063 Scrisoarea a III-a

     Datorita lui Branduse Ieronim om de "bine" cu "inalt spirit civic" am luat-o si eu pe urma inaintasilor in materie de epistole. Scrisoarea a ajuns la A.P.162 prin cititorul de contoare Petrica in aprilie 2005. Peste o luna prin acelasi mesager am primit-o inapoi fiind invitat ca sa "negociem". Am refuzat sa ma duc la sediu din cauza ca acolo miroase a neuron ars si nu accept sa negociez cit accept sa fiu furat. Asa bine a inteles ce am scris ca nu a retinut nici macar numele meu corect asa ca in august 2005 au chemat prin dosarul 9622 pe POPESCU COLIBAS in judecata. A.P.162 a cistigat procesul dar mai cauta inca "debitorul" . Scrisoarea este anexata la intimpinarea facuta de mine la urmatorul proces deschis de data asta impotriva mea.

In atentia Asoclatiei de Propletari 162

     Subsemnatul Popescu Colibasi Dan domiciliat in str.Jepilor nr.34 declar in scris ca pentru a va sprijini demersurile dumneavoastra de a ma da in judecata recunosc ca refuz sa platesc sumele pretinse de dumeavoastra incepind cu decembrie 2002. Recunosc ca am primit doua somatii in acest sens prima datata 14.04.2004 sub numarul 10 ajunsa Ia mine in data de 08.05.2004 iar a doua datata 07.10..2004 ajunsa Ia mine in data de 18.10.2004. Se solicita ca in termen de 10 zile sa achit debitul lucru mai dificil de facut din cauza ca ambele ajunsesera la mine ulterior acestui termen.

     Sunt numit "creditor" datorita faptului ca pregatirea de "muncitor" a celui care a redactat somatile nu ii permine sa stie ca acest termen presupune sa existe anterior un contract intre doua parti, una prestator de servicii si cealanta beneficiar de servicii din care sa rezulte clauze clare si precise privind drepturile si obligatiile fiecarei parti semnatare a contractului. Legal numai in acest caz nerespectarea unei indatoriri de o parte semnatara a contractului permite celeilante parti sa o someze si eventual prin justitie sa o forteze sa respecte clauzele contractului. Tot din lipsa de pregatire nu se stie ca propietatea particulara este un drept constitutional si acesta poate fi afectata numai dupa ce se stabileste in urma unei sentinte judecatoresti si numai in acest caz daca nu se pot recupera sumele altfel se poate declansa "procedura de urmarire a apartamentului".

     Toata problema se datoreaza faptului ca "PRESEDINTELE" Brandusa nu "vede" bine. Dinsul nu face nici o deosebire intre puterea de decizie a presedintelui liescu,Nastatse sau Basescu si cea de presedinte a A.P.162

     Numai daca si in 2004 ai ramas cu mentalitatea de secretar de partid P.C.R. poti sa sfidezi astfel legile in vigoare si sa abuzezi de functia pe care ti-ai insusit-o la apelul de seara. Reamintesc ca alegerea presedintelui conform statutului cadru al asociatiei de propietari se face de adunarea generala a propietarilor. Nu din vina mea aceasta nu a avut loc nici macar la constituirea asociatiei cind un grup de oameni de "bine" au facut transformarea din asociatia de locatari. Singurul motiv plauzibil pentru acest fapt este ca nu s-a dorit sa se schimbe conducerea cu acest prilej care ar fi dus la verificarea corecta a gestiunii. Superficialitatea a fost asa de mare incit la actul de constituire in loc de cereri de adeziuni individuate a aparut in locul lor un "Tabel cu locatarii de pe str.Jepilor nr.34 bl.A33 sc.A" iscalit de propietarii respectivi. Practic acest "tabel" certifica numai ca acesti oameni locuiesc la aceasta adresa insa in nici un caz nu arata ca accepta sa faca parte din A.P. un partid sau anumit cult religios

     Daca se citeste acelasi statut se observa ca dreptul de decizie este dat numai adunarii generale iar presedintele are intreaga liberate sa aplice intocmai si la timp aceste decizii situate contrazisa de practica din cauza ca nu s-a tinut nici o adunare generala iar hotaririle se iau "pe genunchi" de sefii de scara. Acestia legal nu au putere de decizie decit in cazul cind sint imputerniciti in scris de ceilanti propietari de pe scara si atunci precizind foarte clar limitele acestul drept.

