409 Majuru e' "varza"


 

    Am mai spus si repet sunt articole care imi plac foarte mult si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Consider ca este o onoare pentru mine sa le reproduc si pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 

    Sugerez sa cititi articolul original cu comentarile aferente iar ulterior daca mai este nevoie sa ma ascultati si pe mine


In concluzie daca gindesti la nivelul comentatorilor poti ajunge la titlul dat de mine.
Cum îsi cumpara PSD muzeu pe Kiseleff?!

Sediul central al PSD se afla pe Soseaua Kiseleff într-un imobil ale carui arhitectura si valoare patrimoniala sunt într-o flagranta contradictie cu valorile miscarii de stânga. Problema nu este aceea ca vor sa cumpere aceasta resedinta, vorba ceea, „de gustibus", numai ca, prin donatia facuta de proprietar în anul 1925, acest imobil le apartine bucurestenilor!

Sediul actual al PSD a fost construit în anul 1914, dupa proiectul arhitectului Ion D. Beridney, pentru eruditul profesor Toma Stelian. Oltean din Craiova, nascut în anul 1860, Toma Stelian a fost un jurist eminent, un om de stat cu idei largi si iubitor de cultura. A predat drept comerical la universitatile din Iasi si Bucuresti si a fost unul dintre avocatii ilustri ai Bucurestilor. În anul 1907 a fost numit ministru al Justitiei, reusind în aceasta pozitie sa organizeze pe baze noi magistratura si justitia vechiului regat. Toma Stelian a locuit pe Calea Victoriei nr. 120 într-un imobil ridicat la 1875 de Paul Gottereau. Astfel, palatul de pe Kiseleff nr. 10 nu a fost destinat locuirii, ci unui alt proiect: un muzeu de arta româneasca.

„Muzeul Toma Stelian" a fost creat în anul 1925 printr-o lege speciala, ca urmare a unui legat al defunctului Toma Stelian, iar toate ghidurile turistice ale Capitalei de pâna la 1949 amintesc de „Muzeul Toma Stelian" din Kiseleff nr. 10. Muzeul depindea de Casa Scoalelor, desfiintata de regimul comunist alaturi de Eforia Spitalelor Civile, cele doua institutii însumând averi imobiliare uriase, aflate astazi în mâinile altora.

În anul 1948, toate muzeele de arta din Bucuresti, dar si colectii foste particulare sau publice, precum pinacoteca Ateneului Român, ajung în administrarea&posesia noului creat Muzeu de Arta al R.P.R. încropit în Palatul Regal. Colectia "Toma Stelian" paraseste muzeul care i-a fost destinat în anul 1949 deoarece, fiind gazduit într-o resedinta foarte frumoasa si bine plasata, imobilul „Toma Stelian" a fost utilizat apoi de diferite institutii, dar sub o alta administrare, sub care se afla si în prezent. Este foarte clar faptul ca donatia din anul 1925 a juristului Toma Stelian este încalcata si azi si cu atât mai mult va fi continuata aceasta situatie prin transferul de proprietate care se pregateste.


