Singura solutie, dubla revolutie


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


Traian Igas - un fost tâmplar scolit "la distanta"; Eugen Pistru - secretar de stat, fost tinichigiu auto; Senatorul Nicolae Iotcu - fost fochist; Deputatul Iustin Arghir Cionca - fost chelner; Deputatul Rivis Tipei - fost dresor de câini etc.

Saptamâna trecuta, în ultima sedinta de plen a Senatului în care au fost prezentate declaratii politice, un coleg din PDL a prezentat o declaratie intitulata "Vocatia tradarii în PSD", prin care a adus critici virulente unor fosti si actuali lideri ai Partidului Social Democrat. Declaratia respectiva m-a îndemnat sa prezint astazi o declaratie despre vocatia coruptiei în PDL, partid care a cucerit teren politic în frunte cu fostul si actualul sau lider, presedintele Traian Basescu, printr-un mesaj justitiar si printr-o retorica anticoruptie. Culmea ironiei, dupa sase ani de retorica anticoruptie la putere, PDL este pe cale sa-l aleaga presedinte pe un corupt aproape dovedit, primarul municipiului Arad Gheorghe (Ghita) Falca. De profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic din Timisoara, cunoscut drept un apropiat al presedintelui Traian Basescu, care i-a fost nas la primul copil, lansat în politica de socrul sau Gheorghe Seculici (fost presedinte al Organizatiei judetene a PDL si al Consiliului Judetean Arad, fost vicepremier si ministru al Economiei în guvernul PNL-PD, lider al Cultului adventist de ziua a saptea din România), devenit presedinte al Organizatiei judetene Arad a PDL si vicepresedinte national al PDL, primarul Aradului a fost dat deja favorit într-o emisiune intitulata "100%" de catre primul purtator de cuvânt al sefului statului si al principalului partid de guvernamânt, ministresa Elena Udrea: "Candidat la presedintia partidului, pâna acum, din câte stiu, cu mari sanse, este primarul Aradului, Ghita Falca". Primarul Falca are ambitii politice mari, având obiceiul sa afirme în fata amicilor si discipolilor sai politici ca ar fi putut deveni ministru de interne sau chiar prim-ministru daca nu avea dosar penal.

Dupa cum se stie, primarul Gheorghe Falca are statut de inculpat pentru infractiuni de coruptie de peste trei ani, fiind trimis în judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita si abuz în serviciu contra intereselor publice. DNA a retinut în sarcina lui Falca ca, în calitate de primar, a primit mita sub forma unui schimb imobiliar avantajos, o vila pentru un apartament la bloc, pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri sa obtina un teren din domeniul public al municipiului Arad la un pret de trei ori mai mic decât cel real. Dosarul de coruptie al lui Falca a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Arad în data de 29.10.2007, sub nr. 4015/108/2007, dar a fost tergiversat pâna în prezent prin cereri de amânare pe diverse motive si prin invocarea unor exceptii de neconstitutionalitate, care au fost respinse, pâna la urma, de Curtea Constitutionala. Specialisti în drept penal care au consultat dosarul lui Falca afirma ca probatoriul DNA este mai mult decât concludent si ca inculpatul nu are sanse sa scape necondamnat. Relativ recent, respectiv dupa alegerile parlamentare partiale din Colegiul electoral Hateg, judetul Hunedoara, câstigate de un candidat al opozitiei, Gheorghe Falca a intrat iar în vizorul institutiilor anticoruptie dupa ce, din convorbirile înregistrate ale unor lideri locali ai PDL, a rezultat ca, cu prilejul unei vizite electorale în zona, în calitate de vicepresedinte national al PDL, Gheorghe Falca ar fi promis unor primari din partidul sau finantari în suma de cinci milioane euro daca PDL câstiga mandatul de deputat pentru care au fost organizate alegeri.

