cp_Buricul, locas pentru 1.400 de bacterii


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


Flora saprofita de pe piele ne protejeaza de agenti patogeni

18 august 2011
Mediul cald si umed al buricului este favorabil dezvoltarii a mii de bacterii. Dar nu trebuie sa ne îngrijoram. Sunt bacterii sanogene, adica acele bacterii „bune” care alcatuiesc flora saprofita necesara omului pentru a se proteja de bacteriile patogene („rele”).

Oamenii de stiinta de la Universitatea Carolina de Nord au descoperit ca în buricul nostru traiesc peste 1.400 de bacterii „bune”, informeaza cotidianul francez Le Point. Dupa ce au studiat genele bacteriilor care traiesc în casele oamenilor, cercetatorii de la departamentul de biologie al Universitatii Caro­li­na de Nord s-a orientat catre stu­dierea bacteriilor prezente pe piele. Jiri Hulcr, biolog si coordonatorul pro­iectului, spune ca, la început, cercetatorii intentionau sa studieze bac­teriile din zona axilelor, însa nu se ofe­reau destui voluntari pentru a li se preleva probe de celule moarte din aceasta zona sensibila. Atunci autorii studiului s-au orientat catre o alta zona a corpului care de asemenea este prielnica dezvoltarii bacteriilor, dar mai putin sensibila decât regiunea sub­ratului. Astfel, cercetatorii au lan­sat programul Belly Button Biodiver­sity (Biodiversitatea Ombilicului).

Pe durata mai multor luni, profesorul Jiri Hulcr si colegii sai au analizat mostrele de celule epiteliale prelevate din ombilicurile a 95 de voluntari. În acest fel au descoperit peste 1.400 de specii de bacterii care traiesc în zona buricului. Apoi au studiat ADN-ul acestor bacterii. Astfel au aflat ca 662 dintre ele (aproximativ jumatate) nu au putut fi identificate. „Acestea sunt bacterii noi pe care stiinta nu le cunoaste”, explica Jiri Hulcr. El adauga: „Aceste rezultate nu ne surprind. Cu toate ca nimeni nu a studiat pâna acum aceasta zona a corpului, ne asteptam sa descoperim în ombilic o adevarata jungla microbiana, bogata, colorata si dinamica”.

Prezenta acestor bacterii în zona buricului nu trebuie sa ne îngrijoreze, ne asigura autorii studiului. „Asta nu înseamna ca trebuie sa ne spalam mai insistent sau mai frecvent re­giu­nea ombilicului, deoarece nu­marul bacteriilor nu depinde de igie­na”, precizeaza medicul dermatolog Patricia Eghigian. „Aceste bacterii joaca un rol foarte important. Sunt ade­varate scuturi de protectie fa­ta de agentii patogeni”, continua medicul.


inapoi la insemnarea sursa   437 buricul 

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"