Ceea ce gândim atunci când mâncam influenteaza senzatia de satietate


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-descopera.ro 


Persoanele care cred ca se „rasfata” atunci când manânca au niveluri mai mici de grelina, asa-numitul "hormon de foame", arata un nou studiu.

Nivelul grelinei din corp creste înainte de masa si scade imediat dupa terminarea acesteia. Cu cât nivelul grelinei din corp este mai ridicat, cu atât o persoana este probabil sa manânce mai mult.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Yale a realizat un studiu în care a oferit participantilor un milkshake de 380 de calorii, sub pretextul ca acela contine ori 620 de calorii, ori 140 de calorii. Cei care au baut milkshake-ul crezând ca are mai multe calorii au prezentat o scadere dramatica a nivelului de grelina din corp dupa consumul bauturii.

Persoanele care au crezut ca au baut milkshake-ul cu mai putine calorii nu au prezentat modificari ale nivelului grelinei. Raspunsul grelinei din corp la numarul de calorii pe care au crezut ca l-au consumat, a fost în concordanta cu ceea ce s-ar fi observat în cazul în care chiar ar fi consumat bauturile cu numarul respectiv de calorii.

"Acest studiu demonstreaza ca mentalitatea poate afecta starea de satietate fizica", sustine autorul principal al studiului, Alia Crum. "Creierul a fost pacalit de sentimentul de satietate sau de cel de senzatie de nemultumire. Acel sentiment depindea de ceea ce oamenii credeau ca au consumat, mai degraba decât ceea ce au mâncat cu adevarat".

Nivelul ridicat al grelinei din corp ar putea cauza cresterea greutatii datorata consumului mare de calorii. Acest studiu ar putea deschide noi cai în lupta împotriva obezitatii prin aprofundarea întelegerii modului în care mintea si corpul reactioneaza la alimentele consumate.

Alti cercetatori de la Universitatea Yale si de la Universitatea de Stat William Corbin din Arizona au contribuit la studiu ce a fost finantat de Fundatia Rudd si Centrul Yale pentru Investigatii Clinice.

Studiul, care ar putea avea implicatii asupra luptei contra obezitatii, apare în Jurnalul Online Health Psychology.

Sursa: Futurity


Inapoi la insemnarea sursa   Returnil 

Home

 


    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"