Desi a fost anchetat si inculpat pentru fapte grave de coruptie, în ultimii sase ani primarul Falca si-a constituit un cerc de putere personal la nivel national prin promovarea în functii cheie în diverse institutii fundamentale ale statului a unei suite de apropiati si fideli ai sa din judetul Arad. Exemple sugestive în acest sens sunt secretarul de stat Eugeniu Pistru de la Ministerul Transporturilor, presedintele Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Române, secretarul de stat Ioan Dascalu de la Ministerul Administratiei si Internelor, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, seful de facto al acestei institutii.

Eugeniu Pistru a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în ianuarie 2009, anterior fiind consilier judetean si director al Autoritatii Rutiere Române (ARR) Arad. Sotia sa Gianina Pistru este viceprimar al municipiului Arad, fiind subalterna de încredere a primarului Falca. Eugeniu Pistru a fost tinichigiu si sofer, dupa care a absolvit liceul si facultatea la distanta (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimata de presedintele Traian Basescu, ci si alti discipoli ai primarului Falca: ministrul de interne Traian Igas a fost tâmplar, presedintele Consiliului Judetean Arad, fostul senator Nicolae Iotcu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian Rivis Tipei (fiul liderului Cultului penticostal din România) a fost dresor de câini si patron al unei firme de bodiguarzi ( care a avut contracte banoase cu Primaria Arad). Secretarul de stat Eugen Pistru a intrat în atentia presei prin tentativa de a induce în eroare Consiliul Local si Primaria Timisoara referitor la constituirea Companiei Aviatice Banatul prin asociere cu consiliile judetene Arad si Timisoara.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, cu rang de secretar de stat, a fost promovat în functie tot la începutul anului 2009. Silviu Bian a intrat în atentia opiniei publice printr-un recent interviu acordat ziarului Adevarul, în care foloseste un limbaj suburban referitor la cetatenii României: "Noi nu trebuie sa privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie sa facem o analiza a poporului asa cum e. Avem curve, betivi, puturosi. Puturosi câti vreti."

Chestorul de politie Alexandru Tonca a fost promovat adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) în vara acestui an. În perioada 2007 - 2009 a fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Arad, fiind adus în aceasta functie din fruntea Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud. S-a remarcat prin faptul ca, la mutarea la Arad, a solicitat si a primit în folosinta o vila somptuoasa, pe care i-a cumparat-o Inspectoratul Judetean de Politie.

Chestorul de politie Ioan Dascalu promovat în aceasta toamna secretar de stat în Ministerul Administratiei si Internelor în locul chestorului Dan Valentin Fatuloiu. Chestorul Dascalu îndeplineste functia de prim-adjunct al ministrului de interne, având în subordinea sa Inspectoratul General de Politie, Inspectoratul National al Politiei de Frontiera, Comandamentul National al Jandarmeriei si Inspectoratul National pentru Situatii de Urgenta (pompierii). Ioan Dascalu a fost coleg cu primarul Falca la Institutul Politehnic din Timisoara si a detinut functia de sef al Inspectoratului Judetean de Politie Arad în perioada 2005 - 2006.

Presedintele Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, cu rang de secretar de stat, cel mai puternic om din Ministerul Finantelor, a fost pâna în 2005 inspector la Directia Controlului Financiar de Stat a judetului Arad, fiind licentiat în management în constructii, transporturi si telecomunicatii la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii de Vest Timisoara si în stiinte juridice la Facultatea de Drept din Universitatea de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" din Bucuresti. În anul 2005 a fost promovat comisar general adjunct al Garzii Financiare Centrale, iar în ianuarie 2009 a fost numit presedinte al ANAF. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost acuzat de conducerea Sindicatului Pro Lex ca-i chema la raport pe inspectorii care controlau "pe cine nu trebuie". De-a lungul ultimilor ani, Blejnar a fost suspectat de implicare în contrabanda cu motorina si tigari, fiind cercetat de Parchetul de pe lânga Tribunalul Constanta în dosarul nr. 949/P/2009. Numele lui Sorin Blejnar apare si în dosarul UCM Resita, instrumentat de DNA si soldat recent cu mai multe arestari, care priveste restituirea ilegala de TVA în suma de 60 milioane de euro catre firma afaceristului libanez Said Baaklini, cunoscut ca apropiat al ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si în care a fost pus sub acuzare zilele trecute senatorul PDL Mircea Banias, presedintele Organizatiei judetene Constanta PDL, cunoscut ca un apropiat al presedintelui Traian Basescu si al fratelui acestuia, Mircea Basescu.

