612 cp Isterie, manual de utilizare


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-exarhu.ro 


Razvan Exarhu

Written on February 10, 2012

La început, e cineva care zice: nu intereseaza pe nimeni ca e iarna.
Hai sa le zicem ca nu mai apuca primavara.

Titlu de forta, nenica. Asta e seful, un jurnalist cu experienta, care a absolvit cum laude profesionala de psihologie a maselor. Asa, mai simte si telespectatorul ca traieste, se uita si el la televizor mai cu viata. Se mai sperie, i se face rau, mai ia un medicament, mai bea ceva sa-si faca putin curaj, mai da un telefon la o televiziune, sustine economia de piata. Dupa asta, apar tinerii jurnalisti care vor sa reuseasca în viata, sa faca o cariera transmitând toate tâmpeniile de la fata locului sau de la locul faptei, dupa caz.

În ultima perioada, cred ca tipii astia care traseaza linia jurnalismului apocaliptic sunt în vacanta. I-au muscat de pix pe astia mici si le-au inoculat acel spirit al imbecilitatii pure, care te face pe tine, smerit apostol al apocalipsei controlate, sa simti peste tot în jurul tau fiorul informatiei care misca lumea si o face sa sune la Salvare.

Bietii cititori de prompter nici nu-si mai dau seama ca se contrazic în interiorul aceleasi stiri, bietii reporteri nici nu mai aud ce prostii spun, de emotie ca toate rudele lor de la tara au sa afle ca e pericol mare sa fii în viata si sa ai, doamne fereste, acces la cablu tv.

Am obosit sa fac colectii de formulari a caror stupiditate ar fi amuzanta, daca nu ar fi si cantitatea la mijloc. E aproape imposibil sa afli o informatie fara fundal de tobe, rifuri sumbre de viori, intro cu batrâni batjocoriti de regimul meteorologic, animale parasite, Dacii abandonate, garduri înclinate de 20 de ani, nu de viscol.

Simt ca pierd un moment istoric, la fel ca la Revolutie, când nu am înregistrat emisiunile radio si tv, unde se spuneau pe banda rulanta niste enormitati geniale. Am tinut minte de atunci doar o sintagma, pe care numai un climat exceptional putea sa o nasca,  într-o minte explodata de sentimentul participarii la istorie: ultimele zvârcoliri ale hidrei înveninate.

Doar ca la jocul acesta de pingpong, cu singurul neuron disponibil al acestor organisme, a început sa participe si populatia dependenta deja de aceasta formula ieftina de adrenalina. Nu se poate sa mai ramâi indiferent, afara e iarna, ninge. E intolerabil.

E vremea sa ne mobilizam si sa mergem sa facem provizii. Niste tipi care au vorbit la televizor au spus lucruri diferite, dar noi nu credem ca nu exista o samânta de adevar în cea mai întunecata varianta. Nu cred ca marile lanturi de magazine s-au solidarizat si au speculat criza de isterie a presei, lansând spre mintile întunecate ceva ce ar fi fost cea mai smechera campanie de PR din istoria moderna a României.

Se spune ca cel mai usor e sa hipnotizezi o gaina. E posibil ca progresul omenirii sa ne fi adus în situatia în care o gaina, chiar si una din aia desteapta, cu patru picioare, sa fie mai greu de hipnotizat decât un telespectator cu doua urechi, deocamdata.

Cetateni, stapâniti-va puterea de cumparare! Luati doar câte 200 de pâini, sa ajunga la toti disperatii. Aveti grija, uitati-va bine în stânga si în dreapta, pentru ca asa cum spunea o fatuca la stiri, din cer cad fulgi mici de gheata, iar parcarile sunt aproape supraaglomerate.

Masina timpului a pornit, urmeaza statia 1954, cu peronul pe partea înzapezita. Imagini cu oameni scosi cu japca de comunisti la deszapezire sunt evocate de diverse jurnaliste ca niste exemple de solidaritate, greu de regasit astazi la noi românii.

De fapt, noi, românii, suntem singura stire. Ia sa vedem ce au mai facut azi românii, bucurestenii si românii de pe pârtii, care au ales, ca de obicei distractia de zile mari.

Nu are sens sa pierzi vremea cu mesaje constructive, transmise pe un ton pozitiv si nu de câine lovit cu bocancul rusesc. Nu are sens sa facem un mare om de zapada, vizibil din spatiu.

Mai bine scriem din carucioare de supermarket pline ochi: “Ne e frica sa nu ni se faca foame de la stiri. Mai trimiteti pâine si sare.”

8 Comments »

Comment by bunicuta66
2012-02-14 18:40:57

Felicitari! Nici ca se putea o mai fina observatie a crizei actuale! CRIZA DIN MEDIA. Imi pare rau pentru cei care poate isi fac treba asa cum ,,scrie” la codul deontologic dar din pacate unii chiar au intrecut masura. Si aici nu ma refer la stirea de senzatie despre (sa-mi fie iertat!) partea dorsala a lui Boc, surprins de un paparazzo intr-un vestiar, ci la o stire de la PROTV uluitoare. Daca pana ieri incercam un sentiment de mila fata de bietii sinistrati de la Buzau, cand am auzit senzationala stire de la un brav reporter, m-a cuprins si pe mine isteria. Deci, unde era marea catastrofa: o biata localnica si soacra pe deasupra, dintr-o localiate buzoiana, nu a mai putut iesi cu automobilul din curte, pentru ca ginerele sau, i-a baut 2 litri de antigel!!! Asta da dezastru! Si Ungureanu asta nu a facut nimic! (vezi stirile PROTV din 13 feb, ora 13.00). Sa fi fost data de 13 de vina? Acum realizez conjunctura nefavorabila.


Inapoi la insemnarea sursa   Napirlesc 

Home

 

                                  © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi             Free counters!

click spre "negustori"