cp_metoda antistres


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa 


Patru litere magice: MBSR de la Mindfulness Based Stress Reduction si stresul dispare. Este o metoda foarte apreciata la New York pentru ca reuseste sa tina sub control stresul, factor de risc mentionat într-o lista lunga de boli severe, dar si sa prelungeasca starea de bine, de relaxare dobândita în vacanta de vara. De când medicul Jon Kabt Zinn a conceput si a lansat noua metoda anti-stres, la New York se spune, mai în gluma, mai în serios, ca oamenii sunt mult mai destinsi. Biolog american, Jon Kabat Zinn este profesor emerit la Universitatea Medicala din Massachusetts.

El a conceput metoda MBSR combinând meditatia cu unele tehnici de yoga. Principiul de baza al metodei consta în acceptarea situatiilor tensionate de zi cu zi. Potrivit profesorului Jon Kabat Zinn, negarea senzatiei de stres, a gândurilor negative sau a disconfortului fizic este inutila si daunatoare. Rezolvarea vine din acceptarea acestora. Nu este usor, admite cercetatorul ame­rican. Dar se învata! Într-un program de opt saptamâni, adeptii metodei MBSR deprind gestionarea stresului prin fortele proprii.

Practic, efectueaza exercitii de meditatie si de yoga cu ajutorul carora reusesc sa nu se lase doborâti de stres. Prin simple miscari de respiratie si posturi de yoga, corpul si mintea se elibereaza de tensiune. Exercitiile de meditatie si yoga au efect calmant si cresc rezistenta la stres. Cu alte cuvinte, corpul si mintea învata sa faca fata evenimentelor stresante. Exemplu: te afli în aglo­meratia din trafic, trebuie sa ajungi la o întâlnire importanta, tensiunea începe sa atinga cote maxime. Prin metoda MBSR reusesti sa îti concentrezi atentia asupra clipei prezente, nu asupra a ceea ce ar urma sa se întâmple.


accesind linkul   456 MBSR ajungeti inapoi la insemnarea sursa

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  
free counters
click spre "negustori"