163 pisoar ca stare de fapt

     De trei nopti am reusit performanta sa ma culc la ora 24.00 si ma scol la 08.00 si asta ca urmare a unei "revelatii" obtinuta prin interpetrarea rezultatului obtinut de insemnarea anterioara. Acolo am facut o afirmatie: "timpul care il consum pentru insemnari la virsta mea este al dracului de pretios." Insemnarea a fost "vazuta" de 960 vizitatori si a dus la o crestere "spectaculoasa" a celor care solicita demisia lui H.R.Patapievici de la 70 iscalituri la 80. Presupunind ca aceasta crestere "zdrobitoare" de semnaturi se datoreaza excusiv insemnarii mele inseamna ca cel mult 1/10 considera ca este cazul sa ia atitudine si "nu se merita!".

     Nu am vocatia de "popa" ca sa toc saptaminal timp de 2000 ani "preceptele biblice" doar, doar pricepe cineva asa ca renunt. Normal daca simt nevoia o sa mai scriu insa produsl final o sa stea in "sertar" pentru uz intern.

     Cireasa de pe tort se refera la Patapievici primul din neamul lui care a obtinut cetatenia romana prin nastere, cu un tatic a carui autobioagrafie este cel putin ciudata insa foarte legata de comunism care face insa o afirmatie care merita comentata:"Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut." Chiar daca afirmatia este facuta de fiul unui venetic si nu este de bun simt ca dupa ce te "infiez" sa mai faci caz ca imi put ciorapii totusi remarca are un mare simbure de adevar.

     Din motive geografice am avut ghinionul sa ne nastem ca natiune intr-un sens giratoriu asa ca toti care aveau "treaba" in zona au trecut implicit si peste noi. Cum povestea se tot repeta firesc a aparut o specie de oameni pragmatici care au priceput ideia si ca urmare au acceptat ca putin "pisu" cu sau fara ketamina este "benefic" ca sa rezolve pentru ei problema "foamei" si este un mare avantaj sa stai in primul rind la "botez". Asa se explica o fina analiza pshihologica a unuia din regii nostri de origine germana care a spus: " Nu am curul suficient de mare pentru citi vor sa ma pupe pe el !" si "neologismul" cu necesitatea licuriciului dominant are profunde radacini istorice. Majoritari in schimb au fost altii care erau "blinzi" de unde si citatul: " mamaliga nu explodeaza!" iar exceptia din ' 89 banuiesc ca se datoreaza malaiului de import.

     Banuiesc ca majoritatea sunt de acord ca Patapievici calca in strachini insa de aici pana a lua pozitie este cale lunga motivul este simplu existind o expresie consacrata:" Dar daca? ". Am aflat de existenta acestei expresii de la tata care dupa razboi a demisionat din armata (scapind de statutul de deblocat) si s-a ocupat de adminsitrarea pamintului mamei mele. Cum lua lucrurile in serios "circula" si in virful carutei cu balegar incit socrul lui "mosierul" se facea ca nu il vede. Fiind inventiv a facut mai multe "inovatii" care i-au permis sa creasca profitul si cu draga inima impartasea experienta dobindita la colegii de meserie respectiv taranii autentici. Dupa ce acestia s-au convins ca ii merge bine au venit sa asculte "algoritmul" insa la sfirsit aveau o bitiiala din cap si un comentariu standard :"dar daca?".Tata a renuntat sa mai explice din cauza ca indiferent ce argumente dadea nu reusea sa ii basculeze. Asa si cu Patapievici cum sa iti manifesti opinia fara sa ti cont de clasicul :" dar daca?" ... rezultatul fiind ca te autocenzurezi.

     Constructiv fac parte dintr-o minoritate nereprezentativa si nesemnificativa si reactionez conform conceptului de democratie participativa. Asta inseamna ca accept ca prin delegare de competenta cineva sa decida in numele meu insa in momentul cind consider ca a gresit ii sar neconditionat la git. Boala asta este cronica si ma mindresc ca inainte de '89 in calitate de membru PCR mi-am acuzat secretarul Comitetului de Partid de calomnie , pe respectivul il cheama Romanca si a venit o comisie de la C.C. sectia militara care a confirmat acuzatile mele. In alta ocazie am provocat schimbarea unui secretar de Consiliu Politic la Centrul de instructie al transmisiunilor de la Otopeni. Nu sunt primul in neam cu acest defect "genetic" , cu sapte generatii in urma am avut un ascendent care a intrat in conflict cu autoritatile ajungind si in cartea de istorie.

     Sunt suficent de lucid ca sa inteleg ca ce consider eu normal poate fi considerat de foarte multi anormal si trebuie sa astept pana aceasta stare de exceptie devine regula, noroc ca am cu ce sa ma ocup chiar daca nu o sa mai tin "slujbe" pe blog asa ca imi impun „silentio stampa” incepind de acuma.

     In final cu greu am inteles un proverb chinez care spune :
"Lucrurile se impart in doua categorii.
Lucruri asupra carora poti sa actionezi si lucruri asupra carora nu poti sa actionezi.
Este o prostie sa te ocupi de lucruri asupra carora nu poti sa actionezi !"

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

        Insemnari =163   Vizitatori =71509   lived days =22967
Datorita dumneavoastra din cele 31894 bloguri existente pe   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

Join Date:Sept 2011         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!

click spre "negustori"