102 Valea


 

     

      Am primit raspunsul de la primarie care cu ajutorul a opt rinduri "punctuale" ma trimete la plimbare. Normal mi-a actionat protectia la scurcircuit si am ajuns la refacere in camera de gindire. Tot incercind sa inteleg ce se intimpla am apelat normal si la experiente anteriare ale mele sau a altora care au lasat in urma lor asa ceva. In privinta asta eu sunt avantajat ca in copilarie am avut timp si chef ca sa citesc asa ca sunt o "bibloteca" ambulanta de "fragmente" de experiente scrise de altii. Nu mai tin minte cum ii cheama pe cei care au scris cartile respective,nu mai stiu nici titlul cartilor dar anumite informatii au ramas. La vremea respectiva au fost inutile insa acuma culmea ma ajuta sa inteleg cite ceva.

      Parca era o nuvela care se referea initial la o expeditie in Himalaia. In cursul ei unul din membrii are un accident, mai precis se rupe coarda si acesta aluneca intr-o prapastie. Intimplarea face ca prapastia sa fie mai "lina" asa ca respectivul aluneca si aluneca pana ajunge foarte jos insa inca in parametrii. Cind isi revine realizeaza ca nu mai are nici o sansa sa o ia in "sus" asa ca porneste ca soldatul sovietic la vale mai ales ca vazuse foarte jos sub el o "oaza" cu verdeata. Mai mult mort decit viu ajunge acolo si culmea valea era locuita asa ca intra in "reparatii". Afla ca valea este complet izolata si eventual la citva ani reuseste cineva sa ajunga la ei. Normal exista si o tarancuta draguta asa ca se obisnuieste cu ideia sa astepte.

     Poanta este insa alta din cauze genetice toti locuitorii erau orbi din nastere. Vrea sa fructifice acest avantaj insa nu reuseste sa dovedeasca nimic inertia si rutina locuitorilor il blocheaza. Cum idila cu "tarancuta"devenise serioasa s-a adunat sfatul batrinlor ca sa stabileasca daca se pot casatorii. Singura obiectie serioasa era ca are tot felul de idei "ciudate" si "vraciul" presupunea ca se datoreaza celor doua "umflaturi" pe care le avea pe fata care se tot "miscau" asa ca propunea ca sa fie extirpate ca "sa intre in rindul lumii".

      Cu regret nu mai tin minte daca a fost orbit sau nu si de fapt ideia este o reluare a temei din basmele fratilor Grim descrisa in "Hainele imparatului" pentru cine nu-si mai reaminteste "imparatul" ajunsese sa umble in pielea goala si adultii "oameni de bine" admirau inbracamintea acestuia pana un copil a spus:"imparatul este gol!". Normal exista si varianta comunista "este mai bine sa gresesti cu partidul decit sa ai dreptate inpotriva lui!"

     Cam aceasta este situatia mea si nu intimplator am ajuns la aceasta "amintire" motivul este ca eu locuiesc in Valea Cetatii sau cum era cunoscuta inainte ca Valea Racadau. Pana acuma cit era pe rol procesul cu A.P.162 si ma intilneam cu un vecin care stia povestea cum ma vedea baga capul intre umerii si cupla direct viteaza IV disparind, acuma insa cind ma vede se opreste si-mi zimbeste cu gura pana la urechi satisfacut ca am fost adus in rindul platitorilor de buna credinta ca o confirmare a dorintei ancestrale "sa moara capra vecinului". Normal nu ma opresc am trimis deja cererea nr4 la primarie in care mi-am "rafinat" solicitarea. Ghinionul functionarei este ca spre deosebire de justitie chiar daca "vrea" muschii ei nu poate da o decizie "definitiva si irevocabila.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =102   Vizitatori =16.561  lived days =22585

      Datorita dumneavoastra din cele 29581 bloguri existente la   Weblog.ro   ma "invirt" fara efort in jurul pozitiei 430 in TOP .

 


pot fi contactat prin E-mail    Home Popescu-Colibasi   si Webcam Live   vrea Java


click spre "negustori"