122 Heisenberg


 

 

     Cite o data ajung la televizor ca imi convine.Cind stau la monitor prea mult timp trebuie sa gindesc si este obositor in schimb la televizor trebuie sa faci numai efortul de a asculta/vedea si asta nu inseamna implicit gindire.M-am uitat la un serial politist acceptabil (inseamna la mine ca am rezistat pana la sfirsit) iar ulterior cum vream sa-mi schimb programul pe zi am plecat la culcare

     Bagat in "scutece" imi dau seama ca nu reusesc sa intru in "Shut Down", incerc citeva "utilitare" ca sa depanez problema dar nimic.Cum am un "Task manager" il actionez sa vad ce proces ruleaza in fundal. Am scris mai de mult ca eu am implantat din "mama" un soft care este un fel de corcitura intre un Google si un program de spart parole insa nu am aratat tot. "Individul" are acces si la niste rutine care ii permit sa creeze un procesor virtual cu tot tacimul mai putin imprimanta ca ma pune pe mine sa scriu.Interesant este ca sa pare ca are o prioritate mai mare decit mine care am regim de "Power user" asa ca imi acceseaza cu nerusinare cit RAM vrea muschii lui si daca este nevoie ma blocheaza ca sa fac ce vreau.Cum am mai luat-o in barba de multe ori am cautat log-ul ca sa vad cu ce se ocupa si am remarcat ca era obsedat de un nume "Heisenberg" si atunci mi-am amintit ca in serial se spunea ca el a lasat "mostenire" urmatorul principiu:" Actul observatiei influenteaza obiectul observat!".

     Am renuntat la somn si cu "wiki" am inceput sa ma documentez asa ca am descoperit ca de fapt el a lasat mostenire "Principiul incertitudinii" care precizeaza ca determinarea pozitiei si vitezei unei particule contine erori, produsul acestora fiind o constanta stiuta.In film pentru sonoritatea numelui s-a produs acesta "dezinformare" in schimb exista termenul "efect de observator" si se refera la schimbari pe care actul observatiei le va efectua asupra fenomenului observat.Am facut corectile necesare insa tot nu pricepeam motivul pentru care acest "efect" nu ma lasa sa dorm.Cu efectul acesta m-am intilnit de mult pe vremea cind reparam aparate de radio avind ca "scula" un voltmetru cu rezistenta interna mica.Rezultatul cind masuram cite un tranzistor blocat de multe ori aparatul incepea sa "cinte" din cauza ca instrumentul meu schimba datele problemei.

     Mi-am dat seama ca trebuie sa lamuresc problema ca sa pot dormi asa ca am inceput si eu sa "cujet" la balcon trecind in regim de multiprocesor si banuiesc ca am gasit o legatura interesanta.Presiunea constanta care de multe ori aduce la "terorism intelectual" asupra lui Ene Alina ii creeaza acesteia un disconfort. S-au dus zilele bune cind aplica cu gratie cite un "raspuns cauciucat" acuma ii tremura mina din cauza ca a inceput sa-si dea seama ca aceste raspunsuri "beton" se pot transforma in praf si o fac ridicola. In plus datorita blogului a inceput sa aiba o publicitate gratuita care nu o avantajeaza.La primarie lucrind in majoritate femei probabil sunt mai multe biserici si bisericute decit "efectivul" asa ca probabil are senzatia ca i-a fugit un fir de la ciorapi in permanenta cel putin. Am ajuns pe la sectia finaciara ca sa obtin niste informatii si normal datorita regulilor implantate de mama mea m-am prezentat.Rezultatul imediat functionara s-a uitat la mine si a intrebat Dilema mustii? mai trebuie sa spun ca am primit imediat informatile dorite si la iesire am fost condus pana la use ca sa se asigure ca am plecat?


       In concluzie astept sa vad ce influenta are in practica "efectul de observator" si cum am regionalizat conflictul sunt convins ca toate "minerele de stampila" au o problema,sincer imi pare rau.


      Inchei cu epitaful scris pe mormāntul sau, de Werner Heisenberg īnsusi "El se odihneste undeva, pe aici."

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =122  Vizitatori =27353   lived days =22720

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"