vecina M.


 


    Nu am avut ce face si mi-am bagat degetele intr-un PC de pe scara.Rezultatul o fetita m-a tras la raspundere ca am "confiscat" placa de sunet a calculatorului.
Gindea logic, fratele ei Abel avea o placa de sunet in PC pe care acuma nu o mai are asta era evident in rest "amanunte" nesimnificative.


Stimata doamna !


Inainte de a inapoia placa de sunet care apartine fiului dumneavoastra consider ca am dreptul la o explicatie.
Putina istorie:

Fara sa fiu obligat mi-am oferit sprijinul ca sa optimizez functionarea calculatorului.In plus tinind cont ca la dumneavoastra in casa sunt multe
"minute" care pot sa ajunga la tastatura am luat citeva masuri tehnice care sa minimalizeze influenta unor greseli.De aceea am impartit hard-discul in doua si pe una din partitii am depozitat toate programele vitale pentru buna functionare a calculatorului.In plus am instalat un program special Ghost care permite sa memoreze ca o oglinda  tot ce exista pe o partitie.Cu ajutorul acestui program am salvat doua fisiere care contineau tot ce exista inainte de interventia mea si dupa interventia mea.Daca apareau probleme in cinci minute se putea restaura totul.Nu am dat aceste amanunte initial din cauza ca nu interesau si nici nu cred ca ar fi fost intelese.
In timpul cit am lucrat la calculator am sezizat ca acesta avea doua rinduri de mufe de difuzoare si Abel nu a stiut sa-mi spuna la care conecteaza difuzoarele cind asculta muzica. Cum nu ma interesa problema nu am verificat ce este cu ele.Presupun insa ca pe placa de baza a calculatorului este incorporat un controler de sunet care este echivalentul unei placi de sunet. Calculatorul avea insa si o placa de sunet(cea care este la mine acuma)infipta si cum nu poate lucra cu doua placi o data una din ele era dezactivata. Dezactivarea se face sau soft din program (bios) sau exista un switch care face asta.
A urmat vizita dumneavoastra la use in care m-ati acuzat ca in urma interventiei mele nu mai functioneaza placa de sunet. Din pacate cind am ajuns la dumneavoastra nici cu sprijinul lui Bill Gates nu asi mai fi putut sa vad nimic din ce se intimplase. Aparuse un tinar "specialist" care apucase sa-si bage "minutele" pe tastatura.
Am rezerve asupra termenului de "specialist" din urmatoarele motive:
-ca sa repare placa de sunet stersese partitia creata de mine, aici se potriveste proverbul "ce are ... cu prefectura"
-nu stia ca daca instalezi din nou Windowsul nu se mai poate repara sau vedea ce s-a intimplat in sesiunea anterioara
-nu a fost in stare sa instaleze windowsul curat fara ca acesta sa nu ramina agatat la butare
-nu stia ca daca windowsul spune ca nu gaseste command.com trebuie sa verifici daca este trecuta calea in autoexec
-nu stai cum se pun driverele pentru monitor
-nu stia ca la instalare nu trebuie sa-i faci obligatoriu disketa de sistem
-cind l-am intrebat de ce a sters partitia a spus ca era curios daca ma prind.
Un exemplu similar ar fi ca un meserias desparte o camera cu un zid si lasa intr-una din incaperi citeva scule iar urmatorul meserias arunca zidul si sculele afara si este curios daca primul se prinde.
-nu stia ca daca scoti mufele de la controlerul de sunet de pe placa nu inseamna ca acesta a fost deconectat
Stimata doamna si respectata mama daca sotul dumneavoastra repara instalatia de apa intr-un apartament nu este implicit vinovat daca dupa plecarea lui nu mai functioneaza arzatorul mic de la aragaz.
Ca sa remediez situatia am cerut sa aduca cineva jos calculatorul. Ati refuzat motivind ca trebuie sa aveti acceptul sotului dumneavoastra. Intrebare aveati acceptul sotului dumneavoastra ca sa lucreze tinarul specialist?
Am revenit dupa citeva ore ca sa vad daca primiseti "acceptul" insa foarte bucuroasa ati spus ca s-a cumparat alta placa de sunet. Daca retineti atunci am spus ca sunt bani aruncati din cauza ca placa este buna, aici se potriveste alt proverb care am uitat cum incepe dar se termina cu "... daca nu este si fudul".
Ati fost de acord sa o iau pe cea "defecta" ca sa vad ce are. Pentru mine a urmat o noapte alba datorata dumneavoastra. Ati observat ca placa noua avea un CD pe care era documentatia placii driverele necesare si un program de redare sunete numit player. Ca sa vad ce avea placa trebuia intii sa gasesc si eu acest soft caracteristic placii "defecte". Am stat "agatat" de Internet patru ore spre bucuria ROMTELECOM si cu sprijinul unui  prieten care mi-a permis accesul pe un server pe care il administreaza am putut sa ma misc foarte repede reusind sa gasesc tot ce trebuia.
In urmatoarele doua ore m-am documentat si am instalat fara problema placa.
Ca sa traduc pe limba dumneavoastra :
--patru ore de platit la ROMTELECOM
--patru ore de platit la furnizorul ISP pentru acces la Internet
--sa dau o "atentie" substantiala prietenului care mi-a permis accesul pe server
--doua ore citit englezeste si m-am "jucat" cu placa audio
--total sase ore manaopera care in mod normal se plateste cu 5$/ora
--sase ore din viata mea pierdute din cauza ca dumneavoastra nu stiti ce vorbiti

Precizez ca Abel a fost informat si chiar el a sezizat ca acuma "costa".
Stimata doamna si respectata mama cind eram mic nu prea imi mergea capul si ma comportam cam ciudat. Recunosc acuma ca am avut o perioada cind faceam pipi in pat. Dimineta ma prindeam de incident si aveam grije sa intind frumos plapuma peste "corpul delict". Nu intelegeam insa de loc de ce se uita mama mea ciudat la mine dupa ce facea patul din cauza ca intinsesem corect plapuma. Intre timp am crescut si imi dau seama de ce se uita ciudat mama mea la mine .Sunt de acord cu conceptul democratic ca fiecare poate spune ce vrea insa numai cretinii si deputatii pot sa faca asta fara urmari primii avind imunitate de la doctori si ceilanti de la parlament.
Rezultatul apare una din fetele dumneavoastra si cere placa si nu cred ca-i trebuia ei ca sa se joace cu papusa. Chiar nu stiati ca problema se complicase putin?
De cind a venit fetita cu aceasta cerere ma trezesc vorbind singur si am mai pierdut iarasi timp din viata redactind prezentul material. Normal astfel se confirma alt proverb care incepe astfel  "facerea de bine.." insa am uitat cum se termina.  
Stimata doamna si respectata mama eu aplic in practica un precept care pentru dumneavoastra este inca la faza de citat adica imi ajut aproapele. Nu fac asta pentru bani si nu am cerut bani insa banuiesc ca nu va sareau "gradele" de pe umar daca veneati dumneavoastra si spuneati ca a fost o greseala de traducere si de fapt eu trebuia sa inteleg altceva si pe urma va luati placa inapoi ca altfel iar imi aduc aminte de un proverb care am uitat cum incepe dar se termina asa "...si cu banii luati."
    Stimata doamna si respectata mama acuma sunt iritat de pozitia dumneavoastra


Dan Colibasi
P.S.probabil nu intelegeti ce am scris asa ca apelati la sprijinul unui initiat real in aceasta problema ca sa va traduca si accept o discutie asupra acestei probleme cu acestaaccesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"