333 vecinul A


 


    Clisma facuta unui sef de scara


Vecine Aanei


Trebuie  lamurite citeva lucruri din cauza ca se pare ca  nu intelegeti.In satul in care m-am nascut eu si in care au trait parintii mei erau citeva obiceiuri "taranesti":
1.in privinta salutului
-cel mai tinar previne salutul celui mai in virste
-cel aflat pe o pozitie sociala mai mica saluta primul
-barbatul previne salutul femeii
2.in privinta datului miini.
Acest  obicei  este  valabil  numai cind  exista  o  relatie  de prietenie.
-cel in virste intinde mina celui tinar
-cel mai bine situat social intinde mina cu cel inferior
-femeia intinde mina barbatului
Banuiesc ca aceste obiceiuri erau si la dumneavoastra in sat deosebirea este ca eu am fost batut cind am fost mic ca sa  invat sa  le respect si asa bine am fost batut ca nu le-am  uitat  nici acuma cind am ajuns "orasean" si stau la "bloc".Din acelasi motiv eu respect pe toata lumea si nu imi permit sa ma trag de sireturi cu  nimeni  iar  faptul  ca  dejectile  (cacatii )  de  la  alte apartamente  curg  prin  tevile din apartamenul  meu  nu  schimba datele problemei.
Motivele  pentru  care  intre  noi  nu  exista  relatii   de prietenie sunt urmatoarele:
1. cind v-am atras atentia ca din martie 1993 pana in iulie  1998 eu am platit de geaba gazul intrucit nu era montat aragazul  ati afirmat  ca asta este chilipirul meu. Ma depaseste logica care  a stat la baza acestei afirmatii care justifica sa platesc consumul altora inclusiv al dumneavoastra.
2.  nu  consider  corect  faptul  ca  nu  am  fost  informati  de transformarea  Asociatiei de locatari in Asociatie de  propietari in  timp  util.  Daca  stiam la  timp  puteam  sa  introducem  in contractul  de  asociere  clauze care sa  reglementeze  mai  bine relatile intre propietari.
3.la  sfirsitul  lunei  august 98 v-am solicitat  sa  scoateti  o persoana de la intretinere. La sfirsitul lunei septembrie  mi-ati transmis prin Dana ca doamna Fusulan a uitat subintelegindu-se ca reglementati  situatia. Nici in octombrie nu s-a  reglementat.Una peste alta aceasta neinplicare m-a costat 100.000 lei. Era corect si  puteati sa va declinati competenta spunind sa depun o  cerere la  asociatie  insa  aceptind solicitarea mea  era  normal  sa  o rezolvati.
4.inainte  de a ajunge pensionar a trebuit sa invat si sa  citesc mult  al dracului situatie care nu poate fi anulata de faptul  ca folosim  acelasi lift si aceiasi use de iesire din bloc. Nu  stiu daca  ati remarcat ca am o bibloteca care depaseste ca  numar  de volume  toate cartile existente pe scara chiar daca se  aduna  si manualele copiilor.


accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"