159 Patapievici vs. Badea.htm


 

     Imi cer scuze pentru disparitia timp de 18 zile dar am fost la "shopping" in tara lui Hard&Soft. Am cautat/gasit si instalat un soft de firewall pornind de la "Rezultatele aproximativ 98.700.000 pentru firewall" conform lui Google. Normal este o solutie particularizata concretizata intr-o "cutie" dotata cu una din placile de PC care zaceau in debara care este instalata intre reteaua mea de apartament si restul lumii. Avantajul acestei excursii si a scobitului adiacent este ca acuma citesc "fluent" in Gogleza . Am facut o economie de peste 700 lei insa de cite ori ma uit la cutia a carui led-uri pilpaie am un simtamint care la femei se numeste orgasm dar m-am ales cu o febra musculara la "neuroni" asa ca au urmat citeva zile de "legumit" in care m-am rezumat sa fac "intretinerea tehnicii".

     Un comentariu primit de la Zobgheorghe@ care avea in "body" :"Daca ati facut ghiveci aici ghiveci vrei sa faceti si în capul cititorului? Solutia este blog pentru fiecare tematica în cadrul aceluiasi cont sau în conturi separate pentru mai multa siguranta." m-a adus cu picioarele pe pamint si ma obliga sa dau urmatoarea explicatie:

     Comentariu foarte pertinent, insemnarea Index reflecta cu punct si virgula "ghiveciul" din capul meu care se potriveste cu citatul:"Prea ciudat ca sa traiasca, prea rar ca sa moara"
-ca sa nu derutez oamenii de buna credinta blogul nu apare la prospaturi si de aceea tin grupat "ghiveciul" sub capacul numit Index ca sa limitez infectarea
-browerul are o pictograma " sageata" (stinga sus) cu care scapi instantaneu de "ghiveci"
-insemnarea Index are si rol de filtru tot pentru oamenii de buna credinta
-caut colaborare cu secretar/a care sa faca curatenie in "ghiveci" si ofer dreptul de coautor
-net-ul este plin de informatii care pot fi citite fara sa provoace incalzirea neuronilor chiar pe weblog.ro sunt 30867 variante de bloguri din care multe probabil respecta:"tematica în cadrul aceluiasi cont sau în conturi separate pentru mai multa siguranta."

     Multumesc totusi domnului Zobgheorghe@ ca m-a "capacitat" sa mai produc o portie de "ghiveci" asa ca in continuare imi prezint si sustin opinia privind conflictul intre Horia Roman-Patapievici si Mircea Badea. Imi pare rau ca din cauza unei virus care a avut efectele unei bombe cu neutroni am pierdut fisierul audio in care M.B. cu stilul inconfundabil de "baiat de cartier" ii dadea replica. Ciudat virusul a facut sa dispara foldere intregi fara sa mai gasesc nici o urma cu toate ca am scanat HDD cu cele mai performante programe de restaurare,sper sa-si fi facut damblaua si sa ma lase in pace.

     Parerea mea este ca ambii protagonisti sunt destepti peste medie si cum il inteleg pe M.B. o sa caut sa "scobesc" putin in discursul lui Pataievici lucru foarte dificil din cauza ca seamna cu un bulb de ceapa (discursul nu Patapievici) in care tot decojesti "coji"(argumente) insa pana la sfirsit constati ca ii lipseste miezul. Toate argumentele sunt pertinente insa nu reusesc sa realizeze o constuctie logica care sa sprijine ideia in sine. Concret acesta ii reproseaza urmatoarele:
-" aberatia creata de Mircea Badea - despre mârlania caruia credeam ca e unica? Da, mi s-a spus, copiaza si ea un format existent în mai multe tari occidentale."
PCD begin
imi primul rind imi declin competenta asupra cunoasterii sensului de "mirlan" din vina parintilor mei care nu proveneau din acest mediu si nici DEX nu ma lamureste. Cum "domnul" Patapievici il foloseste de doua ori se pare ca face parte din bagajul lui cultural genetic.
Nu inteleg este o "aberatia" sau " copiaza un format existent",cele doua notiuni se contrazic lucru care ar fi trebuit stiut de un fost "fizician"
end
-copierii unor emisiuni TV inepte, lucrul care ar trebui sa ne puna pe gânduri nu este atât imitarea servila (si ea de condamnat), ci contributia noastra la aceste ineptii
PCD begin
Revista presei nu este o ineptie si datorita lui M.B. se deosebeste de alte emisiuni similare ca format care sunt tinute de "cititori cu glas tare"
Pai "laveta" purtata la git de H.R.P.ce imita "servil" la un intelectual provenit direct din "aratura".
end
-emisiunile naroade nu ne dauneaza, pe noi ne distrug de-a dreptul: pentru ca ne împiedica sa ne constituim ca societate bine rânduita;
PCD begin
pe mine ma distrug "narozii" care ne conduc si care nu fac decit sa aplice ce a sezizat Caragiale;" binele general incepe cu binele personal" si care este imposibil de realizat tocmai intr-o:"societate bine rânduita"
end
-pentru ca ne fac inapti sa identificam un bine comun;
PCD begin
Deci un "mirlan" M.B. si "birjar" V.S. reusesc sa bage in "ceata" un popor intreg ??? si poate un exemplu de "bine comun" este faptul ca H.R.P. a devenit presedintele Institutului Cultural Roman ???
end
-pun surdina seriozitatii, atrofiind simtul civic.
PCD begin
am o problema pana acuma la "manechinele" care apar pe sticla nu am vazut nimic care ar putea sugera "seriozitate" sau "simt civic"
end
-Ratingul ridicat indica un nivel marit al contaminarii cu produse morale nocive.
PCD begin
la fel de bine "ratingul ridicat" poate indica ca "boborul" considera celalante emisiuni de care este "full" eterul ca fiind "produse morale nocive"
end
-cei care participa la „interpelarile“ lui Valentin Stan se lasa înjositi de agresivitatea mârlaneasca a „poantelor“ lui.
PCD begin
consider limbajul perfect adaptat nivelului intelectual al "targetului" celor interpelati care din "greseala" ocupa pozitii publice
end
- Iar acest rau nu este un viciu privat, ci este contrariul unei virtuti publice. Or, raul astfel dobândit invalideaza progresul asociat virtutii contrare: fara aceasta virtute publica, noi nu putem deveni societate, ramânem turma.
PCD begin
iar sufar de orbul gainilor nu am vazut pana acuma nici o urma de "virtute publica" la manechinele care au tupeul sa ne conduca
end
- Mai mult, formati de viciile lor, nu mai putem nici macar spera sa redevenim cândva o comunitate decenta, care pretuieste adevarul si buna crestere.
PCD begin
sa lamurim o problema pana acuma in istoria noastra noi nu am reusit nici o data sa devenim :"o comunitate decenta, care pretuieste adevarul si buna crestere." exact ca la tigani nu se poate pune problema "reintegrarii" cind acestia nu au fost nici o data "integrati"
end

