151 Lama


 

     Am scris anterior ca am luat o decizie foarte importanta si rezultatul este ca acuma descopar cit RAM aveam blocat cu programe TSR (care lucreaza in fundal). Asa se face ca reusind sa ma barbieresc mi-am amintit de o lectie.

     Locuiam la Ploiesti in calitate de tinar ofiter si in afara de obligatia sfinta de a servi cu devotament scumpa noastra patrie in timpul liber facem ce voiam. Asa se face ca la un sfirsit de saptamina impreuna cu citeva cunostinte am sarbatorit nu mai stiu ce dar rezultatul a doua zi aveam capul mare.Cum trebuia sa ma duc intr-o vizita si nu prea imi functionau bine perifericele am apelat la un barbier sa-mi faca fata comerciala.

      Foarte plin de mine (intre timp mi-a trecut) l-am informat ca "obrazul" meu este obisnuit numai cu lame Gillette (firma fondata in 1901). Prin mama mea reuseam sa primesc de "dincolo" pretioasele accesorii. Barbierul a perceput importanta informatiei si mi-a spus:"pentru domnu' in acest caz o sa folosesc o lama speciala care poate fi apreciata numai de cei cu obraz fin!". Cu grije scoate din portofel o lama si mi-o prezinta mindru. Ramin cu gura cascata din cauza ca era o lama Baltika din care primeau si soldatii la drepturi de echipament. A urmat barbieritul si pot sa spun ca pana acuma eu nu am reusit sa egalez performata realizata cu banala lama.

     Nu imediat dar in timp ca pe vremea aceea imi cadea fisa mai greu am ramas cu doua invataminte.Primul ca este mai importanta calitatea meseriasului decit calitatea materialului si secundul ca poti primi o palma de jos in sus daca este data cu cap. Acuma se pune din ce mai mult accentul pe forma nu pe fond, tehnologie tot mai sofisticata in toate "domenilii". Sintomatic comentariul unui redactor de la o revista auto care spunea ca te apuca dablaua la modelul X pana ii setezi corespunzator scaunul soferului sau cauta sa obtii informatii de la un ziar online mori alegind din link in link. Muzica se vede nu se mai asculta si este mai important ce face "diva" in tufis decit ce face pe scena ca aici daca este pana de curent ii dispar toate calitatile vocale. Nu sunt un nostalgic si imi dau seama ca acesta este "trendul" insa ma bucur ca eu am reusit sa prind si vremuri mai bune, asa ca am avantajul amintirilor.

     Cum "mogulul" ma plateste la numar de cuvinte mai lungesc putin "pelteaua"si atrag atenta asupra unui amanunt. Mai sus am afirmat ca am fost la un chef cu citeva cunostinte. Fac o mare distinctie intre "prieten" si "cunostinta". Vorbeam o data cu ultimul meu mentor Cireasa Sadoveanu si in nu stiu ce context am enumerat prietenii mei: Mircea, Mek, Doru si Puiu". Comentariul ei a fost surprinzator:"esti fericit ca ai atiti prieteni! (din pacate intre timp au murit toti). Dupa mine "prieten" poti sa devii numai in copilarie din cauza ca nu exista nici un interes.Ulterior este foarte greu sa se intimple asa ceva. Cine nu crede sa se gindeasca daca cu ocazia mutarii de la o firma a mai pastrat legatura cu "prietenii" de la vechiul loc de munca. Culmea este ca am scapat de comunism si acuma se face tot posibilul sa intrii intr-o echipa sau colectiv in care etalonul valorii este in functie de numarul de oameni cu care esti la "per tu". De fapt aceasta este o cale de supravietuire care compenseaza incompetenta profesionala ca sa fie un motiv in plus sa fi iertat ca de esti "pretin" cu sefu'. Ultima reincarnare a lui Napoleon care m-a condus in perioada kaki a vietii mele in lipsa de alte motive mi-a si reprosat ca nu m-am incadrat in colectiv. A ramas fara sonor cind am afirmat ca eu vin la serviciu sa muncesc nu sa ma incadrez in colectiv. Cu prietenii mei cite o data ma intilneam rar insa imediat gaseam foarte multe subiecte de discutii intrind in regim full duplex fara nici un fel de efort.

P.S. Votati si pentru mine azi 01. iunie ca eu sunt de acord implicit !

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =151   Vizitatori =56067   lived days =22909

 


 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi   si Webcam Live   vrea Java


click spre "negustori"