161 Motor cu apa


 

     Vestea buna este ca am un "sponsor",este vorba despre un tinar Dani sau oficial George Daniel Bucur care dupa o perioada de "stationare" in Spania s-a intors in tara cu dorinta de a face ceva aici. Fiind presat de activitatile cotidiene mi-a pus la dispozitie o serie de "jucarii IT" de care nu are timp sa se ocupe. Stiam de existenta acestora insa ma depasea problema din punct de vedere financiar dar acuma am in "curte" printre altele si un Thin Client 2300 si regret sincer ca am numai o pereche de miini.

     Ii invidiez pe cei care au numai hemoroizi. Dupa cite am inteles din cind in cind ai "crize" si ca efect secundar te scarpini "undeva", insa in pauze uiti de existenta lor. La mine exista o varianta de "mincarime IT" cronica si permanenta asa ca in pauze de gindire implicit incep sa "scormonesc" si imediat ce am postat insemnarea anterioara am tabarit iarasi pe LINUX. De data asta cu pretul unor zile m-am lamurit si temporar il las in pace. Din punctul meu de vedere pentru ce am eu nevoie inca nu este copt. Totusi am reusit sa instalez o distributie care tinde spre ce vreau eu si in fundal o sa ma mai ocup de ea din cauza ca spre deosebire de Windows care este facut din cuburi negre in care nu stii ce gasesti, aceasta este mult mai transparenta si permite "sapaturi" asa ca incet incet folosind tehnicile LEGO o sa fac ce vreau.

     In timpul "sapaturilor IT" citeva zile m-am invirtit ca un catel in jurul cozii si la un moment dat am rezolvat ce doream in cinci minute. Facind bilantul la o cafea am revazut si notitele succesive cu care imi urmaream "pasi" si mi-am dat seama ca am o problema de vedere din cauza ca din notite reisesea clar de citeva ori ce trebuie sa fac dar cu toate ca am citit nu am inteles. Asa am "asimilat" o informatie din presa care sustinea ca jumatate din populatie este analfabeta in fapt respectiv stiu sa citeasca insa nu inteleg ce citesc.

     In fundal in timpul explorarii totusi urmaream ce mai sa "macane" in presa asa ca abia iesit din "transa" iarasi am materia prima pentru un "ghiveci".

     Daca se cauta cu Google "motor cu apa" apare un nume Mihai Rusetel care a reusit sa-si atraga "ura si dispretul" oamenilor de bine care nu inteleg dar sunt ferm convinsi ca este o timpenie. Elocvent unul sustine Motorul cu apa marca Rusetel - simpla aberatie atasind si o copie dupa brevetul de inventie in care este o enumerare de citeva piese care la prima vedere permit sa faci o oala sub presiune incalzita electric.Ce nu pricepe respectivul este ca o hirtie A4 intitulata brevet de inventie nu este un manual care sa explice publicului cum se rezolva o problema iar faptul ca Rusetel a primit brevetul presupune ca a depus si documente suplimentare care sa explice cum vede rezolvarea iar pe baza acestei "hirtii" nu primea medalia de bronz la Salonul de inventica de la Geneva. Mai clar explica ing. Valeriu Geambazu, purtator de cuvant al OSIM :" se inregistreaza 1.500 de cereri de brevete pe an. Din acestea, 350 primesc patalamaua care da autorului dreptul de exclusivitate asupra inventiei sale. "Din inventiile care primesc brevet, abia 20% sunt aplicate, desi calitatea inventiilor romanesti e foarte buna, avem foarte multe premii internationale la activ, asa cum e cazul domnului Rusetel. Celelate, ori sunt cumparate de mari firme occidentale, care le baga la sertar pentru a nu da peste cap un anumit interes economic mondial, fie raman in asteptare. La noi, brevetele sunt cerute, in proportie de 70%, de persoane fizice, care chiar daca au idei stralucite, nu au bani. Restul sunt inaintate de firme particulare si institute de cercetare. In Occident e invers: 70% din cereri vin din partea unor mari companii". Ca sa nu o mai lungesc cititi Prima Dacie cu motor care consuma apa   Simt nevoia sa iau pozitie in aceasta privinta cum am mai facut si in Tabla din cauza ca eu stiu ce inseamna sa reusesti sa "produci" o noutate tehnica. Pornind de la datele existente rulate in "laboratorul" de 58cm (circonferinta tartacutei mele) intuiesc ca este posibil ca respectivul sa fi reusit sa descompuna apa in hidrogen si oxigen care sa alimenteze motorul.Viitorul o sa lamureasca asta insa pina atunci tare imi zbirnaie neuronii din cauza ca este tentanta ideia .

