Geneza 3:22


 

     Observ ca sunt consevent in program si reusesc fara efort sa ma culc la o ora mai normala din pacate am fost deranjat de un urs care lucreaza in schimbul trei venit sa-si fac aprovizionarea la container. Dorm cu geamul deschis si cum este foarte liniste se auzea de parca individul rasturna containerele la mine in dormitor. Nu am curajul sa ma uit la televizor ca simt ca imi lustruiesc creierul si cum nu aveam nici un proiect in lucru am inceput sa fac curatenie in "ciornele" pe care le aveam la "dospit" pentru weblog dind de o veche insemnare care simt ca trebuie sa o public ca poate reusesc altii sa o "mestece" ca pe mine ma depaseste.

Am intrat in contact cu biblia tirziu insa din pacate m-am impotmolit la Geneza mai precis la versetul Geneza 3:22


si ca sa ma fac inteles o sa prezint dilema prin "invaluire".

     Constantin Brâncusi cu toate ca putea sa lucreze in atelierul lui Auguste Rodin refuza rostind cuvintele celebre, "La umbra marilor copaci nu creste nimic." A sezizat ca ar fi ajuns sa fie influentat de "magister" incit sa ii deturneze felul de a "vedea". Exact cu problema aceasta ne confruntam toti care am urmat o scoala in care iei pozitia puiului de pelican cu ciocul in sus iar "magisterul" iti toarna cunostinte pe git gata mestecate. Ulterior acestea devin postulate si-ti optureaza vederea, mai precis vezi prin ochii profesorului in toata cariera. Se spune ca biblia este cea mai citita carte si in acelasi timp este cea mai putin inteleasa si asa este, chiar preotii au perioada de "pui de pelican" in care "îngurgiteaza" ce au inteles profesorii care la rindul lor si ei au fost in aceiasi situatie. In timp asa se face ca din 12 evangelisti au ajuns trei mai concret Luca si Matei. Mai importanta decit biblia au ajuns "cutumele" din care rezulta ca toti suntem vinovati implicit datorita pacatului original pentru care perechea "primordiala" a fost izgonita din rai.

     Citind si gindind cu mintea propietate personala Geneza, 3 am rezumat astfel in limbajul curent capitolul.
Vecinul S face o afirmatie reala:"D. stie ca în ziua când veti mânca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca ...el.. cunoscând binele si raul"
La rindul ei Eva sezizeaza un lucru corect ca:"era de dorit ca sa deschida cuiva mintea".
Urmeaza interventia tatalui care anticipeaza bine viitorul "odraslelor" spunind:"Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el în toate zilele vietii tale; ... . În sudoarea fetei tale sa-ti manânci pâinea" si incheie cu versetul care m-a blocat:
"Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele si răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-si întindă mâna, să ia si din pomul vietii, să mănânce din el, si să trăiască în veci."
incit m-a facut sa ma intreb retoric: Ce parinte este acesta care nu se bucura ca "progeniturile" sau maturizat si au discernamint? Mai mult ii este frica ca sa nu ajunga la "pomul vietii".

     Asta este dilema mea cum a ajuns versetul Geneza 3:22 in biblie ca pune intr-o lumina foarte proasta "Creatorul", cel putin din punctul meu de vedere si am tot invirtit datele si "rumegat" pana am gasit o posibila explicatie mesajul este cu totul altul insa este o problema de "traducere". Se stie ca din "motive tehnice" "speech-ul" original nu a ajuns la noi in format mp3 ci a fost transmis din gura in gura citeva sute de ani. Normal fiecare a transmis ce a inteles asa ca incet incet si-a schimbat sensul. Banuiesc ca la origine de fapt momentul respectiv semnifica ca "odraslele" au devenit adulti si pot deveni independenti situatie cu care ne confruntam toti parintii cind copii zboara din "cuib", varianta paminteana de "rai" in care nu ai nici o grije.

     Banuiesc ca nu este singura problema de "traducere" asa ca filtrati informatile si daca va deranjeaza un preot care se exprima numai in versete cu "umilinta" ii creti sa va explice ce se intelege din ver. 3:22 si il lasi fara sonor ca nu a fost cuprins in programa analitica. Iar daca are chef sa va puna patrafirul pe cap ii explicati ca va "autoserviti" conform:Matei 6:6 "Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa, si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati." asa ca ai fir direct cu cel de sus si te descurci fara intermediarul care vrea comision pentru "prestare servicii".

P.S. Nu m-am razgindit din cauza ca la demisia lui lui H.R.Patapievici sunt numai 84 semnaturi insa mai am citeva insemnari care au fost concepute mai de mult. Se pare ca iarasi am intrat intr-o perioada de re-"branding" si sunt curios sa vad in ce ma mai transforma "stilistul".

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =164   Vizitatori =72885   lived days =22974

Published 2 Septembrie 2008

      Datorita dumneavoastra din cele 31894 bloguri existente pe   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP

     Nota: 2010
Cu "mindrie patriotica"am sezizat ca ce sustineam eu in aceasta insemnare rezoneaza cu Cunoasterea interzisa publicata ulterior la 01.10.2008

 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi   si Webcam Live   vrea Java


click spre "negustori"