      Nu are rost sa mai "cojesc" ceapa recunosc ca este "garnisita cu un vocabular intimidant" insa exact ce reproseaza celor doua oi negre ca incalca nu se gaseste de nici o "culoare" in spatiul public. Individul este tocat mai marunt de Sorin Matei si o alternativa la felul cum gindeste este data de Emil Cioran care spune foarte frumos acolo :"Nu vreau o Românie logica, ordonata, asezata si cuminte, ci una agitata, contradictorie, furioasa si amenintatoare. Sînt prea mult patriot ca sa doresc fericirea tarii mele."

     Pe de alta parte H. R. Patapievici - presedintele Institutului Cultural Roman care acuma "arde" sa " construim o societate","sa identificam un bine comun" si vrea o "virtute publica" pe vremea cind era catel nr.123 in volumul sau “Politice” publicat la Humanitas in 1996 era de parere ca “Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cat o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu”, “fetze patibulare”, “maxilare incrancenate”, “guri vulgare”, “trasaturi rudimentare”, “o vorbire agramata si bolovanoasa“.
PATIBULAR, -A, patibulari, -e, adj. (Livr.) Vrednic de spânzurat; demn de spânzuratoare. - Din fr. patibulaire. Sursa : DEX'98 si s-a confesionat lui Alexandru Paleologu ca «imi este rusine ca sunt roman» (pag. 23, pag. 46), foste particulare dar la sugestia lui Alexandru Paleologu facute publice in volumul Politice (probabil o eleganta palma aceasta "sugestie")

     Normal se poate sustine ca a fost un accident insa atunci generalizind poti sustine ca nici Hitler nu este de condamnat ca o singura carte nociva "Main kampf" fiind posibil ca acesta sa fi avut in compensare o productie deosebita de poezii lirice. In aceiasi ordine de idei unde este "minia proletara" orientata catre "colegul de condei" Alex Tocilescu cu al sau "Eu et al". Cit de benefica este aceasta "productie literara" scrisa de creierul baietelului din pantalonii autorului pentru sanatatea morala a "boborului"?

     Deci in '96 avea o "viziune" iar in 2008 una contara si in fond care este problema s-a intors "naspa" si ca sa nu ma exprim la nivel "cartier" suspectez ca HRP are o problema cu sira spinarii respectiv o are lipsa iar acuma a reactionat numai la un telefon.

      In concluzie Mircea Badea si Valentin Stan au consimtamintul meu moral si regret ca sunt numai doua voci in opozitie cu "corul" tonomatelor care din prostie sau contra cost nu vad sau nu vor sa vada:"dispretul nerusinat fata de onoare si nepasarea iresponsabila fata de simtul comun."citat Patapievici" de care dau dovada toate "manechinele" politice care ne conduc. Recomand sa se vada productia "mirlaneasca" In gura presei 2008-07-23 care prezinta un punct de vedere al dracului de pertinent.

Off topic Am fost surprins de pozita luata de Traian Basescu referitoare la „Legea Voiculescu” si in acelasi timp sunt de acord cu coautorii legii care sustin ca despagubirea numai prin actualizarea sumelor platite pentru cumpararea locuintelor nu le permite sa-si construiasca nici un WC. Ce uita sa spuna respectivii este ca la data cumpararii apartamentelor "pe bune" cu sumele respective puteai sa-ti construiesti tot un WC insa atunci a fost o pomana nationala iar daca acuma statul ar suporta despagubirile solicitate o sa o faca pe spinarea timpitilor numiti generic "contribuabili".

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =159   Vizitatori =64425/517   lived days =22933

      Datorita dumneavoastra din cele 30968 bloguri existente la   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi   si Webcam Live   vrea Java


click spre "negustori"