copy/paste "imprecizie prezidentiala"

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  cotidianul.ro 

imprecizie conform   DEX'98 =lipsa de precizie. (< fr. imprécision)
Aurul nu s-a vândut pentru pensii si salarii

În timp ce presedintele Traian Basescu sustine, într-o discutie aprinsa purtata cu mai multi localnici din Rosia Montana, ca România a vândut din rezerva de aur pentru plata pensiilor si a salariilor, BNR, prin vocea consilierului guvernatorului - Adrian Vasilescu, infirma orice tranzactie de acest fel. "Dupa '89 si pâna acum, România nu a vândut un gram de aur", a declarat Vasilescu, la Realitatea TV.

Luat la rost de câtiva localnici din Rosia Montana, care i-au cerut sa justifice stadiul în care a ajuns rezerva de aur a tarii, presedintele Traian Basescu le-a replicat, nervos, ca aurul "s-a vândut ca sa se dea pensii si salarii".

"În 1989, în visteria tarii se aflau 296,5 tone de aur. Acum mai sunt 103 tone. Sa-i întrebam pe toti care au fost la guvernare, sa-l întrebam pe domnul Mugur Isarescu, unde sunt 193,5 tone de aur?", s-a adresat un localnic din Rosia Montana sefului statului.

Extrem de nervos, acesta i-a replicat: "Pot sa va spun eu ca s-au vândut! Da, s-au vândut ca sa se dea pensii si salarii!"

Într-o interventie la Realitatea TV, consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu a dezmintit spusele sefului statului. "Dupa '89 si pâna acum, România nu a vândut un gram de aur", a asigurat Vasilescu.

Apoi a explicat: "Discutia pleaca de la o cifra inexacta. Ca în '89 România ar fi avut peste 200 de tone de aur. România a avut cea mai mare rezerva de aur în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial: 240 de tone. Dupa ce rezerva a fost readusa în BNR, am fost nevoiti sa vindem din rezerva de aur pentru a plati datoriile de razboi. Pe urma a mai fost cumparat ceva aur. Ceausescu, în vremea lui, a vândut si el aur în contul datoriei externe. Pe urma si-a dat si el seama ca aurul este foarte important si a mai cumparat. În '89, România a intrat cu 60 de tone de aur, nu cu 295 de tone. De atunci, România a cumparat continuu aur pâna în pragul anului 2000 si s-a ajuns la rezerva de 104 tone aur. S-a mai dat ceva aur în baza unor hotarâri judecatoresti pentru cei care au fost deposedati de comorile lor în mod abuziv înainte de '89. S-a ajuns la 103,7 tone, câte sunt acum. Dupa '89 si pâna acum, România nu a vândut un gram de aur."

Cât despre afirmatia presedintelui, cel putin ciudata în acest context, Vasilescu a apreciat ca a fost facuta în urma unei stari de nervi foare accentuata.

Ulterior, într-o interventie la Realitatea TV, consilierul prezidential Valeriu Turcan a sustinut ca "s-a produs o confuzie si presedintele a fost imprecis în exprimare".

"Presedintele stia ca, la un moment dat, România a avut peste 240 de tone de aur si, în contextul discutiilor de la Rosia Montana si al cifrei vehiculate de unul dintre participanti, s-a produs o confuzie, presedintele plecând de la premisa de buna-credinta a persoanei care a prezentat informatia. În consecinta, a fost vorba de o imprecizie în afirmatia presedintelui, imprecizie pe care domnia sa o regreta. A fost o discutie într-un context aparte. La un moment dat s-a produs o confuzie si presedintele a fost imprecis în exprimare. Nu a fost vorba de o vânzare de aur în acest scop. Presedintele m-a mandatat sa va precizez ca regreta acea imprecizie de la Rosia Montana", a spus Turcan.

Accesări: 583
 Dan Zavaleanu 
inapoi la insemnarea sursa   442 imprecizie prezidentiala 
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters
    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"