keneres 14:44:38, 16 Apr 2011
romosan : Majurule, iar ne intoxici cu topica ta imposibila si cu greselile gramaticale. De data asta nu ti le mai semnalam, ca iar modifici textul.
ContraPro-2
Agramatul Ady 18:37:38, 16 Apr 2011
Marele Majuru... : Campionul dezacordurilor recidiveaza pe acest site de 2 lei! Incredibil cat de mult a decazut presa romaneasca! Pot sa scrie toti veleitarii agramati. Majuru om de cultura? Hai sa fim seriosi. Cititi numai inceputul acestui articol...
ContraPro-2
Logica aiurea 20:00:02, 17 Apr 2011
subscriu la comentarii : Domnule publicist-comentator, arhitectura imobilului din Kiseleff este in contradictie cu valorile miscarii de stanga!!?? Cum vine asta?? M-ati naucit! Conform logicii dvs, Psd ar trebui sa se mute intr-o hala parasita de fabrica?? Scrieti cu picioarele, nu cu capul, asta e...
ContraPro-2
Nu asta este problema 15:27:39, 18 Apr 2011
Dan Popescu Colibasi : eventualele dezacorduri gramaticale nu schimba sensul mesajului:"donatia din anul 1925 a juristului Toma Stelian este încalcata si azi si cu atât mai mult va fi continuata aceasta situatie prin transferul de proprietate care se pregateste." Sugestie: .Eventual va luati si de mustata autorului care nu ar trebui sa-i permita sa se pronunte din cauza lungimii ei
ContraPro-1
Nu asta este problema? 19:49:10, 18 Apr 2011
Majuru are aparatori de teapa lui : Eventualele dezacorduri gramaticale? La unul care se pretinde mare om de cultura si publicist-comentator?? Am inteles, traim in epoca succesurilor.. nu mai conteaza cum vorbim/scriem, conteaza mesajul! Penibil! Nu ma iau de mustata autorului, ma iau de barba lui. Vorba aia, vad barba dar nu vad filosoful..
ContraPro+1
Aveti dreptate ! 10:05:49, 19 Apr 2011
Dan Popescu Colibasi : Corect dl. Majuru nu are calitati de dactilografa. Am in comun cu dinsul tupeul de a-mi trece numele in clar.Astfel imi asum riscul sa fiu depistat cu Google si facut varza pe motive de "bad-uri" in gindire. Recunosc nici nu am sezizat greselile probabil le corectez instinctiv din cauza ca am "competente lingvistice de comunicare". EBA ma deranjeaza cum gindeste nu consider semnificativ cum vorbeste. Pentru cititorii normali ca sa nu fie socati le recomand sa "lectureze" Monitorul Oficial care este scris corect avind asfel parte de satisfactii intelectuale profunde.
ContraPro-1
doi tupeisti la cotidianul 10:41:29, 19 Apr 2011
pop danescu basicoli : Domnule Popescu-Colibasi, dl Majuru nu are calitati NICI MACAR de dactilografa! Nu pot decat sa va compatimesc pentru confuzia de planuri pe care o intretineti. Dvs despartiti artificial forma de fond. Cum de nu ati observat ca un text scris neglijent este si expresia unei gandiri neglijente? Altfel spus: prost scris, prost gandit.E clar: patologia invadeaza exprimarea in Romania! Nici nu ma mira faptul ca Majuru are un asemenea avocati. Referitor la confuzia in care va aflati este edificator faptul ca sunteti gata sa cereti subtilitati poetice de la Monitorului oficial, dar va dispensati cu usurinta de o exprimare coerenta, coerenta si clara in cazul unui text publicistic care are pretentia sa comunice opinii si idei. Va imaginati ca puteti accede la un ipotetic continut fara sa tineti seama de forma. Recomand calduros redactiei Cotidianul sa va coopteze in echipa de comentatori. Faceti bun tandem cu Majuru,in calitate de ciuruitori entuziasti ai limbii romane. Deviza comuna::Un fleac, am ciuruit-o!
ContraPro+1
aveti dreptate 13:56:51, 19 Apr 2011
Dan POPESCU COLIBASI : nu cred ca prezinta interes pentru ceilanti cititori disputa asta asa ca nu mai raspund ulterior.Una scriu si alta intelegeti pe motiv de competente lingvistice de comunicare sau aveti calitati reale de om politic.Asi fi interesat sa-mi dati un link cu o productie proprie de gindire in care forma si fondul sa formeze un tot unitar reusind perfect sa comunice opinii si idei (nu uitati sa va prezentati cu numele real).Astept Apropo stiti ce inseamna "competente lingvistice de comunicare" vedeti ca este proba la BAC ?
ContraPro-1
incompetente lingvistice 14:58:36, 19 Apr 2011
Missing - Linkul : Competenta lingvistica de comunicare presupune capacitatea de a identifica imediat greselile si abaterile gramaticale, in virtutea faptului ca se presupune stapanirea perfecta a codului de comunicare. Apropo: ati scris 'ceilanti' in loc de 'ceilalti' dovada ca va situati in registrul celor care nu prea au acces la folosirea corecta a limbii romane. Acuratetea gramaticala este primul garant al stapanirii instrumentului de comunicare care este, in cazul nostru, limba romana. Nu poate fi vorba de un continut coerent, subtil, perfect stapanit, care sa poata face abstractie de exprimarea corecta. V-as ruga pe dvs sa-mi dati un exemplu de text prost scris dar bine gandit. Nu se poate, dovada productiile marca Majuru. Sa va dau un 'link cu o productie proprie'? Poate ati vrut sa ziceti 'link la o productie"! Apropo: v-ati dat BAC-ul? Majuru l-a dat? Sau a trecut direct la postdoctorala?
ContraPro+1
Camera web  "online"  se poate accesa prin link 

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published 16 Mai 2011

  Insemnari=409    lived days=23990  days D.P.=4976 cu regim de "duminica"

 


accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"