115 Remes


 

 

     Simt presiunea celor 879 "cititori" tacuti care mi-au citit cea mai recenta insemnare asa ca o sa continui.
     

     De regula nu ma grabesc sa imi exprim parerea despre toate "filmele" care se vad pe "sticla" insa referitor la Remes am o pozitie.
     Sunt perfect de acord cu primele doua rinduri din "rechizitorul" facut de Cristian Tudor POPESCU in articolul Adevarul strimb insa nu sunt de acord cu ideile:
1.-Oricât de vinovati ar fi Remes, si Muresan, linsarea lor, fie si mediatica, nu tine loc de Justitie.

     Conform D.E.X LINSAJ = Procedeu de a executa pe cineva fara judecata (fiind omorât de o multime incitata), initiat în S.U.A. de judecatorul Lynch. In acest caz "multimea incitata" a stat cuminte si s-a uitat cu scirba la doi demnitari si atit.In fata justitiei cei doi au mai departe prezumtia de nevinovatie intacta si este perfect pozibil sa se aleaga cu celebrul N.U.P. Prea usor se trece peste un "amanunt" se uita ca se spune ca noi am ajuns pe pamint ca urmare a unui pacat biblic descris in geneza3 acela care a facut sa:".. vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu cunoscând binele si raul".In concluzie nu exista niste "initiati" care au dreptul sa stabileasca vinovatia cuiva ,oricine cunoscind datele problemei poate sa ajunga la o concluzie. "Initiatii" au dreptul sa aplice si "tariful" im schimb ceilanti trebuie sa se rezume la scuipatul intre ochi daca este cazul.Faptul real este ca in acest caz "boborul" cunoscind faptele creaza o mare presiune asupra magistratilor in situatia cind acestia ar dorii sa-i scoata bazma curata pe "prezumtivi nevinovati".Nu cred ca o sa se descopere pe cel care a deschis "vana" pentru dejectii, tehnic nu ramin urme pe o caseta care este copiata si am mari rezeve asupa apartenentei acestuia.Intre politicieni razboiul se rezuma la aratat pisica nu la folosit pisica din cauza ca toti au ciorapii "murdari" si nu le convine sa pateasca si ei asa ceva.Este posibil ca "cineva" din sistem sa se fi saturat de repetatele musamalizari si sa fi facut asta.
     Trecind peste astea imi este greu sa-l inteleg pe Remes ca este asa de "gurmand" tinind cont ca dupa proprile declaratii are: "o ferma de crestere si îngrasare a porcilor cu o capacitate de 2.000 de porci în comuna natala din judetul Maramures".Probabil provine din neamul lui Mafoame si atavic este nesatul si-mi aduce aminte de catelul meu Cepi care stia ca bucata de parizer din frigider este a lui,stia ca nu mai exista alt ciine in apartament insa cind primea o portie o inghitea pe nemestecate ca urmare a generatilor de "fomisti" din care provenea.Sincer nu am avut curajul sa-i dau de mincare pana sa nu mai vrea ca intuiesc ca minca pana crapa.Normal un psiholog poate gasi o explicatie mai eleganta, Remes este bolnav de o forma particulara de "bulimie" la care se adauga o forma accentuata de "cleptomanie" ca numai cei saraci fura ceilanti sunt "bolnavi".
     Am remarcat si prestatia lui Muresan pe functia de baza aceea de "sagetuta" cu cita mindrie patriotica cara cu spor si entuziasm laditele cu ploconul la casa "imparatului".Probabil daca se cauta in arhiva de "organili abilitate" se gasesc si imagini in care Remes isi juca rolul titular pe vremea cind celalant era ministru.
     Am ramas surprins placut de faptul ca la TVR s-a difuzat filmul care este o adevarata palma pentru toti "revolutionarii de profesie" care au denumirea generica de "politicieni".
     Un lucru nu a fost sezizat ca Remes la data faptei era omul care trebuia sa se preocupe sa nu primim cartonas rosu pe linie de agricultura in schimb pe agenda lui de lucru era trecut prioritar obtinerea "cartabosului". Nu il condam prea tare ca sa Bill Clinton avea ca prioritate sa se joace cu "trabucul" in timp ce are asteptat la o conferinta deosebit de importanta.
     Un lucru sezizat numai de Mindruta este faptul ca "gainaria" se aplica unei licitatii electronice publice si asta arunca un semn de intrebare asupra corectitudinii acestor licitatii in general.In perioada kaki a vietii mele am reusit in premiera pe armata sa-mi trec contabilitatea pe "calculator" nu ca urmare a unui ordin ci de lene.Ma saturasem sa tot ling filele registrelor cind cautam cite un cont.A fost prima mea aplicatie in Dbase2 facuta cu sprijinul si sub indrumarea studentului Marius Baranescu care imi era profesor pe aceasta linie.Revizorii contabili au fost incintati de aceasta realizare si dupa ce se lamureau ma dadeau afara din birou ca sa nu fac "minarii" si scoteau ei listele de inventariere. Normal inventarierea pe "teren" nu gasea neregului nu din cauza constintei ci din cauza unei "greseli" de programare care dusese la aparitia unei "blackliste" unde erau enumerate conturile sensibile.Acest bug face ca anumite conturi selectate sa nu mai ajunga in listele de inventariere din "greseala", normal eu nu mi-am dat seama de aceasta situatie si nici altii din cauza ca stiam ca un "soft" de capul lui nu greseste.
     Replica lui Tariceanu:"iar lumea stie ca DNA lucreaza la comanda politica" este foarte corecta insa nu micsoareaza cu nimic vina gainarilor.

