609_cp Ponta: Am solicitat SPP o masina hibrid, care sa polueze cât mai putin


    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-mediafax 

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa prima sedinta informala cu membrii propusi ai Cabinetului sau, ca a solicitat SPP o masina hibrid, care sa polueze cât mai putin, pentru a se deplasa dupa ce va fi votat premier de catre Parlament.

"Am solicitat celor de la SPP, ca nu vreau sa merg - pentru ca e vorba aici de un mesaj, nu e o chestie de ipocrizie, e un mesaj pe care vreau sa-l dau pentru toata lumea - nu as vrea sa merg cu una din masinile consacrate, cunoscute, altfel foarte frumoase si ca îmi doresc sa existe o masina de acelasi tip functional, hibrid, care sa polueze cât mai putin", a spus Ponta.

Premierul desemnat si-a manifestat speranta ca solicitarea sa sa se rezolve, el aratând ca va renunta la masina sa hibrid, o Toyota Prius.

"Astept votul Parlamentului si de marti sper sa merg tot cu o masina hibrid, pentru ca, dincolo de mesajul pe care îl dau, eu am vorbit foarte serios, va exista o decizie a Guvernului prin care nicio institutie publica nu va mai putea achizitiona decât masini si autovehicule care protejeaza mediul. E un lucru care se întâmpla deja în tarile civilizate si la noi - v-o spune cineva cunoscator si împatimit de asta - la noi cât mai mult cilindri, cai putere, dupa care nu putem sa respiram în orase", a adaugat Ponta.

El a spus ca va vorbi si cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a avea un program comun pe mediu.

"Institutiile publice polueaza foarte mult Capitala si atunci trebuie sa existe un program comun între Guvern si administratia locala a Bucurestiului ca sa putem sa respiram din ce în ce mai bine", a spus Ponta.

Întrebat daca va fi vazut pe bicicleta, premierul desemnat a raspuns: "Vreti sa-mi rup iar un deget sau altceva?". PSD a achizitionat în 2011, prin contract de leasing, un autoturism Toyota Prius, cu motor hibrid, cu care Victor Ponta a circulat.

 PROMO   Sursa-toyota.ro Hybrid Synergy Drive®

Noul sistem hibrid, care a echipat pentru prima data modelul Toyota Prius, este primul care va fi imbunatatit in concordanta cu un concept revolutionar numit Synergy Drive®. Sistemele din generatia actuala se bazeaza pe un motor pe benzina, utilizat pentru a obtine performante de varf, si pe un motor electric auxiliar. Sistemul Hibrid Synergy Drive® ofera motorului electric un rol mai important, sporindu-i performantele.
Noul model Prius, prevazut cu tehnologia " Sistem Hibrid Synergy Drive®", are performante de varf, consum scazut de combustibil si conduce detasat la capitolul masini nepoluante.

Sistemul Hibrid Synergy Drive® nu este doar o versiune imbunatatita a sistemului original hibrid Toyota (THS). Este un concept cu totul nou, care reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa imbine placerea de a conduce cu impactul minim asupra mediului inconjurator.
Un motor pe benzina, mai puternic, de 1.5-litri functioneaza alaturi de un motor electric mai mic si mai eficient, pentru a obtine performante care fac din modelul Prius un adversar serios la Segmentul D. Intr-adevar, motorul electric este mai puternic decat cele mai multe motoare cu combustie interna de 1.0 pana la 1.2-litri. La 400 Nm de la 0-1200 rpm, cuplul modelului Prius este mai mare decat al motorului V6 diesel. Ca rezultat, poate obtine o accelerare de la 0 la 100 km/h sub 11 secunde, cu 3 secunde mai putin decat modelul actual si comparabil cu o masina cu motor conventional diesel de 2.0-litri.
Deoarece sistemul avansat de control hibrid foloseste motorul electric ca sursa principala de putere, acesta asigura o tinuta de drum exceptionala. Accelerarea este mare, dar liniara, mai ales de la 50 la 80 km/h, in timp ce zgomotele si vibratiile sunt minime.

Hybrid Synergy Drive® ofera performanta cu un impact minim asupra mediului inconjurator:

- Accelerare 0-100 km/h in 10,9 sec, la un consum combinat de 4.3 l/100km
- Motorul electric este cel mai puternic din lume, raportat la greutatea si marimea lui

- Motorul pe benzina folosind ciclul Atkinson este cel mai eficient sistem pe benzina aflat in productie
- Sistemul inteligent de franare economiseste combustibil, folosind energia cinetica a masinii
- Motorul pe benzina este oprit automat cand Prius este oprit in trafic

Inapoi la insemnarea sursa   609 masina hibrid 
Home
    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi
free counters
click spre "negustori"