137 Urmasa lui Einstein


 

     Recent am revazut filmul Matrix nu stiu ce serie.Imi plac foarte mult efectele speciale asa ca ma uit cu placere la el fara sa fiu prea atent la actiune.De data asta am urmarit si subiectul si am fost frapat de o coincidenta. Neo are ce are cu agentul Smith care dupa fiecare confruntare se multiplica si devine tot mai puternic. Situatia imi pare cunoscuta initial aveam treaba cu unul Branduse presedinte la AP 162 ulterior a intrat in scena si judecatoria cu inca citva "agenti" de acolo am ajuns la Serviciul Relatii cu Asociatile de Propietari unde a aparut "agentul Smith" in fusta sub forma lui Ene Alina, odiseea a continuaut la Centrul de Informare Cetateni care a aruncat in lupta 18 bucati "agent Smith" iar recent trecind la nivelul urmator am ajuns la Directia Juridica si de Adminsitratie Publica Locala unde exceleaza Director Executiv LIDIA STANCULESCU .Incercind sa ocolesc putin problema la 127_ITM Brasov si 134_I.S.U. Brasov am scos din conservare altii. Ce mai simt ca joc in MATRIX si peste tot sunt tratat in sistem 3xD (dispret,dezinteres si desconsiderare)

     Sa ma intorc la oile mele primind un raspuns la doua reclamatii de care si uitasem (vorba vine) despre care am scris in mini Dragomir primind raspuns cu nr.96596/17.12.2007 din care extrag esentialul:"
---begin
Ca urmare a adreselor dvs... nr.88732 si 88734/ 19.11.2007 si vazānd corespondenta purtata de dvs. cu servicii din cadrul institutiei, īn special cu SRAP, dorim sa va facem cunoscute urmatoarele:
La adresele īnaintate de dvs. si īnregistrate cu nr.88732 si 88734/2007, vi s-a formulat raspunsul cu nr.82884/2007
. ... urmeaza sapte rinduri de bla-bla care dovedesc ca nu s-a inteles ca sunt "toba" de legi si se incheie cu
...Pe aceasta cale va solicitam ca pentru pastrarea unei atitudini de respect reciproc, adresele dvs. sa se rezume la un continut decent, cu referire expresa la activitatea asociatiei de proprietari din care faceti parte si care sa nu aduca jigniri la adresa institutiei sau a functionarilor publici ."

---end

     Am intrat in panica ca m-am ramolit asa ca am verificat "docomentele". Baut una cafea si lins iarasi "docomentele" si incet incet mi-a revenit pulsul la normal trebuind sa ma impac cu ideia ca totusi inca nu m-am timpit eu. Functionarii publici care pretind sa fie tratati cu respect au dat inca o data de lipsa de respect cu care trateaza un cetatean din cauza ca sustin:" vi s-a formulat raspunsul cu nr.82884", aceasta fiind chiar adresa a carui corectitudine eu o reclamam prin cele doua adrese nr.88732 si 88734.

     Banuiesc ca nu surprind ca dupa ce am "cujetat" s-au pricopsit cu un raspuns pe masura TX_2041 din care extrag :"
---begin
Stimate domnule Primar
Fac acest demers in baza ORD. nr.27 din 30 ianuarie 2002 art.2 si solicit conform art.4 sa dispuneti: " masuri de cercetare si analiza detaliata a tuturor aspectelor sesizate." si regret ca functionarii publici subordonati nu va permit accesul la corespondenta care va este adresata.
Pentru operativitate in atentia serviciului C.I.C solicit sa dirijati aceasta corespondenta spre Director Executiv D.J.A.P.L LIDIA STANCULESCU
Stimata doamna

     Va informez ca exprimat corect trebuia sa scrieti:" La adresele inaintate de dvs. si inregistrate cu nr.88732 /19.11. 2007 si 88734/19.11. 2007, vi s-a formulat raspunsul cu nr. 82884/29.10.2007" dovedind ca teoria lui Einstein privind deplasarea in timp se poate realiza practic.Totodata se dovedeste practic de ce atentie si respect se bucura solicitarea cetateanului chiar dupa "citirea" corespondentei acestuia.

     Nu ati inteles ca de 6 luni nu am avut nici un fel de problema cu A.P. 162 insa sunt deranjat "expres" de felul cum SRAP intelege sa faca controlul financiar contabil si sa aplice legea.

     Problema "respectului reciproc" presupune sa dati dumneavoastra intii dovada de respect ca sa fiti tratat cu respect si din raspunsul nr 96597 numai asta nu rezulta.