Ministrul Educatiei Nationale, Daniel Funeriu, este originar din Arad, de unde a plecat în strainatate împreuna cu parintii sai, înainte de 1989, la vârsta de 17 ani. A revenit dupa 20 de ani, laudându-se în CV cu diplome obtinute de la ONG-uri straine pe care le considera institutii de învatamânt superior si cu titlul de expert stiintific în nanotehnologii. Daniel Funeriu este un ministru unicat al educatiei în sensul ca n-a activat, respectiv n-a profesat în învatamântul românesc, iar prin titularizarea în fruntea Ministerului Educatiei a obtinut a doua si principala functie publica în România, dupa ce anterior a fost consilier al presedintelui Traian Basescu pe probleme de educatie si vicepresedinte al Comisiei prezidentiale pentru educatie. Daniel Funeriu a absolvit doar 11 clase si nu si-a echivalat studiile liceale si superioare în România. Un ministru depasit de propriile ambitii, dupa cum l-a caracterizat colegul sau de partid Cristian Preda, europarlamentar PDL si pâna relativ recent decan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti. Un ministru care confunda cetatenia cu nationalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat „Nationalite: Româna, Franceza") si care nu si-a învatat propriul si unicul copil sa vorbeasca limba româna. Un ministru care a promovat incompetenta, impertinenta si isteria în Ministerul Educatie. Un ministru care s-a remarcat prin lipsa de cuviinta si de educatie în fata Senatului României, cu ocazia dezbaterii motiunii simple cu tema „Educatia – de la supravietuire la colaps", initiata de un grup de senatori din PNL si PSD. Un ministru care vrea sa îngroape învatamântul românesc printr-un proiect de lege care politizeaza sistemul de educatie nationala, încalca autonomia universitara, cedeaza UDMR tot ce i-au refuzat celelalte partide românesti în ultimii 20 de ani si discrimineaza elevii proveniti din rândul populatiei majoritare.

Senatorul Traian Igas a fost promovat ministru al Administratiei si Internelor în luna septembrie 2010, dupa demisia fostului ministru Vasile Blaga. Anterior, Traian Igas a detinut functia de sef al grupului parlamentar al PDL de la Senat. În 2008 a fost ales senator în judetul Arad, iar în legislatura precedenta (2004 - 2008) a fost deputat. Anterior a fost consilier judetean la Arad si consilier local în orasul Pecica, localitatea sa de domiciliu. Este vicepresedinte al Organizatiei judetene Arad a PDL si un colaborator apropiat al primarului Gheorghe Falca, care-i este nas la un copil. Când venea la Bucuresti, primarul Falca se caza în apartamentul lui Igas de la Centre Ville Aparthotel si era transportat prin capitala cu autoturismul repartizat lui Igas de la Senat în calitate de sef de grup parlamentar. Ca parlamentar, Traian Igas s-a remarcat ca initiator al unui proiect de lege privind proclamarea unei zile nationale de rugaciune ca sarbatoare legala, pe care l-a promovat în calitate de adept al Cultului penticostal. Potrivit Realitatea TV, s-a mai remarcat prin faptul ca a cheltuit cei mai multi bani pentru biroul sau parlamentar dintre toti senatorii, în ultimele trei luni ale anului trecut (39.446 lei).

