467 "copy/paste" Neoprimitivii

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa:adevarul 


Neoprimitivismul a fost definit de filozoful si criticul sicilian Manlio Sgalambro in urma colaborarii cu regizorul si compozitorul Franco Battioto, sicilian si el.

Potrivit celor doi, neoprimitivii reprezinta rezultatul parvenirii materiale cu orice pret si a consumerismului fara limite. Aceste doua elemente ale cotidianului contemporan au creat o cultura urbana specifica: neoprimitivismul. Neoprimitivii detin o alta identitate culturala. Aceasta identitate culturala, daca ar fi sa luam cazul Romaniei, se manifesta prin cultura manelelor, aruncatul banilor, strigaturi sustinute de gesturi care intaresc sublinierea puterii celui care este strigat. De exemplu, strigarea: „ghenosu-ghenosu-ghenosu-ghenosu” oferita teatral de manelistul „Copilul Minune“, datorita sumei mari de bani aruncate manelistului in dar; „ghenosu“ insemnand „tovaras“.

Neoprimitivii au un vocabular nou al carui varf de lance sunt poreclele de clan gen „Butoane“, „Cirpaci“, sau de persoana precum „Adi Minune“, „Cosmos Tanase“, „Bercea Mondial“ sau „Gypsy Gypsanu“ (in traducere ar fi „tiganu tiganoiu“); apoi avem cuvintele care forteaza impunerea prestigiului social care devin nume proprii precum „Mercedes“, „Napoleon“, „Simeria“. Vocabularul este „cifrat”, cuvintele obisnuite au un alt sens.

Urmeaza investitia in obiecte de dragul exhibitionismului. Investitia in obiecte de prestigiu social, odata devenita un vis implinit si apoi usor de obtinut pentru membrii mai tineri ai clanului, s-a trecut la urmatoarea investitie: cumpararea puterii in zona locala si dezvoltarea unor retele de exploatare economica si sociala a fiecarei regiuni din tara, prin cooperare cu alte clanuri.

Neoprimtivii stapanesc Romania. Ei sunt aceia care de fapt o administreaza si aceasta administrare are legile ei. Aceste legi instituite de neoprimitivi sunt deasupra Codului penal, Codului Civil si Constitutiei. Acestea din urma sunt doar repere formale, lipsite de consistenta in imediat pentru neoprimitivi. Clanurile ofera voturi si bani in schimbul puterii.

Dar ce este mai grav este un alt lucru: clanurile au inceput sa ofere si siguranta pentru cei aflati la putere. Adica pacifica un judet sau zone intregi din tara asigurand castigarea alegerilor pentru acela care le ofera in schimb putere deplina in teritoriu, omul politic devenind la randul sau garantul clanului atunci cand neoprimitivii incalca legea. Decidentul politic administreaza de fapt statul prin intermediul clanurilor. De aceea s-a ajuns la paradoxul ca politia, in loc sa-i aresteze, chiar si in ciuda evidentelor, nu numai ca ii protejeaza in cazuri grave de incalcare a legii, dar le asigura si protectie, organizand filtre de ochii lumii, cum a fost la nunta organizata de interlopul „Cosmos Tanase“ la Iasi.

In consecinta, un fost presedinte al tarii s-a incuscrit cu mai puternicul peste clanuri. Pentru ca realitatea cea mai dureroasa este intrebarea: unde sunt romanii in aceasta ecuatie a puterii? Romanii au devenit sclavii de pe plantatiile economice ale clanurilor. Romania clanurilor a inlocuit Romania suverana.

Romanii platesc taxele si impozite pentru intretinerea clanurilor si acoperirea facturilor fata de pagubitii externi, care reclama jaful si santajul.

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"