cp sindromul Susac=Creierul care se reseteaza în fiecare zi


    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-adevarul.ro 

  Autor: Ramona Dragomir | 216 afisari

O tânara de 19 ani din Marea Britanie sufera de o boala  ciudata si chinuitoare, care-i „sterge“ toate amintirile la fiecare 24 de ore.

Jess Lydon (19 ani) este prinsa într-o capcana a timpului, pentru ca în fiecare dimineata se trezeste fara sa aiba vreo amintire despre lucrurile care i s-au întâmplat pâna în prezent.

„Vinovat" de aceasta situatie se face sindromul Susac, o tulburare neurologica rara care se manifesta prin „stergerea" memoriei la fiecare 24 de ore. Tânara din Coventry (Marea Britanie) este una dintre cele 250 de persoane din întreaga lume care sufera de aceasta boala si este condamnata sa-si traiasca viata fara ca ziua urmatoare sa-si poata aminti vreun lucru.

Dependenta de mama

„Nu-mi prea pot aminti ce s-a întâmplat anul trecut. Cu atât mai putin Craciunul sau ultima mea zi de nastere, care a avut loc în decembrie. Când ma uit la poze devin confuza. Cu adevarat suparator este ca nu-mi aduc aminte nici macar funeraliile doicii mele, care au avut loc anul trecut", povesteste Jess. Afectiunea de care sufera adolescenta este provocata de o inflamatie la nivelul vaselor de sânge din creier, acest lucru afectând vederea, auzul, echilibrul si memoria.

Boala i-a influentat dramatic viata tinerei. Povestea de iubire pe care o traia alaturi de un baiat s-a destramat, iar fata a fost nevoita sa se mute cu mama sa. Femeia îsi ajuta copila sa poata face lucruri elementare, cum ar fi sa se spele pe cap sau sa-si faca dus.

Nici slujba pe care o are tânara nu mai este sigura. Ea se teme ca va trebui sa renunte pentru ca nu-si poate tine echilibrul. „Nu pot sa merg afara singura. Mi-e frica sa nu cad", se plânge Jess. Cosmarul însa nu se opreste aici. Fata a mai suferit pierderi de vedere, de auz si dureri severe de cap - toate acestea fiind cauzate de sindromul Susac. Familia sustine ca si personalitatea tinerei a avut de suferit, ea aratând ca este o fire mai frustrata si netemperata. Oricum, cel mai mult o supara faptul ca este constant confuza si are iluzii regulat.

Sindromul Susac este foarte rar întâlnit, însa „ataca" în special femei cu vârste cuprinse între 20 si 40 de ani. Daca problema memoriei se poate corecta în cinci ani, pierderile de vedere si de auz au putine sanse sa fie vindecate.

"Nu-mi prea pot aminti ce s-a întâmplat anul trecut. Cu atât mai putin Craciunul sau ultima mea zi de nastere.''
Jess Lydon 19 ani

accesind linkul ajungeti inapoi la insemnarea sursa   sindromul "Susac" 

Home

 

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"