146 contor de apa


     Probabil cite o data "irit" pe cei care citesc din cauza ca argumentez la "disperare".A zi am "chef" de o autoflagelare si o sa o fac public. Doresc sa arat ca proverbul:"unde este multa minte este si prostie pe potriva!" este real asa ca o sa dau un exemplu de gindire "timpita".

     In calitate de "pensionar" nevind lucruri utile de facut am vrut sa descopar motivul pentru apare o neconcordanta flagranta intre suma consumului citit pe apometrele din bloc si indicatia contorului de "bransament". Usor de zis greu de facut Inet-ul abunda de informatii utile privind "poponeata" apetisanta a unei "dive" insa cu informatiile tehnice mai greu. Am reusit sa ma lamuresc insa mi-am dat seama ca nu "inteleg" cum se citesc rotitele de la "obiect". Fara sa-mi fie rusine de aceasta lipsa a mea am gasit un specialist cu care am avut dialogul prin mail care urmeaza:
begin

 To apabrasov@apabrasov.ro
Subject  Intrebare de pesionar "timpit"
Salut! Am o problema cu citirea contorului a carui poza o anexez   contor_apa   Acesta indica 254,4342 insa nu inteleg din cauza ca 1 m/c=1000 litri si nu prea iese la "rotite"
Am verificat si primul cadran din stinga jos face o tura completa la un litru inseamna ca pe cadranul patru din dreapta jos se masoara la nivel mii litri respectiv (m/c).
Tradus -primul din stinga este la nivel litrii, urmatorul >> zeci litri, urmatorul >> sute litrii urmatorul >> mii litri >> insemnind ca de fapt trebuie citit 2544,342 Suspectez ca fac o greseala dar nu imi dau seama unde. Multumesc anticipat, Dan Colibasi
P.S. apreciati curajul de a intreba chiar daca prin asta imi recunosc prostia.. sau nestinta
------promt am primit urmatorul mail
From "Emil Craciun"
Subject: citire apometru   
Stimate client, Greseala este la verificare; prima rotita din stinga are diviziunile de 0,1 l, dar la o rotatie completa deci 10 diviziuni iinregistreaza 1 l. Cifrele de sus indica mc. Cu stima
----raspunsul nu spunea nimic nou din cauza ca si eu sustineam asta Neintelegerea mea era la rotita din dreapta insa mi-a deblocat "rotitele" gindirii si am priceput unde greseam asa ca am raspuns cu urmatorul mail
TO:"Emil Craciun"
Subject: de la pesionarul "timpit" desteptat "indubidabil"
Salut domnule!
Multumesc pentru lectie acuma am inteles greseala de logica o facem la ultima rotita din dreapta cind spuneam ca:"masoara la nivel mii litri respectiv (m/c)." corect este ca masoara numai 1000 litrii"
    Scobind pe Inet am gasit un material care m-a lamurit de unde apar discrepantele intre contorul dumneavoasta si suma citirilor de la contoarele individuale. Am inteles ca sunt trei probleme:
-clasa de precizie a contoarelor individuale
-pozitia contorului care nu este montat orizontal
-metoda moderna de a fura prin tinerea deschisa a robinetului sub debitul de pornire si adunarea apei in diverse recipiente.
Materialul se numeste:  "Abateri de masura in functie de sistemul de contorizare a condomenilor Analiza pe sistemul regiei de apa RAGC Targoviste"    Puneti un link pe site ca sigur nu sunt singurul timpit din Brasov.
     Am o sugestie locuiesc intr-un bloc cu 6 scari x28 ap=336 contoare la care se mai aduna 42 contoare de la ap. cu 4 camere rezultind 378 contoare. Ca sa nu ne mai furam in "pausal" se pot instala contoare inainte de fiecare scara? Insumata citerea acestora ar trebui sa corespunda cu ce arata contorul oficial.Diferenta intre ce arata contorul de "scara" si suma citirilor de pe scara respectiva sa o impartim proportional intre cei 28 propietari.Creste constinta si nici nu mai se pot face abuzuri pe luna februarie mi-a citit 3 m/c in schimb pe lista am aparut cu 18 m/c ( locuiesc singur nu gatesc sau spal rufe) in schimb au aparut unii pe lista cu 2 persoane care au de platit 5 m/c )
     Contoarele propuse pentru instalare nu au rolul ca sa avem motiv de "cearta" cu regia ci ca sa fie mai multa corectitudine in defalcarea cheltuielilor. Ce parere aveti si ce investitie presupune din partea noastra?
toate bune Dan Colibasi
P.S. Lectia primita de la dumneavoastra o sa o :"editeaz perfect in cāteva fraze" ca sa intrebuintez o expresie de la o clasica in viata la mine pe blog ca este pentru prima data cind ma surprind ca fac o greseala de gindire tehnica.Asta in primul rind sa nu uit eu "premiera".
Inchei cu un aforism gasit tot pe Inet:
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci....!!!  
end
    In concluzie 22 aprilie 2008 este ziua in care mi-am descoperit primul "bad" in gindire, nu sunt mindru de asta in schimb sunt mindru ca am avut taria sa-mi fac "harackiri" in "live" asa ca nu trebuie sa mire "intelegerea" de care dau dovada cind prezint "bad-urile" altora

P.S. 0 Surprinzator pentru mine probabil din plictiseala insemnarea anterioara in 10 zile a avut 2142 de vizitatori.Sunt curios cum se rezista la "Contor"

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

  Insemnari =146   Vizitatori =49445   lived days =22871 
Home Popescu-Colibasi 

click spre "negustori"