mail 08 dec


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


Dan POPESCU COLIBASI      Catre S.C.REDIAS REDEA SA localitatea REDEA jud.OLT
Str.Jepilor nr.34 ap.14
Brasov
08, decembrie 2010             in atentia domnuluiRebegea Eremita director general
0368.402.xxx dupa ora 18.00 pcdan@rdslink.ro
Apreciez promtitudinea raspunsului si ma bucur ca nu mai raspunde “secretara”insa inca sunteti in eroare din urmatoarele motive:


1.RR> Am mers pe forma de contract pe care mi-ati trimis-o, ca fiind un model publicat in monitorul ocficial. Forma s-a pastrat, interveninind cu citeva modificari.

Ce nu spuneti ca ati reprodus cu fidelitate antetul din model in schimb au disparut toate articolele care nu va conveaneau. Eu insist ca aceste articole sa se regaseascaa intr-o forma comun acceptata in urma unei negocieri

2.RR> Referitor la plata arendei. In anul 1992 s-a facut reconstituirea dreptului de proprietate in actiuni , proprietarii de teren primind dividende din profit

Ce nu spuneti este ca :” Legii nr. 15/1990, vor asigura persoanelor fizice carora li s-a stabilit calitatea de actionar” si nu este cazul meu asa ca nu invocati o lege care priveste “actionarii” neafectind relatile intre propietar -arendas. In mod sigur avantajos ptr.arendas ca nu a fost obligat sa aduca bani de acasa ca sa plateasca dividendele. Faptul ca fostii actionari nu sau prins este in avantajul dv. si o sa tac din gura
ca nu ii reprezint de ei inca (asta daca eu sunt multumit)
Am inteles acuma :” ce legatura economica exista intre durata arendei si valoarea ei” este simplu doriti marirea duratei de “servitute” pentru actionarii care inca nu sau prins ca sunt propietari.

3.RR> In conditiile in care nu reusim sa ajungem la un consens va lasam terenul la dispozitie .

Ce nu spuneti este ca terenul este la dispozitia mea din 29.10.2004 pana in prezent iar “consens” nu inseamna ca eu accept tot ce va convine dumneavoastra ca asta este ilegal conform “Art. 4
Nimeni nu va fi tinut in sclavie, nici in servitute” din Declaratia Universala a Drepturilor Omului data la 10 de septembrie 1948 tradus eu nu sunt servitorul dumneavoastra .
Ce nu spuneti ca fara acceptul meu ati folosit in interesul dv. propietatea mea intre 2004-2010

Recapitulez problemele care vreau sa apara in contract in urma “negocierii “
1. Pasul urmator il facem dupa ce intru in posesia unui document din care sa rezulte metodologia cu care ati stabilit valoarea arendei si ma intereseaza procentual cit reprezinta din valoarea recoltei.Ca sa va fie mai usor trimit anexat tx_Rebegea Eremita.doc care contine raspunsul meu la oferte contracte 20.09.2010.doc. tx_Rebegea Eremita.doc
Ca sa ma pot pronunta am nevoie anterior de metodolgia de calcul din care a rezultat “600 kg griu/ha”.Acest document sa fie stampilat si iscalit incit pe el se bazeaza viitorul contract si precizati ca incorectitudini in privinta lui atrag anularea contractului. (tx_Rebegea Eremita.doc)


2.REDEA S.A. este propietara unor suprafete de teren si este normal sa beneficeze de subventiile integral pentru acestea insa este si prestatoare de servicii (arendas) pentru alte suprafete de teren in care aceste subventiile trebuie sa se regaseasca partial in majorarea arendei. Motivul este ca subventiile va scad dumneavoastra cheltuielile de productie in schimb asta nu se reflecta in ce oferiti dumneavoastra prin arenda. (tx_2_Redea.doc)

3. Diferente intre CONTRACT_ARENDA_3.* si Contract Colibasi-Rebegea 3.12.2010.* :
Capitolul V Nivelul arendei, modalităti si termene de plată
(2) Plata arendei în natură se face imediat după recoltarea culturii, dar nu mai târziu de 45 zile. Produsul livrat de către arendator va corespunde din punct de vedere calitativ.
(3) Plata arendei în bani se face la un pret stabilit prin întelegerea părtilor. Plata se face până la 45 de zile de la recoltarea produsului respectiv.
Capitolul VI Drepturile si obligatiile părtilor
Art.7.- Drepturile si obligatiile arendatorului sunt următoarele:
g) să îl încunostinteze în scris pe arendas de intentia sa de a reînnoi contractul cu cel putin un an înainte de a expira prezentul contract;
Art.8.- Drepturile si obligatiile arendasului sunt următoarele:
f)să ceară acordul arendatorului inainte de efectuarea eventualelor investitii pe teren;
Capitolul VII Răspunderea
Art.9.- (1) În caz de neexecutare a obligatiilor de către una din părti, contractul se consideră reziliat de drept fără interventia instantei iar partea vinovata va suporta daune interese egale cu dublul valorii echivalente in lei a arendei pentru perioada ramasa pana la incetarea contractului prin ajungerea la termen,calculate prin raportarea la cel mai mare pret obtinut de arendas la produsele cultivate in perioadele trecute pe acel teren
(2) Pentru neplata la timp a arendei, arendasul va plăti penalităti de întârziere în procent de………..% pe zi din suma datorată.
Capitolul IX Alte clauze
(5) Arendasul se obliga sa notifice in scris asupra datei cind urmeaza sa faca recoltarea incit arendatorul sa poata trimite un delegat care sa asiste la recoltare.
(6) In ultimul an prevazut in contract arendasul dupa terminarea recoltarii face demersurile necesare pentru reinoirea contractului inainte de a incepe un nou ciclu de productie.
Nerespectarea acestei clauze nu creaza responsabilitate pentru arendator .
(7) Anual arendasul comunica pretul obtinut la produsele cultivate

4. insist ca sa apara in CONTRACT-ARENDA datele dumneavoastra de identificare ca la nevoie sa va chem pe dv in fata instantei motivul este ca o SC dispare ca magarul in ceata insa un CNP raspunde


In concluzie ca sunteti inginer economist in primul rind avind datele anterioare din exploatarea terenului meu 2004-2010 prezentati cit a costat cultivarea terenului anual recolta obtinuta valoarea in lei si cit a revenit arendasului respectiv propietarului din aceasta valoare.
Eu doresc o cota fixa din acest profit asumindu-mi riscul ca in cazul reducerii recoltei sa fiu afectat.

Simultan obtineti oferte de la toate societatile care fac asigurari agricole si au sucursala in Craiova ca sa stabilim cea mai convenabila oferta.Sa am acces la toate ofertele si un exemplar sa-mi fie trimise direct prin mail.

Nu ma ispititi sa renunt la negocierea unui contract si sa iau direct legatura cu APIA in calitate de propietar care din 2004 nu am primit subventii. Am mai explicat ce inseamna asta ptr. cel care a luat in locul meu.Eu nu ma grabesc abia in noembrie 2011 intra in vigoare noul cod civil.

Urmeaza sa va trimit un fisier audio in care arat cum solicit eu sa apara fiecare punct litigios.

Dan Colibasi

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"