333 vecina G

    Neavind ce face am vrut sa ajut o vecina sa cistige un ban "cinstit".Ajutorul a avut numai sensul "dus" nu a fost prevazut si "intors"

     La cererea dumneavoastra am cautat sa va ajut ca sa puteti lucra la calculator si acasa.Era necesar ajutorul meu din cauza ca altfel ar fi trebuit sa platiti 4,5 milioane pentru calculator si 12 milioane pentru licenta.
     Am rezolvat problema si v-a costat 2,2 milioane lei(pret calculator+ monitor).Banuiesc ca sunteti multumita ca alfel nu primeam un pachet de cafea si cinci CD-R.
     De aceea am ramas putin surprins de pozitia avuta de familia dumnevoastra cind am cerut eu ajutor sa fac rost pe un cap tubular de cheie fixa.Raspunsul era perfect valabil in cazul ca acest sprijin era cerut de vecinul 1-27 care trebuiau ajutati in masura posibilitatii insa nu in cazul meu daca se tine cont de paragrafele anterioare.
     Banuiesc ca este o problema de perceptie in domeniul IT, neavind cunostinte porniti de la premize gresite.
     La mine in casa in mod spontan apare praf nu calculatoare si monitoare asa ca cei 2,2mil primiti pe aceste obiecte au plecat la fostii lor propietari.Ca sa le gasesc a trebuit sa dau citeva telefoane sa ma duc de citeva ori in oras si ulterior sa le aduc cu taxiul acasa din cauza ca nu mai stau bine la capitolul "conditie fizica".Aceleasi operatiuni a trebuit sa le fac si pentru imprimanta in plus aceasta a "vrut" sa fie plimbata si inapoi cu taxiul.
     A urmat manopera IT compusa din:
-instalat windowsul pe calculator si optimizat sistemul         = 2 ore
-mutat aplicatia hamar pe un calculator al meu                  =12 ore
-mutat aplicatia pe calculatorul dumeavoastra                    =12 ore
-incercat sa fac sa imprime tabele peisaj pe imprimanta TI-855. =12 ore
-instalat, configurat inprimanta A-3 Epson si schimbat panglica
tusata cu cea primita de la dumneavoastra                       = 6 ore
     Nu pot sa evaluez timpul consumat ca sa gindesc insa la nivel femeie de serviciu care matura si care are pretentia sa fie platita asta insemna cel putin doua milione.
     A mai aparut o problema tehnica si cu hardul primit de la Simona. Acesta l-am dat la schimb pentru doua harduri care insumate ajungeau la aceiasi capacitate respectiv 6 G. A trebuit sa fac acest schimb din cauza ca calculatorul HP nu se "intelegea" cu  unul asa de mare in schimb aplicatia hamar cerea un astfel de calculator ca sa semene cu "mediul" ei de bastina ca sa nu intrebe de "serial". Dupa ce dumneavoastra v-ati vazut cu sacii in caruta eu m-am trezit cu cel cu care am facut schimbul ca-mi aduce inapoi hardul lui Simona din cauza ca face probleme. A trebuit sa-i dau al doilea HDD si in locul celui care este acuma la dumneavoastra am dat un HDD de 3G de la mine. Ca sa pricepeti acuma am in locul unui HDD bun unul ciudat care este cind de 8G cind de 10G insa cel mai frecvent intra in greva. Deci am iesit in cistig si cu asta,nu neg ca este posibil sa-l repar insa pierd foarte mult timp si in mod sigur este nevandabil din cauza ca are "personalitate".
     In concluzie intr-un stat de drept cu o economie de piata functionala si cu locuitori care nu mai gindesc in stil comunist ce am facut eu se traducea astfel:
-comision din 12 mil pentru economia facuta ca v-am scutit de licenta
-comision din 4 mil ca am gasit calculatorul la jumatate de pret
-platit deranjul pentru a doua imprimanta
-decontat trolebuzul,telefoanele si taxiul
-platit cu 5 dolari ora manopera.Firmele de profil cer 10 dolari
-despagubire pentru HDD pierdut de mine
-eventual si numai benevol un pachet de cafea si 5 CD-R
    Am cistigat in schimb ceva in mod sigur.Motivatia facuta de pachetul de cafea si cele 5 CD a dus la realizarea primului soft 100 % original botezat AC2003 care are rolul de a sensibiliza viitorii beneficiari ai servicilor mele.( acesta dupa o luna de la predarea produsului il baga "balarii" implicit daca nu il dezactivez eu)
decembrie 2003
URMARE azi 08 ianuarie 2004
A venit la mine fata lui G ca sa ia inapoi HDD intrucit mama ei dorea sa-l introduca in PC propriu.
Analiza de caz:
-nu le "mirosea" nimic urit fata de ce se intimplase pana atunci sau fiind an nou "financiar" se pornea cu contul de la zero
-mama si fica au fost informate separat de faptul ca HDD are probleme si eventual se poate repara
-PC pe care ruleaza hamor in nici un caz nu are nevoie de un HDD mai mare asa ca banuiesc ca doreau sa-l valorifice in alta parte.
-cum a ajuns la concluzia ca este prea mic respectivul?
Repetind ficei ca HDD trebuie reparat a spus ca credea ca am facut asta probabil fiind platit anticipat de pachetul de cafea.
Ma intreb de ce ridea copios doamna G cind am povestit de blocajele mentale ale domnei  M in aceiasi privinta.
Ma bucur ca am putut sa fiu foarte civilizat la aceasta intilnire si cu toate ca cele scrise la data "vizitei" aratau ce gindesc nu s-a simtit nimic.
Inapoi la insemnarea sursa   843 Domnul G
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi  

click spre "negustori"
>