132 zi HARD


     Dupa o perioada cind ma concentrez sa rezolv o problema SOFT ma "rasfat" alocind o zi pentru probleme HARD care dupa cum am mai spus ma relaxeaza mult. Problema soft care ma acaparase era un raspuns care trebuia dat unui "inalt" functionar public din primaria Brasov. Tot siciind distinsii functionari a fost aruncata la inaintare o distinsa doamna LIDIA STANCULESCU care ocupa functia de Director Executiv D.J.A.P.L pe scurt sau DIRECTIA JURIDICA si de ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA. Normal si dinsa este o prizoniera a subordonatilor si dupa acest raspuns isi v-a da seama in ce viespar a intrat. Am promis o saptamina de asteptare inainte de a publica dialogul insa este tare si se numeste "Urmasa lui Einstein".

     Asa m-am relaxat incit nu am mai astept epuizarea "tirajului" de 1000 vizitatori de la insemnarea anterioara si incerc sa descriu cu ce se ocupa un pensionar anormal cind se relaxeaza. Eram presat de o urgenta ca se infundase WC-ul care nu cedase nici la renumitul Instalator GEL asa ca am multumit ca sunt un absolvent al Scolii Superioare de Ofiteri Nicolae Balcescu asa ca fara sa fie trecut in "mapa profesionala" garanteaza ca nu are un simtamind foarte uman acela de "scirba". Eu am chiar un avantaj din cauza ca pentru "merite deosebite" a se citi gura mare ajunsesm sef de sector la curatenie la un WC asa ca sub indrumarea Mr.Fleseriu Ioan am ajuns la niste performante notabile in acest sens. Acest comandant merita citeva rinduri. Nici acuma nu imi dau seama daca era prost sau juca acest rol. A lui este celebrul anunt :   "Elevilor, o mina criminala a dat cu piciorul intr-un pisoar si de aceea voi face controale inopinate mai precis miercurea si vinerea personal prin ofiterii mei"   . Cum WC-ul era linga biroul lui primeam vizite zilnice iar anul urmator am ajuns sa fac curatenie la el in birou. Atunci am ajuns sa-l cunosc mai bine si de aceea intuiesc ca intentionat juca "rolul", posibil o sa reiau o data acest aspect din cauza ca acest om a avut o influenta deosebita asupra mea in masura in care pot fi eu influentat.

     Rezolvind cu succes problema am trecut in atelier unde ma astepta o restanta firesc dupa ce m-am spalat "chirurgical" pe miini. Datele problemei erau urmatoarele, stiind majoritatea timpului in bucataria IT ca efect secundar aceasta ajunsese sa miroasa ca o scrumiera. Am rezolvat partial problema punind un ventilator de PC la aerisirea camerii de fapt am pus doua ventilatoare din cauza ca unul din cauza turatiei facea prea mult zgomot asa ca doua conectate in serie se invirt silentios insa in acelasi timp fac treaba ca unul pus pe turbo. Toate bune si frumoase am montat si un comutator insa din motive tehnice nu am putut sa-l cobor mai jos de 2,10 m aspect care m-a deranjat. Scobind prin smelturile care formeaza zestrea mea am gasit doua alarme auto in care mai functiona parte de receptie cu releul corespunzator si aveau si telecomanda. Firesc nu mai aveam schema asa ca am facut putin pe trolebuzul pe placa ca sa ma lamuresc. Edificat am alimentat montajul si a iesit fum. Cum sunt hotarit convins ca am ridicat corect schema am alimentat si celalant montaj. Acesta nu a scos fum dar a bubuit. Trebuie sa recunosc ca este prima data cind prajesc patru tranzistori. La autopsie mi-am dat seama ca ridicasem corect schema pe fata placata insa nu am tinut cont ca atunci cind am alimentat montajul acesta era cu placa plantata (piesele) in sus si de aici decesul. A durat destul pina am gasit cutia cu tranzistori ca era pusa bine si am schimbat piesele. A mai urmat putin taiat putin pilit putin ajustat si montat pe aerisire prototipul care se vede  aici . Mi-am facut o cafea si in timp ce ma jucam cu telecomanda ma gindeam la amaritul de Becali care se mindereste ca are o masina mai rara in schimb eu am un ventilator unicat. Un om normal ajuns in aceasta situatie se linisteste insa eu nu sunt normal si chiar in timp ce tacaneam telecomanda ma gindeam ca nu ar fi rau sa porneasca singura cind fumez. Stiu ca exista senzori de fum dar acestia sunt asa de destepti ca nu reactioneaza la fumul de tigare asa ca iarasi sunt fericit ca mi-am gasit o preocupare pentru viitor. Cu satisfactie m-am dus la culcare stiind ca am meritat sa traiesc si ziua asta. Ma gindesc oare ce satisfactie au oamenii normali la virsta mea?

     Off topic
Urmaresc un serial pe PRTV dat la o ora rezonabila pentru mine :"Aproape de adevar" , Brenda Johnson are un rol de sef desteapt si il joaca bine. Nu am avut norocul acesta in cariera ca sa ai de la cine sa inveti. Intr-un context a facut o afirmatie la care nu ma gindisem:   "Profesionalismul si diplomatia sunt doua notiuni incompatibile!"   si o completez am vazut oameni care sa le imbine insa atunci nu au trecut de nivelul mediocru in nici una din ele. Va las cu gindurile dumneavoastra si eu ramin cu Rhythm And Blues Tag Radio

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

Insemnari =132   Vizitatori =35253   lived days =22774
Join Date:Sept 2011         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!

click spre "negustori"