     Poneiul roz un subiect care face valuri insa dupa mine nu pune punctul pe "I". In copilarie am cunoscut o pictorita Luminita Vincenz prietena cu mama mea. Am avut ocazia sa o aud privind un peisaj cum spune :"ce pata rosie este acolo!" si cu toate ca m-am "holbat" cit am putut eu nu am vazut nimic rosu. Ulterior la expozitia ei am recunoscut intr-o pictura peisajul care avea acuma o pata rosie si tare bine "se incadra". Asa am inteles ce a spus mama mea ca artistii vad altfel.Totusi ma trimite in ceata artista invitata de ICRNY pentru expozitia “Freedom for Lazy People”, care a desenat svastica pe poneiul în cauza Nuclear Fairy cind afirma:“Când eram mica, îmi era foarte frica de ponei. Am depasit frica asta mai târziu, când mi-am dat seama ca am puteri magice. Poneii si simbolurile pe care le poarta pe crupa spun câte ceva despre lumea în care traim, lucru dovedit si de tot scandalul asta. N-avem nici o treaba cu nazismul, svastica aia e o ironie” ca de fapt si replica data de Cristian Neagoe :"In legatura cu intentiile dvs., nu stiu exact ce incercati sa demonstrati hartuindu-ne, dar vreau sa va spun ca va multumesc ca imi condimentati viata. Fotografiile cu mine si prietena mea in cort au fost realizate inainte ca eu sa fiu angajat al ICRNY. Imi cer scuze daca ele vi se par ofensatoare sau nepotrivite statutului meu de functionar public (nu sunt diplomat, nu am acest statut, din pacate), dar ele exprimau mai degraba un gest de tandrete si mie imi place in continuare sa ma uit la ele astfel".

     Replicile aceste imi aduc aminte de o expresie vulgara:"poti sa faci ceva in gustul omului?" Nu este important ca cineva isi invinge frica din copilarie sau bea "pipi"la gustare cita vreme o face pe banii lui insa in acest caz am rezerve ca ei reprezinta corect tara ca sa ajunga in "vitrina". Aceasta este problema cum au ajuns ei in aceasta pozitie cu sau fara statut de diplomat sau iarasi este o problema de manechine?

     Cresterea natalitatii este anuntata cu bucurie de un reprezentant de la Directia Statistica care este o monstra de analfabet in fapt. Respectivul gindeste in stil comunist ca acest spor ar duce la cresterea numarului de "brate de munca", daca ar fi avut curiozitatea sa verifice ce segment de populatie este asa de "productiv" ar fi vazut ca situatia este "neagra" si peste 15 ani o sa apara o presiune suplimetara asupra salariatilor ca sa asigure un trai decent si la alti fomisti.Tin sa remarc rolul pozitiv al UE care este invadata de "lacustele" autohtone scazind indirect presiunea asupra bastinasilor platitori de taxe si impozite de la noi. Guvernul ar iesi in cistig daca ar da gratuit telefoane mobile si bilete de transport pentru doritorii de excursii in UE ca ar iesi si un "lobby" de se "albeste" tara.

     

     Diverse  -Recomand doua linkuri spre:Active Information Media  si   SCRIITORUL DE LA PAGINA 3

     -Am renuntat sa mai tin in functiune camera web "live" din lipsa de vizitatori rude de gr.I pentru care era instalata.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =161   Vizitatori =68971   lived days =22xxx

      Datorita dumneavoastra din cele 29581 bloguri existente la   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi   si Webcam Live   vrea Java


click spre "negustori"