     Am mai avut o perioada de 12 luni in care nu am platit intretinerea pe timpul contabilii Fusulan cind aceasta a "decis" sa nu tine cont ca am contoare de apa instalate legal. In aceasta perioada alt propietar a dat asociatia in judecata pentru acelasi motiv. Contrar statutului asociatiei care prevede ca intrarea intr-un proces se face numai cu acordul adunarii generale presedintele a intrat in acest proces si l-a pierdut cu "succes" normal despagubirile si plata avocatului a fost suportata de toti propietarii.

      Confirmind un vechi proverb taranesc care spune ca "facerea de bine este .. de mama" contabila Fusulan a musamalizat faptul ca presedintele a falsificat o factura in interes personal insa a fost data "in git" de "beneficiarul" ajutorului cind acesta a prins-o facind acelasi Iucru. Normal treaba s-a rezolvat pe cale amiabila fara sa fim informati printr-un "divort" civilizat in interesul ambelor parti.

      A urmat epoca Brandusa in care ne aflam si acuma in care sub inteleapta lui conducere ne indreptam spre "culmilii" capitalismului ca o revanse din partea lui ca nu a reusit sa ne duca spre "culmilli" comunismului cita vreme a fost secretar de partid P.C.R. Referitor la caracterul unui asemenea om eu am rezerve cind prin statut PCR juri sa urasti din adincul fiintei capitalismul si biserica iar ulterior devii un adept al capitalismului si credincios desavirsit, banuiesc ca intr-una din ipoteze respectivul a mincat rahat insa probabil face asta in ambele cazuri.lar daca in decembrie 89 s-a intimplat ce s-a intimplat lucru care acuma, pe buna dreptate este considerat o greseala de foarte multi contributia unor asemenea oameni a fost hotaritoare.

     Legal acuma eu ma aflu cu A.P.162 in aceleasi relatii de afaceri cu care sunt cu "copilul" de la semafor care imi spala parbrizul si care il platesc daca vreau insa nu ma astept ca respectivul sa ma dea in judecata daca eu nu mai vreau sa-I platesc pe motiv ca-i stric planul de afaceri. Consider normal sa achit ce datorez in mod real insa nu ce este de parere ca datorez Brandusa. (Nu pot sa-l numesc "domn" pe respectivul ca asta, presupune sa aiba niste calitati morale)
Pentru a stabili cit trebuie sa platesc doresc:

     l.privind cumpararea si montarea interfonului urmatoarele:
-sa vad acordul scris care I-a permis lui Capolna sa decida singur, in aceasta problema
-sa am acces la cele trei oferte facute de firme care au dus la stabilirea cistigatorului licitatiei
-sa vad acordul scris a celor 28 de propietari prin care au fost de acord sa contribuie la realizarea unui fond necesar achizitii interfonului .
-sa vad imputernicirea celor 28 prin care Capolna avea dreptul sa scoata bani din acest fond
-sa aflu motiul pentru care instalatia a fost realizata cu circuite care costa de trei ori mai mult decit cele care se folosesc in mod normal la acest tip de instalatii.
-sa aflu motivul pentru care actele au fost intocmite pe numele Capolna in loc sa fie facute pe asociatie situatie care nu ne mai permite sa recuperam T.V.A. respectiv 19 % din valoarea devizului.
-motivul pentru care nu s-a folosit total sau partial de traseul existent de cablu RDS din bloc care ar fi redus foarte mult manopera.(Numai la mine la etaj au fost necesare 104 gauri de dat in perete.) Discutasem in acest sens la RDS si exista un proiect standard elaborat de Electra care prevedea acest lucru.
-motivul pentru care nu s-a urmarit ca racordurile la apartamente sa nu se faca cu cutii de jonctiune tip ingropat.(inestetic si scumpe)montate in schimb "aparent" pe perete. In urma vizitei mele la firma unde am ridicat problema am vazut ca si-au insusit observatia si la noile instalatii au aplicat solutia data de mine.
-motivul pentru care nu se apelat la experienta mea de "numai" 30 de ani exact in acest domeniu. .
-motivul pentru care nu au fost contractate aceste materiale direct de la fabricant in mod sigur se reducea adausul comercial cel putin cu 19%
-motivul pentru care receptia a fost facuta de un strungar schimbul unu, un frezor schimbul doi si un sculer matriter schimbul trei cind puteam sa ma implic fiind din punct de vedere profesional cel mai calificat din tot cartierul in acest tip de instalatii pe care le-am instalat, exploatat reparat si chiar proiectat.
-cit a costat de fapt pe apartament ca sau strins bani intro' veselie mai mult decit la alte proiecte similare
-motivul pentru care s-a apelat la piese si un electrician pentru repararea instalatiei de iluminat cind primisem bani cu care cumparasem deja materialele respective si-mi luasem angajamentul ca repar instalatia gratuit. Ce facem acuma cu materialele cumparate si de ce sa achitam manopera ceruta de "meserias". Cit este acesta de meserias am dubii din cauza ca din cind in cind instalatia este alimentata simuitan de la doua faze. .
-motivul pentru care Capolna a facut aceste greseli elementare din cauza ca-i atrasesem in scris atentia de ele cind a procedat tot dictatorial la repararea acoperisului. Probabil a uitat neavind o memorie antrenata din cauza activitatii profesionale care se bazeaza pe munca repetitiva care nu solicita intelectul sau a aplicat refrenul "alta data o facem si mai lata". Faptul real si de netagduit ca Capolna a participat sub conducerea competenta si inteleapta a sindicatului la falimentarea cu succes a unei intreprinderi nu inseamna implicit ca noi devenim un laborator in care sa-si incerce calitatile in devenire de manager
-acuma ca am devenit curios vreau sa vad toate actele care le are ca justificare a repararii acoperisului ca din "viteza" a uitat sa le arate cuiva.

