27 noembrie 2008


 


     .

Dan POPESCU COLIBASI                                                           Am primit un exemplar

Str.Jepilor nr.34 ap.14

           Brasov

   27 Noembrie, 2008

                                          Catre Asociatia de Propietari nr.162

                                      Str. Alunis nr.3 Bl.A 31 Sc.B

                                 

                                 in atentia doamnei adminstrator Luca A.

 Cu acordul domnului Branduse Ieronim solicit sa analizati situatia care a rezultat  prin punerea in practica a P.V. din 17.03.2004 prin care in mod ilegal imi sunt retinute anumite sume. Consider ca este o eroare neintentionata care   s-a datorat increderii totale acordate dl. Capolna Toader.

Sustin ca aplicarea acestui P.V. in cazul meu este ilegala din urmatoarele motive:

1.la data respectiva in statutul A.P si in legea care guverna A.P singurul organ de decizie era Adunarea Generala a Propietarilor.La data respectiva in lege nu exista ca organ de decizie Adunare a Propietarilor la nivel scara.

2.nu a fost respectate conditile ca adunarea sa fie anuntata prin convocator si condusa de presedintele Asociatiei de Propietari

3.nu a fost respectata conditia ca P.V. sa se faca in registrul special aflat la A.P.

4. in fapt "adunarea propietarilor" a fost substituita de deplasarea  dl. Capolna Toader din use in use in care a prezentat un P.V. gata scris iar contributia propietarilor s-a rezumat la semnarea lui.Am declaratii scrise in acest sens iar acuma prin schimbarea "sefului" pot sa le completez.

5.in P.V. este specificat ca anumiti propietari sa nu plateasca "service lift" optiune contrara statutului A.P.162 si legii in vigoare la aceea data.

6.in baza aceluiasi P.V.aceiasi propietari platesc mai putina energie electrica fara sa existe posibilitatea tehnica si legala de a stabili consumul real.

Oricare din aceste puncte sunt suficente pentru a anula efectele financiare asupra mea, normal P.V. isi pasteaza caracterul de intelegere intre partile semnatare asa incit acesta ramine valabil pentru cei care au semnat.

Pentru "cunoscatori" prezint din ORDONANTA‚ nr.26 din 30 ianuarie 2000
cu privire la asociatii si fundatii in baza caruia a fost emisa si Legea Asoiciatilor de Propietari  urmatoarea  prevedere:

Art. 23. - (1) Hotararile luate de adunarea generala in limitele legii, ale actului constitutiv si ale statutului sunt obligatorii chiar si pentru membrii asociati care nu au luat parte la adunarea generala sau au votat impotriva.

Tinind cont de acest articol  P.V.din 17.03.2004 incalca statutul A.P.162 si Legea A.P. implicit isi pierde caracterul de "obligatoriu"  pentru mine.

Inteleg ca in anumite medii nu se cunoaste legea asa ca nu are cum sa fie respectata dar acesta nu este un motiv ca eu care o cunosc sa fiu obligat sa accept aceasta situatie. Teoretic dictatura proletariatului a disparut din 1989

Solicit urmatoarele:

-incepind cu luna urmatoare sa-mi fie calculate sumele datorare in mod corect fara sa ma afecteze existenta  P.V. din  17.03.2004

-identificare in totalitate a sumelor percepute in mod ilegal din "eroare"

-stornarea acestor sume in contul meu .

Pentru "cunoscatori" am  extras din Codul civil:

art.998  “orice fapta a omului, care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat a-l repara”

art.999 “omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau prin imprudenta sa”

In cazul in speta "omul" se identifica cu Capolna Toader si dupa cum se observa din cele doua articole nu este prevazut termen de prescriere.

Inteleg ca A.P. 162 a fost manipulata in mod penibil de un "propietar" asa incit pot sa remedieze situatia in mod amabil fara sa fiu obligat sa apelez la mijloacele legale acuma nefiind in categoria blamata de "restantier".

Prefer acest mod de comunicare din cauza ca verbal pot aparea confuzii mai ales cind discutia are loc intr-o  incapere in care simultan se desfasoare mai multe activitati

Imi dau seama ca solicitarea mea presupune un volum de munca care duce la disconfort insa acesta este mult mai mic decit disconfortul perceput de mine in acesti patru ani.din cauza acestei ilegalitati facute din "greseala".

 

Solicit ca auditul facut de doamna administator sa imi fie remis in scris

O sa urmaresc ca  in timpul cit este program de lucru la A.P. 162  sa pot fi contactat  telefonic  0368.402.xxx Cel mai comod pentru mine ar fi apelarea la posta electronica pe adresa: pcdan@rdslink.ro

 

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"