cp_ 534 UMF Targu Mures II


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-adevarul 


Silviu Morariu, membru Senat UMF: “ Târgu Mures nu are capacitatea de a sustine doua facultati de medicina”

1 martie 2012, 10:52 |  Autor: Sebastian Zachmann | 

Silviu Morariu, membru în Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Târgu Mures a declarat, într-o conferinta de presa, ca la UMF Târgu Mures se prefigureaza înfiintarea unei noi facultati de medicina, în limba maghiara, desi orasul nu poate asigura functionarea a doua facultati de medicina.

"Nu exista, în Europa sau în lume, nici macar în tarile africane, doua facultati de medicina într-o localitate sub 500.000 de locuitori. Trebuie sa ai o suma de cadre didactice, care sa aiba unde sa-si desfasoare activitatea practica, sa-si educe studentii. Iar Târgu Mures, cu cele 2.000 de paturi de spital sau câte au mai ramas de la ultima decimare, nu are capacitatea de a asigura functionarea a doua facultati de medicina", a declarat Morariu.

Acesta s-a declarat nemultumit de faptul ca exista o diferenta de finantare în învatamântul universitar, aratând ca pentru un student român se aloca 66 la suta din suma data pentru un student maghiar, desi taxele si impozitele sunt identice.

Rectorul UMF din Târgu Mures Constantin Copotoiu sustine ca ministrul Educatiei a transmis, dupa întâlnirea avuta marti seara cu reprezentanti din conducerea universitatii, ca va propune ori înfiintarea unui program de studiu, ori a unei facultati maghiare la UMF.accesind linkul ajungeti inapoi la insemnarea sursa   UMF Targu Mures 
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"