     2.pe ce baza trebuie sa platesc consumul la lift in locul celor de la parter si etajul unu. Consider normal sa plateasca liftul cei care il folosesc insa asta presupune contorizarea separata a acestui consum nu dupa parerea neavizata a lui Brindusa care stabileste aceast consum. De multa vreme in domeniul electrotehnic sa folosesc unitati de masura standardizate Kw/h si nu am aflat ca exista Brindusa/forta. Din viteza cei de la parter si etajul unu sunt scutiti sa plateasca si intretinerea la lift care daca sa uitat este "propietate comuna" la care cheltuielile se suporta de toti cota parte de apartament. Brindusa a fost sezizat de mine de acest aspect mi-a dat dreptate insa nu a facut nimic ca sa remedieze aceast abuz. Mai mult propietarii care au iscalit acel tabel erau de acord numai sa nu plateasca curentul celor de la parter si etajul unu nu sa fie scutiti si de piata intretinerii la Iift. Faptul ca intimplator Capolna locuieste la parter are vreo importanta?
-Capolna a uitat ca a ajuns sef de scara din cauza ca eu ma saturasem de timpenile facute de Aanei insa acuma trebuie sa recunosc ca respectivul a fost un blind copilas fata de Capolna.

      3.doresc sa vad fisa postului la toti salariatii asociatie, ce salariu primesc si cine a stabilit asta. Sunt curios daca la casiera apare dreptul de fi nesimtita ca un propietar daca nu ii plac ochii acestuia. Daca s-a uitat actualul conflict intre mine si asociatie s-a declansai in ianuaria 2003 cind am vrut sa platesc intretinerea si casiera dupa ce m-a vazut s-a intors cu spatele si a inceput sa discute cu "cititorul" de contoare. Cind am batut in geam ca sa-i atrag atentia a fost foarte scandalizata. Reamintesc ca acest incident s-a petrecut sub nasul lui Brandusa care era chiar intre noi. Ulterior l-am contactat pe acesta de trei ori ca s-o puna pe casiera sa-mi dea un telefon cind accepta sa-mi primeasca banii. Dupa 6 luni Brinduse a prins curaj si a reusit sa faca asta insa intre timp aparusem ca "cotizez" fara acordul meu la curent in locul celor de la parter si nu am vrut sa platesc pana nu se remediaza situatia

     4.doresc sa vad cind si unde a stabilit adunarea generala valoarea majorarilor de intirziere si daca acestea sau aplicat constant si nu preferential in functie de "bioritmul" emanatiei care ne conduce.

