093 Prostia o stare de spirit


 

Aveam de gind sa ma refer la alta problema insa am fost deturnat de articolul:   Cersetoria, o "stare de spirit"?!  in care se evidentiaza situatia real ingrata a celor care sunt in aceasta situatie si nu am putut rezista.

Autoarea articolului domnisoaraVeronica Marinescu enumera pe cei vinovati in opinia dinsei de aceasta situatie uitind de UE, NATO sau S.U.A ca daca "sapi" si acestia au o vina.

In lunga lista a celor invinuiti au fost uitati parintii care nu stiu ca anumite miscari ritmice nu produc porumbei.Cu acestia trebuia inceput si nu pot da dovada de intelegere pentru un om care este asa de prost incit sa nu anticipeze ca o placere de citeva minute presupune o responsabilitate de cel putin 18 ani.Se pare ca nici domnisoara Marinescu nu a sezizat ca acesti copii nu sunt o generatie spontana aparuta datorita maririi numarului de intersectii semaforizate.

Nu este singura, frecvent apar in interviuri oameni care spun cu nonsalanta ca singura sursa de venit este alocatia pentru copii insa nu am auzit ca un asemenea om sa suporte consecinte pentru prost tratament aplicat copilului cu toate ca exista o lege in acest sens.Tot la televizor am vazut "mediatizat" un caz in care primaria nu a fost in stare sa asigure banii pentru lapte si o "mamica" era scandalizata de "impertinenta" unei functionare care a spus:" Eu v-am pus sa faceti copii?"iar colega domnisoarei Marinescu in materie de "vector de opinie" era indignata in loc sa o intrebe daca chiar functionara este vinovata de "facerea" copilului.

Toti cei enumerati in "lista rusinii" sunt vinovati ca nu fac nimic ca sa curme exploatarea copiilor de catre parinti ca nu cred ca mai trebuie lamurit cineva indiferent de pregatire sau nationalitate ca un copil trebuie sa manince de trei ori pe zi timp de 18 ani si asta in primul rind este obligatia parintilor. Deci daca o luam cu stilpul imfamiei primul loc este ocupat de parintii respectivi si un loc ar trebui rezervat si "fatucilor" care nu reusesc sa analizeze problema in ansamblu ca altfel o sa ajunga sa se declare anumite regiuni "zona de monta" iar celelante regiuni sa fie obligate sa devina sponsori.

In incheiere vreau sa arat ca am doua fete care au retineri in a face acest gest din cauza ca isi dau seama ca momentan nu pot sa suporte material consecintele inerente.Sunt convins ca si domisoara Marinescu in particular face la fel si ma intreb atunci de ce scrie asa sau titlul dat de mine este corect?

P.S. de recitit de cei care nu au priceput :  Mirica 

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

       Insemnari =93   Vizitatori =12608   lived days =22503

 


Home Popescu-Colibasi


click spre "negustori"