Expertii OMS care au pornit lupta globala cu gripa noua, suspectati de coruptie


 


     Sursa articolului este www.romanialibera.ro 

Joi, 26 Noiembrie 2009
Pandemia de gripa porcina s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de coruptie din timpurile noastre. La aceasta concluzie au ajuns jurnalistii danezi care au investigat relatiile de afaceri dintre o seama de experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si unele dintre cele mai importante companii farmaceutice din lume, care s-au imbogatit considerabil de pe urma vanzarii de vaccinuri si altor preparate impotriva virusului A/H1N1, relateaza in editia sa miercuri cotidianul Novaie Izvestia, citand ziarul danez
Information.

Dupa cum trasnmite Agerpres, citand ziarul rus, in cadrul anchetei ziaristilor danezi a iesit la iveala faptul ca multi oameni de stiinta dintr-o serie de comisii ale OMS incearca sa ascunda ca se afla, in secret, in serviciul marilor companiilor farmaceutice, de la care primesc bani in mod curent. Pe fondul crizei economice globale, panica si isteria au cuprins lumea intreaga in legatura cu pandemia de gripa porcina. Intreprinderile farmaceutice lucreaza in patru schimburi, insa nu fac fata comenzilor, din lipsa de din lipsa de capacitati. Unele state cumpara vaccinuri pentru toti locuitorii tarii lor


In realitate, pandemia de gripa noua este rezultatul unei campanii de PR grandioase, la scara planetara, aceasta este concluzia ce se desprinde din investigatia ziaristilor de la Information. Potrivit acestora, OMS a decretat pandemia de gripa porcina la presiunea consilierilor sai, intre care se numara si expertul virusolog olandez Albert Osterhaus, poreclit de presa 'Doctor Flu'. Guvernul olandez a initiat deja o ancheta oficiala privind activitatea medicului virusolog, dupa ce in mass-media olandeza au aparut informatii potrivit carora Osterhaus este in solda mai multor companii care produc vaccinuri impotriva gripei porcine. Printre alti consilieri ai OMC care au cerut decretarea situatiei de pandemie figureaza consultanti platiti ai gigantilor Roche, RW Johnson, Glaxo Wellcome - SmithKline Beecham, firmele care au obtinut partea leului din comenzile de vaccinuri.


Comentand articolul din Information, Gregory Hartl, purtator de cuvant al OMS, a afirmat ca organizatia nu poate sa renunte la serviciile unor consultanti prestigiosi in domeniu numai pentru ca ei sunt interesati financiar in promovarea uneia sau alteia dintre strategiile de combatere a unor maladii. In opinia expertilor consultati de ziaristii de la publicatia daneza Information, vanzarea vaccinurilor impotriva "perfidului" virus A/H1N1 ii "va trata in principal pe producatorii din domeniu de consecintele crizei economice globale". Intr-un an, sectorul va castiga 7 miliarde de dolari si se va situa pe locul trei la profit dupa vanzarile de arme si industria sexului.


Conform datelor OMS, victime ale virusului A/H1N1 au devenit pana in prezent 6.000 de persoane pe plan mondial, in timp ce gripa de sezon face in medie 500.000 de victime anual, noteaza ziarul danez.
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


        pot fi contactat prin E-mail            © 2009 ASCII-Lob            Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"