un elev si un student submediocru, nu a absolvit scoala de politie, fiind cooptat în MAI ca absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, si nu a avut nicio experienta manageriala în domeniu. Colegii aradeni îl caracterizeaza drept unul din cei mai slabi ofiteri, cu un nivel scazut de cultura generala si de pregatire profesionala si cu o conduita imorala (frecventând anturaje dubioase, lipsind nopti întregi de acasa si fiind vazut în compania unor prostituate). În vara anului 2008, efectuând un control de fond la SIPI Arad, un grup de ofiteri din DGIPI a constatat ca Adrian Jurca si fratele sau Nicolae Jurca, politist în Serviciul de combatere a criminalitatii economico-financiare, erau implicati în comercializarea a sute de autoturisme second – hand aduse din Germania de catre tatal lor, cadorisind cu unele din acestea politicieni sau amici de afaceri din Arad. Comisarul sef Adrian Jurca a fost implicat, la ordinul ex-ministrului Igas, alaturi de comisarul sef Cristian Gheorghe Latcau, în realizarea de acte de politie politica împotriva unor parlamentari sau alti politicieni din opozitie, ordonând interceptarea ilegala a acestora prin SIPI Arad. Comisarul sef Jurca a fost eliberat recent din functia de adjunct al sefului DGIPI, dar a fost numit sef al SIPI Arad, ca sa-si poata continua faradelegile. Igas a mai numit un director general adjunct al DGIPI în persoana comisarului sef Adrian Sava, care a detinut anterior functia de sef al SIPI Mures. Nici acest Sava nu a absolvit scoala de politie, fiind angajat în MAI dupa ce a absolvit în conditii dubioase, de la distanta, o facultate privata de drept. În prealabil s-a remarcat ca secretar si grataragiu la o primarie comunala din judetul Mures.

Traian Igas a mai promovat patru politisti din Arad în functii cheie în DGIPI, respectiv pe comisarul sef Stefan Moldovan, fost sef al Serviciului criminalistic al Politiei Arad, în functia de sef al Directiei Tehnice (Interceptari), pe comisarul sef Pavel Halmagean, fost sef al Sectiei 2 Politie Micalaca din Arad, în functia de sef al Directiei Filaj, pe comisarul sef Iulian Maftei, ofiter în cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, în functia de sef al Directiei Operatiuni Regionale (ofiteri acoperiti), si pe Marius Gancea, fost sef al SIPI Arad, în functia de director adjunct al Directiei de Operatiuni Regionale (pe zona de Vest a României). Comisarii sefi Moldovan si Halmagean au fost subofiteri (plutonieri) în militia comunista, ajungând ofiteri de politie dupa 1990, la „apelul bocancilor”. Amândoi s-au remarcat la capitolul betii si acte de imoralitate (relatii extraconjugale, s.a.). Comisarul sef Halmagean s-a laudat recent ca va reveni în cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad ca sef al Serviciului de resurse umane si ca va face ordine deplina în judetul condus de tandemul Falca – Seculici. Comisarul sef Iulian Maftei este fratele comisarului sef Constantin Maftei, cunoscând si el, ca fost politist de frontiera, multe din trecutul de traficant de tigari si valuta al lui Igas. Comisarul Marius Gancea a fost un politist mediocru, cunoscut pentru tot felul de afaceri murdare (cu firmele SC Inox Design SRL si SC International Services SRL din Arad), pe care fostul sef al SIPI Arad, comisarul Ioan Otis,a vrut sa-l demita dar a fost salvat de tandemul PDL-ist Falca-Seculici, care l-au folosit ulterior în diverse acte de politie politica (filaj si interceptari telefonice sau ambientale, executate cu ofiteri SIPI sau cu terte persoane) împotriva adversarilor politici. În perioada în care a fost sef al SIPI Arad, comisarul Gancea a achizitionat ilegal din Olanda tehnica de interceptare a convorbirilor telefonice sau ambientale, existând o factura pe numele sau în acest sens.

Anul trecut, la comanda colegei de cabinet Elena Udrea, ex-ministrul Traian Igas l-a promovat sef al Jandarmeriei Nationale pe colonelul Angelica Costel Gavrila, care a fost eliberat din functie saptamâna trecuta, fiind renumit în functia detinuta anterior, de sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dâmbovita. Marele merit al colonelului Angelica a fost acela ca sotia sa era verisoara cu Elena Udrea. Luna trecuta, la comanda ex-ministresei Elena Udrea, ex-ministrul Gabriel Berca l-a numit director general al DGIPI pe comisarul sef Gelu Oltean, fost sef al SIPI Cluj si al Cancelariei DGIPI, pe care fosti sefi sau subalterni îl acuza de implicare în favoarea presedintelui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009, de încalcarea legii sigurantei nationale si de afaceri dubioase cu cetateni români si straini.

Domnule ministru, saptamâna trecuta, la schimbarea de stafeta de la Ministerul Administratiei si Internelor ati declarat textual „Nu facem schimbari. Plecam de la prezumtia de competenta a tuturor angajatilor acestui minister. Dar voi schimba pe oricine care nu vede ca acum jucam în alt film”.

Domnule ministru, în cazurile pe care vi le-am prezentat este mai mult decât evident ca nu se poate pleca de la prezumtia de competenta si ca politistii nominalizati au jucat si vor juca în alt film. În consecinta, va solicit sa dispuneti verificarile de rigoare în vederea tragerii lor la raspundere disciplinara sau penala, majoritatea acestora nefiind demni de ocuparea unui post sau a unei functii în Ministerul Administratiei si Internelor. Astept cu interes sa-mi comunicati masurile dispuse pe cale de consecinta.

Solicit raspuns scris si verbal.


Inapoi la insemnarea sursa   stop-joc 

Home

 

                                  © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"