Un barbat fara studii a devenit geniu dupa o lovitura la cap


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gandul.info 


Un barbat care nu a terminat liceul a ajuns sa posede o capacitate unica, pe care cei din jur o considera geniala, dupa ce creierul sau a suferit leziuni provocate de hotii care l-au jefuit, relateaza Daily Mail.

Jason Padgett, 41 de ani, a fost lasat inconstient în fata unui club de karaoke, dupa ce a fost lovit de mai multe ori în cap. Acum, el vede peste tot în jur formule matematice si le transforma în diagrame extrem de complicate – fractali, pe care le deseneaza de mâna. Expertii spun ca este un caz unic. Padgett lucreaza la un magazin de mobila din Tacoma, statul Washington. “Sunt obsedat de cifre si de geometrie în mod special. Pur si simplu le visez. Nu exista moment în care sa nu le vad si nu pot sa le opresc”, spune barbatul. El nu are vreun doctorat si nici macar nu are studii de matematica. Talentul sau a luat nastere printr-un mister medical. În urma cu 10 ani, Padgett avea doar doua pasiuni: exercitiile fizice si petrecerile. Într-o noapte, când iesea dintr-un club de karaoke din Tacoma, a fost atacat de hoti si batut brutal. Hotii i-au furat 99 de dolari. Daca înainte nu stia nici macar sa deseneze, acum putea produce diagrame extrem de complicate, pe care nici macar nu le întelegea.

“Vad bucati din teorema lui Pitagora peste tot. Fiecare mica spirala sau curba, fiecare copac face parte din aceasta ecuatie”, spune el. Padgett poate desena un fractal care este reprezentarea vizuala a numarului Pi, care începe cu 3,14.

O echipa de cercetatori condusa de neurologul si filozoful Berit Brogaard l-au dus pe Padgett în Finlanda, pentru a-l testa. Dupa ce i-au scanat creierul, au observat ca partea afectata de rani face ca alte portiuni din creier sa fie compensate, zone la care creierul oamenilor obisnuiti nu are acces. “Sindromul savant este dezvoltarea unei anumite capacitati care poate fi matematica, spatiala sau autista, care se dezvolta la un nivel extrem si care transforma o persoana într-un superom”, explica profesorul.

    NOTA:  Cine vrea sa mai sape poata sa inceapa cu   Fractal si multe imagini "produse" de jason-padgett pe fineartamerica ;


Inapoi la insemnarea sursa   Jason Padgett 

Home

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"