135 inspectorul LUD din I.S.U. Brasov


 

     Am avut o data un ciine Cepi cu care "miroseam" de trei ori pe zi toate tufisurile din jurul blocului.Vecinii profitau de ocazie ca sa ma salute cu traditionalul "Sa traiti domnu' colonel! si a trebuit o campanie intreaga ca sa-i dezobisnuiesc de asta.De fapt ei ma salutau ca sa se mindreasca cu ce "pretin" au.Am explicat ca normal au la dispozitie trei variante de salut:1.buna ziua domnule Popescu! 2.buna ziua domnule Colibasi! 3. daca simt nevoia sa se traga de sireturi cu mine atunci sa foloseasca formula: buna ziua Dane! replica standard la rationamentul meu a fost :" da dar colonel!!!" am explicat ca atiti dobitoci cu gradul de colonel am cunoscut incit ma simt insultat cind cineva ma saluta astfel.In concluzie stam de vorba si ne lamurim daca am "procesor" de fruntas,caporal, sergent sau eventual de colonel.Normal aceasta amintire nu are nici un fel de legatura cu ce scriu mai jos.

     

Serialul I.S.U. Brasov continua spre regretul meu cu inca un episod ca urmare a primiri unui raspuns la TX_ISU1 care se poate vedea postat ca RX_ISU1 si din care rezulta;
1.inspectorii I.S.U verifica respectarea normelor de aparare împotriva incendiilor
2. Situatia concreta existenta la fata locului, în "CAMERA BICICLETE" de la parterul imobilului situat în municipiul Brasov, strada Alunis nr. 3, bloc A 31, sc. B, nu se încadreaza în prevederile art. 110, al. 2, Norme generale de aparare împotriva incendiilor, deoarece acesta specifica foarte clar: "În casele scarilor, pe coridoare sau pe alte cai de evacuare ale cladirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de masini de fotocopiat,dozatoare pentru sucuri/cafea etc. care ar putea împiedica evacuarea persoanelor si bunurilor, precum si accesul personalului de interventie.", iar functionarea AP 162 în respectivul spatiu, nu impiedica evacuarea.
3. Va informam ca aceasta este a 5-a petitie având ca obiect functionarea Asociatiei de Proprietari nr. 162 Brasov, în consecinta, în conformitate cu prevederile art. 10, al. 1 si 2 din O.G.R. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, ulterioarele solicitari pe aceeasi tema vor fi conexate la solicitarea dumneavoastra initiala pe motiv ca vi s-a raspuns la cele sesizate.

      Cred ca nu este surprinzator ca mi-a trecut procesorul in regim TURBO iar ulterior s-a blocat pe motiv de temperatura.Este imposibil sa inteleg cum nu a facut legatura intre paragraful din articol:"...pe alte cai de evacuare ale cladirilor se interzic amenajarea de ..locuri de lucru" cind in fapt exact asta s-a intimplat aceasta cale de evacuare a fost transformata in sediu pentru A.P. 162.Conform articolului pe aceste cai de evacuare nici un dozator de cafea nu ai voie sa instalezi iar in practica A.P. 162 intr-o camera de 2,2m x 3,9m a "depozitat" 2 mese, un fiset,o casa de bani peste opt scaune incit trebuie sa fi foarte treaz cind te deplasezi prin ea (cel putin asta era dotarea cind am trecut eu pe acolo).Din greseala ispectorul LUD a uitat sa copieze o parte din articol care prevede;"Este interzisa efectuarea unor modificari la acestea" asa ca bonus A.P.162 a instalat inca o use metalica si un perete despartitor cu toate ca nu au autorizatie.

     

Inca fierbeam cind m-am trezit la use cu inspectorul LUD care a inceput sa-mi explice la fel de "logic" care este problema.Singurul lucru "remarcabil" a fost ca la faptul ca "citam" din articol a sustinut ca acesta nu trebuie interpretat mecanic.Rezultatul l-am condus la use si ne-am despartit ca in "filme" afirmind ca nu am nimic personal cu dinsul este vorba numai de afaceri.Ramas blocat pe TURBO am avortat TX_ISU2 care solicita:

     Intrucit nu sunt satisfacut de rezolvarea reclamatiei mele si doresc sa continui demersurile in acest sens solicit urmatoarele informatii:
1.datele de identificare ale inspectorului care a facut inspectia pe teren
2.copie dupa somatia trimisa de I.S.U. Brasov catre A.P. 162
3.copie dupa adresa trimisa de A.P.152 catre I.S.U Brasov
4.legal unde pot reclama inspectorul dumneavoastra
Precizez ca sunt considerat de presedintele A.P. 162 Branduse Ieronim ca membru al asociatiei respective si nu este normal sa nu am acces la aceste informatii care au determinat decizia “ciudata” luata de inspectorul dumneavoastra.
Precizez ca in adresa dumneavoastra nr.3 din 01.02.2008 din care redau acest fragment:” Va informam ca aceasta este a 5-a petitie având ca obiect functionarea AP 162 , în consecinta, în conformitate cu prevederile art. 10, al. 1 si 2 din O.G.R. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, ulterioarele solicitari pe aceeasi tema vor fi conexate la solicitarea dumneavoastra initiala pe motiv ca vi s-a raspuns la cele sesizate.” se face o confuzie iarasi ciudata.
Eu am solicitat informatii de interes public in baza Legii 544 asa ca nu pot fi “stopat” in baza O.G.R. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, care se refera la petitii. Imi dau seama ca este foarte greu de sezizat asemenea amanunte tehnice de cei care nu au uzul dreptului.
Se pare ca sunt probleme si de aritmetica eu am facut o reclamatie Nr452 P din 27.12.2007 si doua cereri de informatii (nr.1 din 21.01 si nr 3 din 01.02.2008) asa ca cu toata bunavointa adunate ies numai trei nu cinci asta daca nu te numesti Pristanda. Imi dau seama ca este foarte greu de sezizat asemenea amanunte tehnice de cei care nu au uzul dreptului.

Ma abtin sa comentez pozitia unui inspector care trateaza o lege ca o reteta de ciorba pe care o poti “amenda” cu ce gasesti prin camara sau in functie de gust.
end---extras

     Nu pot sa nu ma gindesc ce copil de "viitor" ar iesi din inspectorul LUD altoit cu functionara publica Ene Alina ar fi un adevarat om de tip nou multilateral dezvoltat in toate "domenilii" la care sloganul "Noi muncim nu gindim" ar deveni un motiv de mindrie patriotica si cetateneasca.

     Acuma "normal" astept raspunsul si pentru cine nu s-a prins LUD este o prescurtare inventate de mine care provine din Lipsa Uz Drept. Uzul dreptului pe deplin este formula "eleganta" care arata ca iti functioneaza "rotitle" la "mansarda" sau mai simplu nu esti timpit.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =135   Vizitatori =37708   lived days =22793

 


     

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"