2.-practic e un act de propaganda si manipulare în slujba unei singure idei: Remes, este vinovat

     Imi pare rau ptr CTP insa aceasta caseta este un "flagrant moral" iar meritul total este al "autorilor" . Manipulare si propaganda era daca cei doi efectiv discutau despre documente prin care se dovedeste ca sediul episcopiei in Baia Mare apartine Bisericii Ortodoxe si prin "montaj" iesea caseta care a aparut pe post .Mai mult cei doi actori nu au contestat veridicitatea casetei
     Simpatica si reactia avuta de "matusa" Norica Nicolai care sustine :"ca exista doua decizii ale CEDO conform carora astfel de situatii sunt considerate provocari si exonereaza de raspunderea penala persoanele implicate. Bravos natiune! deci daca ma ispiteste cineva cu mita si eu "suflet slab" bag banii in buzunar ma prevalez de faptul ca am fost "provocat " si scap si aceasta "monstra" de gindire juridica este produsa de un jurist.
     Problema principala dupa mine este ce au facut "ministrii" nu cum a ajuns caseta la TV. Este perfect posibil ca ajungerea ei sa fie ilegala insa sunt convins ca aceasta opreliste exista ca "probele" sa nu ajunga la dispozitia parti "adverse" inainte de proces ca aceasta sa poata sa-si faca din timp mijloace de aparare, ori in acest caz "partea adversa" nu are nici un fel de sansa sa "albeasca" proba decit sa se roage ca procurorii sa uite de ea si in acest caz din cauza opiniei publice nici ei nu mai pot sa faca asta.
     Nu are rost sa mai scriu ceva si inchei cu o amintire din copilarie care se potriveste.Cind era mic eu am "produs" un limbric si stiu ca mi-am chemat si un prieten sa vada minunea.Cu multa curizitate ambii ne-am uitat trecind peste scirba inerenta la "animal" ca nu iti este dat sa vezi in fiecare zi "ceva" care traieste in cacat.Dupa ce ne-am "edificat" "indubitabil" am rezolvat problema tragind apa.
P.S. apropo de "indubitabil" vizionati clipul unei parodii cu atit mai remarcabila cu cit este facuta de moldoveni despre moldoveni"Budai beer
".

Supliment la articol 5:51 AM 10/17/2007
     Apreciez schimbarea de pozitie a domnului CTP prin articolul Stirile TVR nu au gresit difuzând filmul Remes-Muresan din care redau:". ., presedintele Consiliului de Onoare al CRP, a declarat, în finalul reuniunii, ca interesul public justifica difuzarea imaginilor cu Remes si Muresan de catre TVR. Popescu a spus ca difuzarea filmului nu a încalcat Codul Deontologic al CRP în litera lui, dar ca s-au comis o serie de erori „Forta imaginilor nu necesita montajul, editarea acestora. Filmul ar fi fost suficient de puternic si asa“, a spus Popescu, punctând ca nu califica drept act de manipulare filmul respectiv, ceea ce este prezentat în el nefiind un fals. În încheiere, Cristian Tudor Popescu a precizat ca nimeni nu se îndoieste ca imaginile sunt realizate de „o institutie abilitata a statului“.Nu sunt multi care au curajul sa-si schimbe pozitia recunoscind indirect ca au gresit.Felicitari

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

P.S.3 cititi cu atentie Geneza 3 ca eu la sfirsit am exclamat:" Ce tata este acesta?", ma mir ca nu s-a mai prins nimeni, o data o sa explic ce am inteles.

       Insemnari =115  Vizitatori =22567   lived days =22680

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"