Presedintele Traian Basescu a declarat recent pe postul public de televiziune TVR1 ca se bazeaza foarte mult pe Traian Igas ca tânar jurist în functia de ministru al Administratiei si Internelor. Pentru a ma convinge ca încrederea sefului statului este justificata, în data de 22 noiembrie a.c. i-am adresat ministrului Traian Igas o întrebare privind pregatirea sa juridica, solicitându-i sa-mi comunice la ce vârsta a absolvit Facultatea de Drept, la ce forma de învatamânt universitar (la zi sau la fara frecventa), cu ce medie generala, precum si daca a fost jurist practicant (judecator, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) si în ce perioada. Ministrul Igas mi-a transmis saptamâna trecuta un raspuns impertinent prin care ma trimite sa consult site-urile "http://www.igas.ro" " "> www.igas.ro si "http://www.mai.gov.ro." " "> www.mai.gov.ro. Pe site-urile respective este mentionat doar ca este licentiat al Facultatii de Drept a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, astfel ca am fost obligat sa ma adresez altor surse. Astfel, am aflat ca Traian Igas este de meserie tâmplar si ca s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natala Pecica. Scoala generala a absolvit-o în comuna Cristian din judetul Sibiu, unde se spune ca a ramas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învatamânt la distanta si cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica si a trebuit sa se transfere la un liceu din Nadlac pentru ale finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învatamânt la distanta (fara frecventa), obtinând note mediocre si având o medie generala în jur de 8. Probabil ca l-a ajutat faptul ca rectorul acestei universitati îi era coleg de partid, acesta candidând în 2008 pentru un mandat de senator în judetul Arad. Dupa absolvirea Facultatii de Drept, Traian Igas nu a fost jurist practicant, nici macar ca si consilier juridic, deci aprecierile si asteptarile sefului statului nu prea au acoperire. Realitatea este ca ministrul de interne a absolvit o facultate de drept privata, la fara frecventa si cu note mediocre, si nu are nicio experienta în domeniul juridic si nici în administratia publica în functii executive. Singura sa legatura în ministerul de interne este faptul ca tatal sau a fost sef de post în regimul comunist în comunele Apata din judetul Sibiu si Pecica din judetul Arad. Este evident ca Traian Igas este o simpla sluga, o simpla marioneta a nasului Gheorghe Falca si a supernasului Traian Basescu.

Generalul Florian Coldea, omul de încredere al presedintelui Traian Basescu si seful de facto al SRI, este originar din comuna Târnova judetul Arad. A absolvit un liceu industrial la Arad, a urmat un an la Politehnica din Timisoara si a absolvit Academia Nationala de Informatii la Bucuresti, devenind ofiter în cadrul Serviciului Român de Informatii. Potrivit unor rudenii apropiate, Florian Coldea a fost propulsat de catre primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, care l-a prezentat si l-a sustinut în fata presedintelui Traian Basescu. În primavara anului 2005, când avea gradul de maior în SRI, presedintele Basescu l-a folosit în operatiunea de salvare prin rascumparare a celor trei jurnalisti români rapiti în Irak, dupa care l-a promovat, la vârsta de 34 de ani, în functia de prim-adjunct al directorului SRI, având rang de secretar de stat, si l-a avansat ulterior pâna la gradul de general. La adresa generalului Coldea s-au lansat acuzatii ca ar fi fost folosit de presedintele Traian Basescu în operatiuni de politie politica, ca, de exemplu în cazul notelor scrise personal despre trei judecatori de la Curtea Constitutionala (Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu si Ion Predescu) dupa declansarea procedurii de suspendare a actualului sef al statului în aprilie 2007 sau în cazul urmaririi familiei senatorului PC Dan Voiculescu, care patroneaza trustul mediatic cel mai critic la adresa actualei puteri (Antena – Jurnalul National). La adresa sa s-au lansat acuzatii de deturnare de fonduri în cazul rascumpararii jurnalistilor români rapiti în Irak, respectiv ca ar fi predat pentru rascumparare doar 9 milioane de euro din suma cifrata între 12 milioane si 13 milioane de euro, care a fost alocata de statul român în acest scop. La adresa sa s-au lansat si acuzatii de luare de mita, respectiv ca ar fi primit suma de 350.000 euro pentru încheierea unui contract de achizitii pentru SRI. Informatii referitoare la ultimele doua acuzatii au fost facute publice de senatorul Catalin Voicu, fost general al Serviciului de Protectie si Paza (SPP), în declaratii facute în fata Înaltei Curti de Casatie si Justitie, si de generalul (r) Dumitru Iliescu, fost sef al SPP, în emisiunea „Stirea Zilei" de la postul de televiziune Antena 3. Acuzatia privind delapidarea a aproximativ 4 milioane de euro din suma alocata pentru rascumpararea jurnalistilor români rapiti în Irak a fost sustinuta si de fostul procuror sef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, în cartea publicata în 2009 cu titlul „Pradarea României" (la pagina 57), în care afirma ca a primit informatii în acest sens din surse oficiale irakiene si americane. La adresa sa s-au lansat si acuzatii privind favorizarea sotiei sale, Dorina (nascuta Negru), ofiter SRI, prin promovarea în functiile de sef al Serviciului de Protocol al SRI si apoi director adjunct al Centrului de Psihologie al SRI si prin avansarea la gradul de locotenent colonel în timp ce se afla în concediu pentru cresterea copilului, încalcându-se astfel regulamentele militare. La adresa sa s-au lansat si acuzatii privind favorizarea unui verisor primar de-al sau, pe nume George Coldea, presedinte director la firma Medicare, în afaceri cu aparatura medicala.

