165 Big Bang


 

     Reactionez mai greu asa ca abia acuma sunt in masura sa ma refer la 10 septembrie 2008 ziua in care se incearca sa se recreeze "big-bang-ul" initial care insa pentru mine ziua asta are efectul unei "gaurii negre" prin care trec ciclic. Despre experiment ce sa spun este meritoriu insa imi este frica. Nobel cind se "juca" cu nitroglicerina isi facuse laboratorul pe un vapor intuind ce se poate intimpla. Fermi cind a dat drumul la primul reactor atomic "postase" deasupra niste colegi cu galeti pline cu solutie de grafit care sa domoleasca reactia daca scapa de sub control. Pastrind proportile si eu ma joc facind diferite experimente practice fara sa fiu lamurit anterior teoretic la ce sa ma astept insa am grije ca inainte de montaj obligatoriu sa am o siguranta ultrarapida de un amper asa ca la "dezastru" aceasta face "plici" si atit.

     Nu stiu si nici ei nu stiu ce vor sa gaseasca cu "acceleratorul de particule" chiar Robert Aymar, directorul general al Organizatiei europene pentru cercetari nucleare - CERN, se declara convins ca acest proiect "va deschide calea catre descoperiri care vor schimba viziunea noastra despre lume si, in special, despre modul in care a aparut Universul". In mod sigur o sa se descopere ceva insa nu spun nimic de existenta unei "sigurante" care trebuie sa fie a dracului de rapida tinind cont ca particolele "catapultate" vor ajunge la la 99,999% din viteza luminii. In concluzie Dumnezeu cu mila!

     Teoria Big-Bang-ului a fost subiect de studiu si in laboratorul "58cm" (diametrul tartacutei mele) si am ramas cu o nemalurire. Conform teoriei in momentul initial sunt "imploscate" in toate partile stele situatie confirmata azi prin faptul ca sezizam ca stelele se departeaza fata de noi. Au constat asta din cauza ca au culori diferite explicate prin  Efectul Doppler  (rosii daca se indeparteaza si albastre daca se apropie de noi) Asta inseamna ca plecind toate dintr-un punct comun in fata noastra stelele trebuie sa se deplaseaze cu o viteza iar cele din spatele nostru cu alta viteza. Necazul este ca astronomii au observat in ambele emisfere ca se gasesc ambele variante de culoare rezultind pe cale de consecinta ca noi suntem in "buricul tirgului" situatie contazisa de Nicolaus Copernic inca din anul 1512. In concluzie cred ca mai trebuie mestecata teoria Big-Bang-ului

     Sustineam ca ziua de zece septembrie pentru mine are efectul de "gaura negra" asa ca pastrind tonul insemnarii reamintesc ca in 1945 doi "cercetatori" Ivonna si Dumitru Colibasi au simulat un "acceleratorul de particule" iar la data amintita s-a produs "gaura neagra" rezultind eu. Asta face ca anual sa ma gindesc la creatorii mei si sa le multumesc. Ca efect secundar si dumneavoastra aveti ce citi. Multumesc pentru urare!

     Insemnarea anterioara "Geneza 3:22" a fost foarte citita (4821 vizitatori) este drept si datorita disparitiei mele de pe piata, probabil chiar am socat cu ea insa la rindul meu am fost socat de ce am gasit la DaMaiDeparte.ro si asta si fac. Este vorba de un film documentar care cel putin pe mine m-a redus la tacere. Prin grijea lui @Cosmin de aici se poate descarca filmul Zeitgeist_filmul si de aici dialogul Zeitgeist_dialogul    Imaginile nu prea conteaza dar textul "titrarii" merita citit si de aceea l-am salvat PARTEA I Religie    PARTEA a II-a Terorism   PARTEA a III-a Banii

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

Insemnari =165   Vizitatori =77710   lived days =22994
Datorita dumneavoastra din cele 31894 bloguri existente pe   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi  
>
click spre "negustori"