Nastase ii lamureste pe ''idioti'' cum e cu imunitatea parlamentara

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 

     begin cut

Sunt aproape opt ani, de cand diversi idioti continua sa vorbeasca despre imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale.

Publicat octombrie 26, 2011

In 2003, sub regimul “cripto-comunist” si “ticalosit” al guvernului PSD, a fost revizuita Constitutia, in principal pentru a permite ratificarea tratatelor de aderare la NATO si la Uniunea Europeana. Cu acel prilej, au fost facute insa mai multe modificari, intre altele, ELIMINAREA imunitatii parlamentare pentru fapte penale.

Textul actual al Constitutiei prevede, doar imunitate pentru “voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului” (art 72, para 1).

Ca sa fie clar, chiar si pentru idioti, articolul 72 (2) al Constitutiei revizuite dispune: Deputatii si senatorii POT fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului…” Se mai prevede ca “Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa ICCJ. Competenta de judecata apartine ICCJ”

Masurile de siguranta – retinerea sau arestarea sau perchezitia presupun o incuviintare din partea Parlamentului dar fara a a afecta in vreun fel posibilitatea Parchetului de a efectua urmarirea penala sau trimiterea in judecata. Iar in caz de infractiune flagranta nici macar aceasta incuviintare nu mai este necesara.

Si atunci, te intrebi cum “geniul” justitiei romanesti, fostul procuror ceausist, actual europarlamentar sinecurist, Monica Macovei, poate sa ceara, cu aplomb, modificarea Strategiei nationale anticoruptie, prin modificarea Regulamentelor Camerelor, astfel incat “procedura de ridicare a imunitatii sa presupuna ca

1) decizia sa se ia in plen in maximum 48 de ore de la primirea cererii;

2) votul sa fie la vedere ;

3) decizia sa fie luata fara analiza probelor…”

Tot din “putul gandirii” sale, aflam ca “parlamentul trebuie doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii parlamentare nu este determinata de declaratii sau actiuni politice ale parlamentarului adica invinuirea PENALA nu este inventata …” (se foloseste detectorul cu flacara violet pentru ca nu ai voie sa analizezi probele! n.b.)

Intrebarea este cum sa ridici ceva care nu mai exista. Nici macar cu Viagra nu cred ca se mai poate obtine un astfel de rezultat. Chiar si in 48 de ore. Acest personaj a fost ministru al justitiei si duce acum la Bruxelles batalii cu oponentii politici, in numele lui Basescu, pentru a le ridica, iata, o imunitate care nu mai exista de 8 (opt) ani!

     end cut

Bombonel….. sta bine cu memoria, am verificat Constitutia art.72
accesind linkul ajungeti la insemnarea sursa   Imunitate parlamentara 
Home
    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"