060 baiatul cu plicul


 


     Pe 14.05 am fost scos la plimbare de fica mea Dana. Este curios cum se repeta istoria in tineretea mea a fost nevoie sa vina tata la Ploiesti ca sa ma "depaneze". Ce a facut el fac si eu acuma ascult, de multe ori nu am ce sa spun insa pentru fete sa pare ca este de ajuns povestind se lamuresc mai bine ce au de facut.Interesant in schimb a fost ce s-a intimplat dupa plimbare. La scurt timp sunt apelat prin interfon sa vin jos ca un baiat mi-a adus un plic care imi apartine. Cobor si gasesc baiatul inpreuna cu tatal lui care imi preda un plic in care era o factura RDS chitanta aferenta si suma de 500.000 lei. Fac o paranteza,la inceputul lunei ii dadusem lui Dana un milion si factura ca sa-mi plateasca RDS-ul. Probabil cind m-a scos la plimbare avea plicul cu restul insa l-a pierdut.

     Am multumit fiului pentru gestul facut iar tatalui pentru felul cum si-a educat copilul. Puteam sa ma rezum la asta sau sa-i dau citeva mii pentru deranj, puteam sa merg la biserica si sa donez banii. Am ales o solutie poata socanta cum a fost si pentru mine gestul copilului, sincer nu ma mai asteptam ca sa fie cineva asa de cinstit asa ca i-am dat baiatului toata suma. Nu pot sa spun ca ma dau banii afara din casa iar suma reprezinta contravaloare "viciului" meu (tigari) pe aproape 20 de zile. Poate insa asfel motivez un copil sa ramina cinstit lucru asa de rar acuma.

     Am un fel mai ciudat de a gindi intimplare tot cu Dana imi poveste ca nu are bani ca sa cumpere nu mai stiu ce si eu ma fac ca ploua ulterior imi povesteste furioasa ca ii mai trebuie un sponsor ca sa completeze suma cu care vrea sa-i duca pe copii de la scoala la de McDonald’s. Imediat ii cer o fisa de sponsorizare si ii dau un milion avind insa grije sa-i cer documentele finale ca sa le vad.

      Referitor la "baiatul cu plicul" acuma am mari emotii urmeaza sa vad cum pune problema fica mea. Poate sa se faca ca ploua, sa recunoasca ca a piedut plicul sau poate sa pretinda ca mi-a dat plicul. Asa ca poate sa nu se ridice la inaltimea educatiei pe care eu am pretentia ca i-am dat-o. Cind aflu o sa completez materialul

I=60 V=2202 lived 22171 days

 


    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"