234 boc a dat cu coasa


 


     Am avut probleme ca sa mai gasesc articolul asa ca il copiez aici din si linkul spre sursa   Boc si coasa   scris de Maria TOADER | 04 IULIE 2009

O informatie rebela a spart ieri, linistea ce se asternuse la punerea în scena a piesei „Premierul fata în fata cu agricultura”: demisia Monicai Iacob-Ridzi. Nelamuririle si agitatia în rândul mass-mediei, telefoanele care sunau fara oprire si caldura insuportabila nu i-au sters însazâmbetul lui Emil Boc care a descins la Fetesti, printre silozuri cu cereale si capre, saia „pulsul” agricultorilor. Know-how-ul i-a fost împartasit de directorul uneia dintre cele mai mari ferme din România, de altfel un neîntrecut maestru de ceremonii de primire a înaltilor oficiali. Ca un facut pe lânga silozul vizitat de premier, câtiva muncitori si-au gasit de lucru cu lopetile prin rapita, un vacar s-a nimerit în zona cu o mica cireada chiar daca nu era pic de fir neuscat de iarba pe o razade 10 metri, iar zeci de caprite, mânate de un angajat se iteau la coloana oficiala.

Premier- cosas caut jurnalist pe masura

Vizita guvernamentala „Actul II” s-a consumat la laboratorul de preparat brânza de capra si de oaie, unde Boc a gustat din produsul fermierului. Era vadit usurat ca a calmat jurnalistii cu un simplu „Habar n-am!” despre demisia ministrului sau Ridzi. Cum totul a fost aranjat la fir de iarba, premierul si-a demostrat maiestria în cosit. „Asta am facut-o de când ma stiu (cositul- n.r.), a spus el, tinând cu putere coasa în mâna. În timp ce o ascutea cu dexteritate cu o gresie, Boc i-a provocat pe jurnalisti sa demonstreze ca sunt în stare sa coseasca, „mituindu-i” în caz de succes cu un „bilet de intrare” la sedinta de Guvern. „Daca stie careva dintre jurnalisti sa faca miscarea asta, îl primesc la sedinta de Guvern", a lansat premierul oferta. Nimeni însa nu s-a înghesuit. El a cosit si a povestit cum a învatat arta taiatului ierbii de la tatal sau, în timp ce lasa în urma sa câteva rânduri de iarba. I-a rugat de altfel, pe ziaristii care erau grupati în fata sa sa se dea la o parte „ca sa nu se interpreteze”.

„Dupa cum mânuiti coasa, cred ca membrii Guvernului trebuie sa fie foarte atenti", s-a auzit o voce din multimea de oficiali si jurnalisti. „Mai ales la cheltuielile bugetare", a replicat Boc, râzând. Premierul a spus ca s-ar putea ca parintele sau sa-l roage sase duca acasa pentru ca ar mai fi iarba de cosit. seful Executivului a încheiat demonstratia, povestindu-le celor prezenti caîn Ardeal, pe la orele 17.00-18.00, cositorii beau un pahar de tuica si manânca slanina. „Sa vedeti ce merge coasa!", a explicat premierul care este efectul celor doua produse ardelenesti.

Caprele s-au lasat mulse în afara programului

Urmatoarea oprire - locul unde caprele produc materia prima. Desi într-o zi obisnuita caprele sunt mulse dimineata si seara, dupa cum a marturisit un angajat programul a fost decalat cu câteva ore, demonstrativ, în cinstea premierului. Cipurile din picioarele capritelor, care înregistreaza productivitatea în litri de lapte, transmiteau catre panourile electronice ca vizita lui Boc nu le-a facut sa decalaze productia la comanda.

Multumit de ceea ce a vazut premierul s-a erijat în actor de reclama si a postat în fata camerelor de filmat cu eticheta la vedere, calupuri de brânza si sticle de vin, produse de fermierul-gazda.

 

Published 23 Iulie 2009

 


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"