149 Parcul mortilor vii


 

     Cum spuneam intr-o insemnare anterioara mai multe zile le-am dedicat "bijbiiri" la sistemul de operare Linux. Problema este arida in mod normal iar la mine mai trebuie adaugat ca atunci cind am terminat eu studile inca nu aparuse termenul I.T (tehnologia informatilor) ca sa nu mai spun ca nu am facut o singura ora de engleza. Pare curios dar eu tratez cuvintele in engleza la nivel pictograma si atit m-am holbat la monitor incit acuma intuiesc ce scrie. Dragut este ca una din fetele mele imi cere sa traduc cite ceva tehnic si imi comunica verbal textul rezultatul ii cer sa scrie ca sa pot sa traduc. In sfirsit asta este si in timp ce eram in "calduri" a trebuit sa fac o pauza ca sa ridic de la posta un colet. Cum pe calculator aveam instalate simultan trei distributii de Linux pentru studiu care unele se lansau cu Grub altele cu Lilo aveam capul cit o banita asa ca pot sa spun cu bucurie am lasat totul balta pentru pachet. Pe drum am trecut prin parc si cum batea soarele am parcat pe o banca.

     Cu sprijinul tigarilor eu am o circulatie sangvina deficitara asa ca iau temperatura mediului foarte usor avind regim de sarpe. Banuiesc ca nu pot fi fotografiat in infrarosu ca ma confund cu peisajul insa cind eram pe banca cred ca o fotografie de acest tip ar fi putut confirma ca-mi luase "tartacuta" foc. Soarele m-a facut sa-mi decuplez perifericele si sa las timp procesorului sa faca scandisk+defrag si sa sincronizeze informatile din creier distribuite in "foldere" dedicate fiecarei distributii. Nu stiu cit a durat asta insa dupa citva timp mi-a revenit controlul asupra perifericelor initial am inceput sa percep iarasi sunetele ambiante si pe urma sa primesc si semnal "video". Primul lucru constatat ca de pe bancile alaturate se holbau la mine pensionarii care erau la "lucru". Acestia se impart in doua categorii cei care au prestat activitati "intelectuale" si cei care au prestat activitati "manuale". Primii ii recunosti ca joaca table si nu au probleme de aritmetica iar ceilanti au linga ei peturi pline sau goale. Aceasta este una din principalele dileme de la ce izvor de apa faci "plinul", ca in viata la noi in cartier sunt doua izvoare si unii sunt microbisti ai izvorului de stinga iar ceilanti nici nu admit aceasta blasfemie preferind izvorul "fundamental" din dreapta care izvoreste din Timpa. Cum intre cei care se holbau erau si citva APV-isti am trecut pe la ei si normal am aflat ultimele noutati in materie de morti si bolile "trendy" si a trebuit sa explic si motivul pentru care intrasem in letargie. Ce au priceput m-am lamurit dupa privirile compatimitoare si dupa o intebare daca totusi nu am lesinat. Intors victorios de la posta le-am arata "trofeul" doua placute de RAM pentru laptop pe care le vinam de un an pe Inet pentru care platisem "numai" 150 lei. Daca le aratam un prezervativ folosit nu se uitau cu mai multa scirba la "trofeu" si din priviri se vedea clar cit ma compatimesc pentru deficitul meu mental.

     Ii inteleg perfect insa nu pot sa fiu ca ei. Nu uit ca tatal meu a murit din cauza ca a fost scos pe "tuse" ca se odihneasca si nu vreau sa fac aceiasi greseala. Am remarcat un amanunt sunt singurul care ma barbieresc rar cei normali sunt superbarbieriti insa eu nu am timp si inca nu am gasit metoda cum sa ma barbieresc avind simultan si acces la tastatura. O data o sa scriu despre doua cariere militare foarte apropiate care insa au fost foarte deosebite si o sa incerc sa ma compar cu col.T pensionar si el care are acuma si un handicap fizic avind piciorul amputat situatie de care ma invinuiesc si pe mine ca am o contributie. Il vad ce suparat este pe lume si viata si il vad cit de socat este cind ma intreaba :"ce mai faci?" si raspund : Exceptional! si chiar sunt sincer fara sa joc teatru.

     Referitor la titlul insemnarii ce le lipseste la "colegii" mei este ca bancile din parc sa aiba forma de "copirsau" ca sa se obisnuiasca cu pozitia ca intelectual deja pot sa-si consemneze decesul, parcul fiind o stare intermediara spre Recycle Bin (Cimitirul municipal). Cind o sa ajung in situatia lor sper sa fiu suficient de puternic ca sa trag singur apa dupa mine.

     De fapt si eu acelasi regim de "leguma expirata" si sunt tratat ca atare de cei care lupta pentru a-si face o pozitie in societate. Inteleg si accept asta chiar daca vine din partea unei fice ale mele. Ea este la alt "level" asa ca relatile dintre noi sunt "interesante". In luna Mai i-am dat un telefon cu ocazia zilei de nastere. Bucuroasa de telefon mi-a sugerat ca atunci cind ies in oras sa trec pe le firma ei. Din motive de clienti a trebuit sa scurteze legatura cu "pa-pa "-ul de rigoare. O inteleg perfect si nu o condamn mai ales ca m-am comportat ca un magar atunci cind mi-a solicitat ajutorul. Dorea sa-si cumpere garsoniera in care sta si a apelat la mine sa o ajut financiar. In loc sa ma comport ca un bun parinte eu am intrebat-o ce se mai aude cu 1000 euro data de mine unei cunostinte a ei de la Timisoara cu titlu de imprumut la cererea ei. Povestea este mai veche si am fost informat ca respectiva cunostinta este "magar" si ea nu mai vrea sa se implice. Asa se face ca din motive de "marketing" ea nu a putut sa-si ceara scuze pentru paguba facuta motiv pentru care nici nu a mai adus vorba de problema sprijinului solicitat. Cum nu mai eram necesar exceptind o invitatie la masa la inceputul lunei Ianuarie pana la telefon nu a mai dat nici un semn de viata.Mai trebuie sa spun ca locuieste tot in Brasov iar service este la distanta de zece minute mers pe jos.Asta normal nu inseamna ca la anul nu o sa ma mai invite la masa ca de totusi suntem rude.

P.S. 0 Imaginea din dreapta (cu berbecul) arata ca tot ce scriu pe acest log se poate folosi fara restrictie avind regim General Public License mai ales ca prezinta niste particularitati de gindire care nu intra in norme.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Inapoi la insemnarea sursa   "stimate" tinar domn
Published ??? 2008
  Insemnari=149    lived days= =22xxx    Vizitatori=55854 
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"