cp_Capacitatile intelectuale cresc odata cu varsta


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-descopera.ro 

begin copy/paste

Inteligenta creste odata cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu realizat de un cercetator danez, care contrazice ideea traditionala potrivit careia oamenii sufera la batranete de un declin al capacitatilor intelectuale. Studiul a fost publicat in revista Intelligence si preluat de thisislondon.co.uk.

Psihologul Lars Larsen, de la Universitatea din Aarhus, Danemarca, spune ca ideea potrivit careia capacitatile intelectuale ating punctul maxim intre 18 si 26 de ani este una falsa si ca inteligenta creste odata cu varsta. Astfel, proverbul "nu poti invata un caine batran trucuri noi" nu are baze reale.
Studiul danez, intitulat "The Stability Of General Intelligence From Early Adulthood To Middle-Age", sugereaza ca multe prejudecati legate de imbatranire, pe care le au angajatorii sau politicienii, trebuie eliminate.
La studiu au participat 4.300 de cadre militare, care au efectuat teste de inteligenta cand s-au inrolat, la varsta de aproximativ 20 de ani, si 20 de ani mai tarziu.
Comparand cele doua seturi de rezultate, cercetatorul a descoperit ca abilitatile matematice au ramas neschimbate pe parcursul celor doua decenii, in timp ce capacitatile verbale s-au imbunatatit considerabil. Capacitatile creierului nu inregistreaza un declin odata cu inaintarea in varsta, potrivit lui Larsen.
Profesorul este de parere ca imbunatatirea anumitor capacitati intelectuale poate fi pur si simplu rezultatul unei lungi perioade de antrenament. Pe masura ce experienta de viata se imbogateste, iar oamenii se confrunta cu diverse provocari, capacitatea verbala se dezvolta, pentru a descrie lumea si a face fata diverselor situatii. Larsen spune ca dezvoltarea capacitatilor intelectuale intrece fenomenul pierderii de celule cerebrale inregistrat odata cu inaintarea in varsta.
Daca teoria lui Larsen se dovedeste a fi reala, acest lucru inseamna ca Einstein si Freud, care au ajuns la o varsta inaintata fara ca abilitatile lor intelectuale sa cunoasca un declin, nu sunt cazuri exceptionale.

Sursa: MEDIAFAX
end copy/paste
Inapoi la insemnarea sursa   263 by descopera
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"