     Ca sa nu va mai pierdeti in "timp" prin corespondenta sintetizez ce solicitam si nu am primit inca raspuns:
A.in adresa nr 88732 solicitam: "Solicit ca sa urmariti traseul adresei 74824/03.oct 2007 si sa primesc un "listing" cu traseul ei ca sa pot identifica cosurile,rafturile usile si culoarele care au frinat deplasarea "hirtiei"."
B.in adresa nr 88734 solicitam:"
1.va rog verificati daca "Art. 11. - in cazul in care prin petitie sunt sesizate anumite aspecte din activitatea unei persoane, aceasta nu poate fi solutionata de persoana in cauza sau de catre un subordonat al acesteia." extras din ORD nr.27 din 30 ianuarie 2002 mai este valabil.
2.sa stiu cine se face vinovat ca reclamatie facuta contra lui Ene Alina a fost solutionata chiar de Ene Alina incalcind art.11 din ORD nr.27 din 30 ianuarie 2002 ?
3.ce pregatire de specialitate (pe linie contabila) are functionara Claudia Dragomir ?
4.ce articol de lege i-a permis sa dea ca "zestre" "fetelor" parohiile de control (ce pregatire contabila au acestea)? Precizez ca aceste solictari au fost inregistate pe 19.11.2007 si nici la data curenta nu am primit raspuns.

     Va informez ca urmeaza sa fiu iarasi dat in judecata de A.P. 162 si in acest caz o sa cer citarea ca "specialiste" in problema pe Ene Alina, Claudia Dragomir si pe dumneavoastra.Intrebarile vor fi puse de asa natura incit rezultatul interogatoriului indiferent de rezultatul procesului o sa-l pot folosi ca sa va chem pe fiecare in parte in contencios administrativ.

     Observati ca prezenta adresa are un continut decent si nu aduc jigniri la adresa institutiei sau a functionarilor publici parerea personala o sa o aflati din insemnarea;"Urmasa lui Einstein" pe care o sa o postez pe http://pcdan.weblog.ro/ dupa o saptamina de la depunerea prezentei reclamatii daca nu primesc intre timp "semnale" ca se intra in legalitate.

     In calitate de contribuabil am dreptul sa critic performatele profesionale ale salariatilor mei numiti generic functionari publici cum rezulta din Legea 52 din 21.01.2003 privind transparenta decizionala in administratia publica din care va extrag spre "stiinta":
Art. 1. - (1) Prezenta lege stabileste regulile procedurale minimale aplicabile pentru asigurarea transparentei decizionale......
-(2) Legea are drept scop:
a) sa sporeasca gradul de responsabilitate a administratiei publice fata de cetatean, ca beneficiar al deciziei administrative;
b) sa stimuleze participarea activa a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor administrative
Art. 2. - Principiile care stau la baza prezentei legi sunt urmatoarele:
c) participarea activa a cetatenilor la luarea deciziilor administrative

     Profit de faptul ca sa insist sa primesc raspuns si la reclamatia 81067/22-10-2007 din care extrag:
1. la primaria Brasov exista "compartiment distinct pentru relatii cu publicul" prevazut in L. 233/2002 indeplinind atributiunile prevazute la art.6 al.1 ?
2. la primaria Brasov exista functionari incadrati la "compartiment distinct pentru relatii cu publicul" care sa aiba trecut in fisa postului urmatoarele:
Art. 6. - (1)..... sa se ingrijeasca de rezolvarea petitiilor
(3)..... este obligat sa urmareasca solutionarea
Art. 13. In raspuns se va indica, in mod obligatoriu, temeiul legal al solutiei adoptate

      Rog sa nu primesc raspunsul ca Legea nr. 233/2002 este aplicata deja de la 28 decembrie 1998 cind Consiliul Local Brasov a adoptat Hotararea de Consiliu Local nr. 319, act ce sta la baza constituirii CIC

--end

     Ceva parca totusi a inceput sa se miste am primit la alta solicitare un raspuns din care rezulta ca domnul Sorin Torcea raspunde de aplicarea Legii 544/2001 De fapt este primul care dovedeste prin raspunsul trimis ca a citit si inteles ce ceream asa ca ma intorc la un citat din Matrix:"tot ce are un inceput are si un sfirsit!" poate se intra in normalitate, in fond abia pe 27.04.2008 se implineste un an de cind incerc sa-i pun in functiune.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =137   Vizitatori =39118   lived days =22803

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"