      5. doresc sa stiu dupa ce regulamente isi desfasoara activitatea contabila ca dupa regulamentele contabile in nici un caz. Dupa ce ma lamuresc cu aceste probleme o sa rezolv litigiul in termen de 24 ore. Normal consider firesc ca in prealabil A.P.162 sa afiseze un anunt la toate scarile prin care isi cere scuze pentru daunele morale create prin calcularea gresita a sumelor trecute in contul meu,precizind cit credeau ca datorez si care este suma reala. Personal sunt presat de timp, conform statisticii nationale mai am 11 ani de trait si nu-mi mai permit sa pierd timpul cu tot felul de indivizi care au inteles din democratie numai "sa faci ce vrea muschii tai". Conform proverbului:"nu este prost de ajuns daca nu este si fudul" probabil ca aceasta problema o sa fie rezolvata in justitie de catre oameni care cunosc legea si a aplica insa sa se tina cont ca in acest caz daca cistig procesul o sa cer despagubiri morale de la cel care ma da real in judecata nu de la A.P. care legal nu este implicata. Suma astfel obtinuta o sa o virez integral in contul unui azil de batrini si o sa am grije ca "donatorul" real sa primeasca o felicitare de la beneficiari.

Situatia cu eventualul proces este aberanta:

      1.daca se tine cont ca nu exista o intelegere legala intre mine si A.P.162 totusi sunt dat in judecata pe motiv ca se "crede" ca trebuie sa platesc automat cit se stabileste de salariatii A.P.162 cu care eu nu am relatii contractuale

     2.daca se considera ca sunt propietar si fac parte din A.P.162 sunt dat in judecata de un salariat al meu, eu propietar din cauza ca nu vreau sa plateasc sumele stabilite arbitrar de salariatul meu fara ca acesta sa aiba anterior acceptul meu in calitate de propietar

      3.cine ma da in judecata de fapt din cauza ca legal ar trebui sa existe anterior o decizie a adunarii generale in acest sens iar acuma exista numai "dorinta" unui salariat care prin asta isi depaseste atributiunile

     4.legal cererea de a fi dat in judecata trebuie iscalita de presedintele A.P. insa aceasta presupune ca presedintele sa fie ales de adunarea generala. Daca cel care iscaleste nu indeplineste aceasta conditie implicit face un fals,uzeaza de un fals si-s insuseste calitati oficiale care nu le are savirsind o infractiune.

     5.rezulta ca eu propietar angajez un avocat care sa ma dea in judecata pe mine pe care trebuie sa-I platesc indiferent daca cistiga sau pierde procesul datorita dublei calitati pe care o am.

     In concluzie este comic daca nu ar fi tragic ca in 2004 eu ma lupt sa-i scot din capul unui proletar ca portofelul meu nu este averea "intregului popor" si ca inainte de a solicita sume de la mine trebuie sa probeze necesitatea,oportunitatea si realitatea acestei solicitari

L.S.

      P.S. pe baza experientei pe care o am dupa ce o sa citita scrisoarea, o sa-mi dau seama cit s-a priceput primind a trei-a somatie tipizata la care o sa difere numai sumele pretinse. Vedeti ca in ritmul in care ne intelegem o sa treaca trei ani de la refuzul meu de plata si atunci nici macar in justitie nu mai puteti recupera, sumele care depasesc acest interval

Diverse:

      -prin refuzui de a plati doresc ca salariatul meu sa respecte statutul
-doresc sa vad actele din care sa rezulte cit a platit A.P.cu ocazia procesului cu contoarele de apa si cu acordul cui si de unde au fost suportate aceste sume de A.P:
-"presedintele" uita sau nu stie ca este presedinte al A.P. nu este presedinte de sindicat asa ca trebuie sa reprezinte interesul propietarilor nu al salariatilor.
-pe ce baza a fost angajat inginerul "cititorul de contoare", si ce salariu primeste din cauza ca se citesc contoarele si acuma fara zecimale si acest proces "complicat de citire" se putea face la fel de bine de femeia de serviciu sau de seful de scara care astfel mai vedeau lunar ce mai este prin apartamentele propietarilor.
-statutar presedintele trebuie sa rezolve situatile conflictuale cum face asta trimitind numai somatii sau se bazeaza ca nefind ales statutar nu trebuie sa respecte cele trecute in statut
-nu se tine cont in stabilirea salariilor ca salariatii nu lucreaza 160 ore pe luna respectiv 1771 ore pe an.
-solicit ca in eventuala declansare a unui proces prezenta scrisoare sa fie anexata la actele de dare a mea in judecata .

16 aprilie 2005
I=63 V=3007 lived 22205 days

        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"