201 Gindirea by default 2


 



A.S.  Pagina de Index nu mai o actualizez insa la popescu-colibasi.go.ro exista ceva similar si mai bine pus la punct (dupa mine)  unde sunt insemnarile in ordine cronologica si va puteti lamurii ce "ciorba" se gateste pe acest blog.

      Nota:din motive tehnice a disparut postarea asa ca repet operatiunea.
Am iarasi vedere bioculara datorita doamnei doctor Iuliana Lupu care m-a reparat lucru pentru care ii multumesc si ca sa recuperez dau peste plan alta insemnare.

     MI-a placut un articol scris de Tudor Octavian intitulat  profesiile-mintii  si cum linkul nu prea functioneaza il reproduc mai jos:
O seama de profesii sunt pe viata. Poti sa spui c-ai fost trei ani si tâmplar, dar nu si ca ai fost trei ani si scriitor sau si astronom. Unele profesii sunt fara drum de întoarcere. Din care cauza, te poti rata ca dirijor, dar nu si ca tâmplar.
Unul dintre motive, de fapt motivul principal, intereseaza intelectul. Nu poti sa spui "am gândit trei ani intens, dar m-am lasat si am trecut la ciocan". Chiar si când nu mai e practicata tot timpul ca atare, ca profesiune, gândirea profesionala a dirijorului si a scriitorului îsi vede de destin. Un muzician, care a dirijat o filarmonica, nu înceteaza de a fi muzician nici daca e trimis într-un lagar si pus sa îndoaie fiare. Gânditorii profesionisti ies la pensie si ei, dar sunt salutati cu numele profesiei: "Buna ziua, dom' arhitect!", "Multa sanatate, dom' profesor!", "Avem onoarea, dom' doctor!". Doar artistii nu sunt salutati cu precizarea specialitatii. Nu zice nimeni "Buna dimineata, dom' actor!" si nici "Omagiile noastre, dom' poet!". Discutia conditiei de profesionist al gânditului suporta multe constrângeri. E ca si cum ai dispretui facutul, muncile care nu impun creativitate. De fapt, dispretul vine invers, dinspre partea muncilor care nu presupun creativitate spre gândit. Despre pianistul care nu se pricepe sa bata un cui, tâmplarul n-are pareri prea bune: "O fi el cine-o fi, dar pune-l sa bata un cui si-o sa vezi ca-si da peste degete!". De unde sa stie tâmplarul ca degetele pianistului gândesc, ca nu-s la fel ca la toti oamenii? Aici e încununata deosebirea, în faptul ca mâinile artistului sunt înzestrate cu gândire.

     Pornind de la acest articol o iau pe "aratura" in stil propriu Playerul permite ca la redare sa treaca pe "pause" daca vreti sa consultati un link si nu uita pana unde am "macanit". In caz de dificultati la redare aici este ca  mp3 .

Linkuri

     Aici puteti vedea citeva poze cu exersitii de  manualitate varianta PCDan si  Diagnostic total 

  

P.S. Ramin valabile cele care sunt definite la   A.S.-P.S.   

  Insemnari=201  Vizitatori=118752  lived days=23217  days D.P.=4203

      Datorita dumneavoastra din cele 39.1097 bloguri existente pe   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 412 in TOP .

 


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"