077 "Gigi" si bordura

      Recent "Gigi" a intrat din nou in conflict cu autoritatile.Ca pe mosia lui proprie s-a apucat sa inlocuiasca trotuarul din fata "casutei" cu altul care sfida "bunacuvinta" gropilor  traditionale. Noroc cu un primar "om al legii" care scandalizat de acest "viol" al domeniului public a amendat contavientul si a repus in drepturi gropile traditionale. "Razboinicul-legal" a fost filmat din toate pozitile de "ciinele de paza a democratiei" care  si-a aratat menirea de "ciine" profesionist adica de a latra,"ginditul " nefind prevazut in fisa postului.

       Sunt de acord ca "Gigi" a facut o ilegalitate insa daca te gindesti problema este mai nuantata.Ca sa fiu mai explicit dau doua exemple BBC citire.Acolo opozitia a descoperit o lege care cam trebuia abrogata din  1900 toamna.Legea respectiva prevedea obligtivitatea ca de mina stinga a soferului sa fie legata o ata care sa fie legata de mina dreapta a pasagerului (volanul fiind pe dreapta).Normal logic si firesc opozitia a cerut abrogarea acestei legi absurde pe motiv ca intre timp aparusera portiere la masina dar normal logic si firesc cei de la guvernare au  facut pe dracul in patru ca sa se opuna pe motiv de "capital politic".
    In concluzie legea nu a fost abrogata si  in consecinta politistul care isi uita fluierul in gura si respira mai tare oprind astfel un sofer ca sa nu  trebuiasca sa dea explicatii il cauta de "ata" pe sofer si-l amendeaza fara probleme.Nu a fost nici o situatie de acest gen din cauza ca politistul englez gindeste.
    Alta situatie o patrula de trafic sezizeaza o motocicleta care mergea cu o viteza tripla fata de cea legala.Girofar,sirena si este oprit infractorul, politistii se asteptau sa fie un "pustan" insa spre  surprinderea lor "infractorul" era un "bosorog" chel . Politistul aplicind legea incepe sa intocmeasca amenda insa dupa  ce ii trece numele se opreste si-l intreaba daca nu cumva "infractorul" a fost campin mondial la motociclism in anii X si Y. Cind afla ca asa este isi cere scuze ca l-a oprit insa ii cere un autograf .Motivul ca a procedat asa este simplu politistul englez gindeste.

     Corolar la ce am scris mai sus aceste exemple le-am dat dupa 89' unui proaspat  militian convertit in politist.Veneam de la serviciu pe la trei dimineata si ma oprisem la un stop.Mi-am amintit ca nu  am tigari asa ca am miscat masina ca sa intru pe alta banda pentru a merge la gara.Operatiunea am facut-o la 5 metrii de stop.Se face verde si intru in intersectie cind sunt oprit de militianul-politist asa ca opresc cu masina de-a latul in intersectie.Ma atentioneaza asupra greselii in trafic si eu ii dau cele doua exemple insistind si asupra faptului ca stateam cu masina pusa de-a latul in intersectie si nu deranjam pe nimeni soferii fiind la "somn".Militianul-politist cugeta si cugeta iar pentru stimularea gindirii sa leagana ritmic tinindu-si echilibrul prin "ancorarea" in cureaua porthartului iar la sfirsit cu politetea made scoala de subofiteri Cimpina (probabil fiind orfan din nastere) imi trinteste permisul pe bord si spune cuvintul magic "dispari".Motivul reactiei ciudate al militianului-politist a fost faptul ca gindea.
    Revenind la problema "Gigi" incalcind legea a rezolvat o sarcina a primariei reparind trotuarul realizind chiar o economie pentru bugetul local.In schimb primarul (nu mai retin care) respectind cu strictete legea si aplicind regula  celor cinci F-uri (Fa Forme Fura Fara Frica) prin schimbarea bordurilor de granit cu altele de beton a provocat o paguba "averii publice". Cine este mai de condamnat dupa codul bunului simt ?

    Exemplul lui "Gigi" trebuia normal stopat ca ce te faci daca acesta in loc de taxe locale trimite decontul operatiunii si mai cere si rest iar primarul se  trezeste ca la salariu in loc de bani primeste decontul. Presupunind ca exemplul devine molipsitor ce te faci cind citva soferi exasperati de o groapa pun mina de la mina si cumpara o roaba de asfalt astupind groapa.Atunci responsabilul de la primarie descopera ca a disparut grapa din inventar ii amendeaza pe contravenienti si reface groapa ?

    Poate atunci "ciinele de paza" al democratiei o sa inceapa sa si gindeasca si creaza greutati functionarilor cinstiti si cu frica legii.

P.S. ca sa nu fiu acuzat ca plagiez anexez urmatorul citat cu "sursa" ca se potriveste in cazul meu provenind de la : nikname=gigibulan
"va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..." Daca numai atita se intelege din ce scriu "cititorul" pierde timpul pe acest blog.

P.S. 1 Ca sa scap de reactile cititorilor cu nivel de gindire DEX: "...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin si mi le asum,..."

P.S.2 de fapt eu sunt foarte atent la sintaxa cind sunt in linia de comada dind comenzi dos sau linux ca "boul" de calculator nu este in stare sa priceapa ca atunci cind am tastat "virgula" de fapt ma gindeam la "punct" insa am pretentia la oamenii care si inteleg ce citesc sa faca aceste corectii mental si de aici apare neglijenta mea.

I=77 V=8359 lived  days22360
Home
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"