O ultima acuzatie adusa generalului Coldea este ca ar fi provocat un accident de circulatie în timp ce conducea în Bucuresti un autoturism de serviciu sub influenta bauturilor alcoolice. Potrivit unor surse din SRI, confirmate de surse din Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, în anul 2008, generalul Coldea si-a sarbatorit ziua de nastere ( 21 septembrie ) împreuna cu procurorul general al României, Laura Codruta Kovesi, dupa care, pe timp de noapte, s-au deplasat spre domiciliul acesteia, conducând personal un autoturism de serviciu. Pe B-dul Stefan cel Mare, generalul Coldea a provocat un accident de circulatie, respectiv a pierdut controlul volanului, a iesit de pe carosabil si a intrat cu autoturismul în copacii din fata Clubului Dinamo, avariind grav partea din fata a autoturismului, inclusiv parbrizul si bordul acestuia. Circumstantele producerii accidentului indica faptul ca generalul Coldea se afla sub influenta accentuata a bauturilor alcoolice. Va puteti închipui ce carnagiu s-ar fi putut întâmpla daca la ora respectiva s-ar fi desfasurat un meci de fotbal sau alt eveniment la stadionul Dinamo. Dosarul a fost musamalizat ulterior de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a interventiei procurorului general al României, respectiv de procurorul sef Ion Vasilache, promovat în aceasta functie de procurorul general Laura Codruta Kovesi si avansat ulterior de presedintele Traian Basescu la gradul de general. Miroase a favorizarea infractorului din partea procurorului general al României.

Primarul Gheorghe Falca si-a constituit un amplu si puternic cerc de putere si la nivel local. În functiile de presedinte al Consiliului Judetean Arad a promovat doi apropiati si fideli de ai sai, respectiv pe Nicolae Iotcu (fost senator si lider al grupului parlamentar al PDL în legislatura 2004-2008) si Calin Bibart, carora le-a fost nas. Prefectul Bibart este originar din aceiasi localitate (Târnova) cu generalul SRI Florian Coldea. Alti fideli importanti ai primarului Falca sunt chestorul (recent promovat în acest grad) Gheorghe Handra, seful Directiei Regionale al Politiei de Frontiera Arad, si Aurel Mateut, seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, care controleaza zona de vest a tarii, precum si comisarul Marius Gancea, seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Arad.

Stimati colegi parlamentari ! Stimati colegi din presa! Stimati cetateni ai României! Oameni buni! Acceptati ca aceasta tara sa devina o halca a lui Falca? Acceptati ca aceasta tara sa fie la cheremul coruptilor, nesimtitilor, incompetentilor, repetentilor, delicventilor ? Aceasta este noua clasa politica mosita si nasita de Traian Basescu ? Cu astfel de politicieni vor sa modernizeze statul român presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc ? Pe mâna cui lasam aceasta tara ? România si românii asteapta un raspuns urgent si transant de la noi.

Bucuresti, 22.12.2010

Senator Valer Marian

Dedic aceasta declaratie politica celei de-a XXI-a aniversari a Revolutiei din decembrie 1989.
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"