PLAGIATUL Corinei Dumitrescu


    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-evz.ro 

Ce-au facut sotii Cristian si Corina Dumitrescu, primul - parlamentar PSD din 1992, ea - rector al unei universitati private si nominalizata la functia de ministru al Educatiei: au preluat pasaje întregi din cartea profesorului Manolache fara sa piarda mii de ore în biblioteci pentru a verifica sursele primare. Mai mult, în studiul lor, cei doi coautori nu citeaza în nicio nota de subsol sau bibliografica lucrarea profesorului Octavian Manolache. Astfel, îsi însusesc sutele de ore de munca ale acestuia, timpul petrecut în biblioteci si efortul de a traduce documentele originale.
Cum minciuna are picioare scurte, Corina si Cristian Dumitrescu s-au dat de gol printr-un detaliu pe care cei doi nu l-au anticipat pentru ca nu facusera munca de cercetare: în lucrarea lor au pastrat numerele articolelor legislative invocate în opera sa de Octavian Manolache desi între timp acestea fusesera modificate prin Tratatul de la Amsterdam, din 1999.
Cristian si Corina Dumitrescu, daca ar fi mers în biblioteci, ar fi descoperit noua numerotare al articolelor din legislatia europeana si le-ar fi mentionat corect în cartea lor, scrisa în 2002. Dar ei au preluat integral informatiile din cartea lui Octavian Manolache, nestiind schimbarile ce intervenisera între timp.

Din facsimilul de mai sus, se observa în lucrarea originala, apartinând profesorului Octavian Manolache, mentionarea Regulamentului 1765/1982 al Consiliului Europei. În copia sotilor Cristian si Corina Dumitrescu, informatia este preluata pe nemestecate, desi numerotarea regulametelor fusese modificata.
„Mi-am recunoscut zeci de pasaje copiate de cei doi. Informatiile mele sunt parafraze dar mi-am recunoscut ideile si logica însiruirii acestora”, a precizat conf. dr. Octavian Manolache.
ULTIMA ORA: La mai putin de doua ore de la difuzarea informatiei ca sentinta în dosarul de plagiat nu este irevocabila, informatia prezentata în exclusivitate în editia on-line a Evenimentului zilei, Corina Dumitrescu a recunoscut acest lucru la RTV.
În urma conferintei de presa de la ora 12.00, în care aceasta sussinea ca are sentinta definitiva care o disculpa în procesul plagiatului, profesorul Manolache a facut-o mincinoasa, precizând ca mai are cai de atac la aceasta decizie. În aceasta situatie, cea nominalizata la functia de ministru al Educatiei, a fost nevoita sa admita ca a mintit prin omisiune.
Conferinta de presa a Corinei Dumitrescu

Corina Dumitrescu a spus, în cadrul conferintei de presa de la sediul USL, ca are o hotarâre definitiva, care arata ca nu e parte în procesul de plagiat. ”Ea este în continuare în proces cu mine. E o mincinoasa. Eu am contestat hotarârea de disjungere a Tribunalului Bucuresti, Curtea de Apel a respins contestatia mea, iar hotarârea e în curs de redactare de doua luni. Când mi se va comunica decizia, voi face recurs la Înalta Curte”, spune profesorul.

Disjungerea, contestata

În urma cu sase ani, Octavian Manolache i-a dat în judecata pe sotii Dumitrescu pentru plagiat, ei fiind autorii unei lucrari în care sunt reproduse aproape integral pasaje din una dintre cartile profesorului, aparuta în 1999. Ulterior, Corina Dumitrescu s-a dezis de pasajele incriminate, depunând la dosar o declaratie prin care spune ca nu sunt opera ei. Aceasta disjungere a fost contestata de profesor, dat fiind faptul ca în cartea sotilor Dumitrescu nu se precizeaza nicaieri ca anumite capitole ar fi fost concepute individual. ”Publicul recepteaza cartea ca fiind comuna, nu rezulta de nicaieri vreo intentie sau vreo materializare de dorinta de a stabili partile din lucrare la care ar fi autorii ar fi lucrat în mod individual”, mai spune profesorul. 

Inapoi la insemnarea sursa   sapte ani 
Home

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"