A.S. cei care au ajuns din intimplare pe blog sa treaca pe la pagina de Index ca sa se lamureasca ce "ciorba" se gateste aici.
Cu ocazia aniversarii blogului inceput la 06.12.2005 am reusit "aici" sa pun in ordine in mod cronologica insemnarile. Am fixat chiar "stanoagele" respectiv prima si ultima insemnare a blogului. Felul cum este realizat permite sa navighezi mult mai rapid (asta este parerea mea).
Din cauza asta a trebuit sa-mi iau concediu o saptamina ca sa prasesc IT. Din punct de vedere tehnic a trebuit sa iau fiecare insemnare la mina (179) si dai cu copy/paste pe alt sablon. Ulterior am reusit sa fac o pagina pe gustul meu. Din punct de vedere intelectual am fost terminat cum patesc de fiecare data cind fac munca care nu imi solicita intelectul. O sa merg in paralel cu cele doua bloguri din cauza ca nu am spatiu de depozitare pe serverul unde sunt gazduit. Momentan sunt multumit cum arata dar nu stiu cit.
Despre "subject" ce sa mai spun in plus seamana cu o adunare in care doua categorii de cetateni "furnici" si "iepuri" urmeaza sa decida cine realizeaza o "constructie" in urmatorii patru ani. Pe scena se urca tot felul de manechine care promit marea cu sarea fara sa aiba calificarea de "constructor" mai mult neavind nici un proiect facut pe baza datelor existente. Implicit este ales cel mai pamblicar cu concursul direct al "iepurilor" care urla ca au dreptul la un trai decent insa asta trebuie finantat de "furnicute"
Ca in alta parte este alfel am aflat de pe hotnews.ro de unde extrag doua comentarii pertinente:
Negocieri coalitie (Marti, 2 decembrie 2008,
dude [anonim]
Buna. Eu stau in austria unde tocmai au avut loc alegeri si nu a castigat nici un partid majoritatea..exact ca in ro. Vroiam sa va zic cum se intampla negocierile astea dupa alegeri intro tara civilizata. Aici s-a format o mare coalitie gen PSD+PDL dar nu asa oricum ci au negociat 1 luna de zile total deschis numai pe teme care intereseaza electoratul. negocierile sau gatat cam de o saptamana si se stie pe 4 ani ce va face guvernul au negociat bugete, scaderi de taxe, finantari la educatie..investitii in infrastructura..cu date exacte. asta se numeste negociere si nu batalie pe posturi. cand se face o coalitie in tarile civilizate se face o coaltie bazata pe niste masuri clare care vor fi aplicate... cu cifre si exact incat de exemplu desi nu este un nou guvern in vigoare eu stiu cat voi plati taxe cand va venii noul guvern. stiu ce autostrazi se vor construii si asa mai departe. nu asa heirup hai sa punem mana pe putere. o sa invete si in romania ca daca mai fac asa atunci la urmatoarele alegeri vor lua mult mai putin.
meh [anonim] i-a raspuns lui dude
in romania se negociaza posturi si algoritmi.
de ex: in austria probabil socialistii (stinga) vor sa creasca taxele si gradul de implicare al statului in economie, liberalii (sau dreapta) vor sa scada taxele si gradul de implicare a statului in economie.
probabil ca asta au negociat ei - principii economice si politice.
in romania negocierea nu are nici o legatura cu vreo doctrina politica, ci e vorba de impartirea cascavalului.
asa ca nu are rost comparatia.
PS: belgia a mers timp de 1 an fara guvern mai bine decit romania cu guvern. pa'erea mea cum ar zice nicu vacaroiu
end
Nimeni nu a precizat prezenta la vot si nu a facut un calcul ca sa vada de fapt raportat la intreaga masa de votanti citi au ales pe "cistigatori". Eu nu sunt multumit de cei care au cistigat si sunt convins ca la fel de nemultumiti sunt si cei care au votat ca a iesit un "cuplarai". Am sezizat insa un aspect care nu a fost evidentiat acest absenteism masiv a favorizat UDMR-ul care banuiesc ca au votat toti obtinind procentajul standard ca daca mergeam toti si votam indiferent cum sigur le scadea procentajul din cauza ca se raportau la o masa mai mare de votanti.
Eu am probleme pana si cu aritmetica ca nu pricep comunicatul dat de B.E.C. Luni, 01 Decembrie 2008 09:34 Biroul Electoral Central a anuntat ca pâna la ora 21:00 prezenta la urne la nivel national a fost de 39,26%, dintre care cei mai multi au votat în mediu rural - 40,6%. În mediul urban prezenta la vot a fost de 30,43%. pai daca aduni cele doua "prezente" si le imparti la doi obtii 35.51%
De fapt o meritam, avem un fel mai "ciudat" de a gindi, eu am sarit la gitul bancii ING pe motiv ca mi-au luat un comision discutabil de 14 RON in schimb guvernul a majorat taxa de "mediu" pentru masinile SC de trei ori. Nimeni nu a intrebat pe "onorabili" pe baza a caror studii si calcule au ajuns la aceasta valoare noroc cu un ONG care incearca sa-i dea in judecata ca ceilanti daca se amina aplicare ordonantei cu trei luni sunt multumiti.
La sfirsit il las pe Mircea Badea sa explice in stilul caracteristic problema
ca eu nu mai consider ca merita analizata.
Off topic Iarasi am gasit un filmulet care se refera la "Animals Think" personal consider ca a "gindi" se refera strict la posibilitatea de a pune cap la cap niste informatii si sa obtii o solutie inedita iar patrupedele cu "scaunul" sau "batul" asta fac. Noi oamenii tratam problema in sistem "pausal" considerind ca jucatorul de "GO" gindeste la fel ca jucatorul de "table" si parca problema este mai nuantata. Poti sa faci usor un robot sa joace "table" insa al dracului de dificil sa faci unul care sa joace "GO".Sunt convins ca o sa apuc ziua cind se rezolva si asta si atunci sa vezi distractie ca o sa fie o problema cum satisfaci "licuriciul".
P.S. Ca sa evitati surprizele inainte de a comenta cititi: 170171 si 172
P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."
P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comanda dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.
Published 14-12-2008
Insemnari=180 Vizitatori=95.346 lived days=23.106 days D.P.=4.092
Datorita dumneavoastra din cele 35.770 bloguri existente pe Weblog.ro ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .